Titkosítás alól feloldott dokumentumok bizonyítják a Project Horizon létezését, az amerikai hadsereg előőrsének létrehozását a Holdon

A titkosítás alól feloldott 1959-es Project Horizon dokumentumai alátámasztják, hogy az Egyesült Államok hadserege egy emberes előőrs létrehozását tervezte a Holdon.
"Egy emberes műveleti bázis létrehozása a Holdon hatalmas katonai és tudományos potenciállal rendelkezik. Mivel felbecsülhetetlen a tudományos, katonai és politikai presztízse azon nemzet számára, amely először hoz létre egy holdbázist, ezért elengedhetetlen, hogy az Egyesült Államok legyen az első."
Nem titok, hogy a Föld holdját egy stratégiailag kritikus égitestnek tartották. Ha visszatekintünk a történelemben azt látjuk, hogy számos ország tervezte, hogy "tudományos" előőrsöt hoz létre a felszínén. Vannak azonban dokumentumok, amelyek csak a közelmúltban láttak napvilágot, amelyekből kiderül, hogy a Holdat katonai célokra is fel akarták használni.
"Van egy kívánalom egy emberes katonai előőrs létrehozásra a Holdon. A Hold előőrsre azért van szükség, hogy fejlesszük és megvédjük az Egyesült Államok érdekeit a Holdon; technikákat kidolgozva a Föld és az űr Holdról történő megfigyelésére, a kommunikáció közvetítésére és műveletekre a Hold felszínén; bázisként szolgálva a Hold feltárásához, az űr további kutatásához és katonai műveletekhez, ha szükséges, és hogy támogassuk a tudományos vizsgálatokat a Holdon."


1959 június 29-én az Egyesült Államok kormánya úgy döntött, hogy egy Hold előőrs kiépítése nagy jelentőséggel bír az ország számára. A "Project Horizon: Egy előőrs létesítése a Holdon" azután került előtérbe, hogy egyre nagyobb érdeklődést tanúsítottak más nemzetek, mint a Szovjetunió a Hold felfedezése iránt. Az elsődleges cél azonban az volt, hogy megvédjék az Egyesült Államok potenciális érdekeit a Hold felszínén.

1959 során az űrverseny egy teljesen új szintre lépett. Két évvel a Project Horizon eredeti javaslatát követően 1961 október 27-én elindították az első Apollo küldetést, ami egy új fejezetet nyitott az emberiség történetében. Azonban több ország szerte a világon - elsősorban az Egyesült Államok és a Szovjetunió - nem csak utazást, és asztronauták Hold körüli pályára állítását tervezték, hanem jóval előrehaladottabb tervekkel rendelkeztek, és számos projekt várt megvalósításra, amelyek beindították volna a Naprendszer militarizálását.

A gyors fejlődés a meghajtási technológiában, az elektronikában és az űr orvostudományban valamint más űrhajózási tudományágakban már az 1950-es években lehetővé tették volna egy katonai előőrs sikeres kiépítését a Holdon.


"A Szovjetunió után másodiknak lenni egy Hold előőrs létrehozásában nemzetünk presztízsére nézve és demokratikus filozófiánk szempontjából katasztrofális lenne. Bár ez ellentétes az Egyesült Államok politikájával, a Szovjetunió az első állandó bázis létrehozásával igényt tarthat a Holdra vagy annak kritikus területeire saját maga számára."
Az előőrsöt megfelelő méretűre tervezték ahhoz, hogy elegendő berendezés kaphasson benne helyet, amelyek később felhasználhatók a Hold militarizálásához és feltárásához. A katonai előőrs célja az volt, hogy lehetővé tegye egy személy túlélését és alapvető építő tevékenységét, illetve 10-20 másik emberét egy tartós bázison.

A tervezés során a kutatók úgy vélték, hogy az előőrsnek szüksége van a létesítmények, az ellátás és a személyzet működésének bővítésére annak érdekében, hogy fenntartsák a tartós kihasználtságot. Az 1959-es futurisztikus projekt a tervek szerint önellátó lett volna, ameddig csak lehetséges anélkül, hogy további támogatást kapott volna a Földről.

A Project Horizon azonban nem csak első lépés volt a Hold militarizálása felé. A bázis céja az volt, hogy állandó emberes telepként szolgáljon a Holdon, amely végül lehetővé tenné a Hold felszínének tudományos, kereskedelmi és katonai potenciállal kapcsolatos vizsgálatát.

A Hold előőrsöt egyben megfigyelő állomásként is használták volna, hogy megkönnyítsék a közeljövőben a Föld és a Hold közötti utazást, és Naprendszerünk valamint a világűr esetleges felfedezését.

A Project Horizon tartalmazott egy "kifinomult" védelmi rendszert, amely része volt az előőrsnek. A bázist a szovjetek szárazföldi támadásától akarták megvédeni emberek által kezelt fegyverekkel.

Ha számba vesszük, hogy mindez már 1959-ben is lehetséges volt, akkor most, több mint fél évszázaddal és számos technológiai fejlesztéssel később csak elképzelni tudjuk, hogy mire lehetünk képesek.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése