Felbukkant a 114 éve eltűnt szellemhajó?

A riporter döbbent meg a legjobban, amikor a Felső-tó partján sétálva olyasmit vett észre messze a vízen, amit még ő sem tudott megmagyarázni. Elképesztő felvételek készültek a különös látványról.

A michigani Jason Asselin szabadúszó fotóriporter reggeli sétája alkalmával még nem sejtette, hogy hamarosan olyan videót fog készíteni, amit két nap alatt 800 ezren néznek meg a neten, felkapja a környékbeli média, újságok, tévécsatornák, és szinte az egész világon írni fognak róla…

A férfi fotókat és videókat készít a michigani újságoknak sporteseményekről illetve mindenről, amit érdekesnek vél. Most alaposan beletrafált!

A Felső-tó partján sétálva alighanem azon törte a fejét, hogy aznap milyen anyagot készítsen az újságok számára, és éppen a fodrozódó hullámokat videózta, amikor házhoz jött a téma. Először nem is hitt a szemének…


A tó felszínén, messze kint a víz felett furcsa alakzatot vett észre. Első gondolata az volt, hogy egy hatalmas szikla lehet, de mivel jól ismerte a környéket és a tavat, hamar rájött, hogy arrafelé nincsenek ilyesmik. Ekkor már biztos volt benne, hogy valami nagyon különlegeset lát.

A videóját pillanatok alatt felkapta a Facebook és a videómegosztó oldalak. Később az újságok és a tévék is átvették.

Legtöbben a Felső tó szellemhajóját vélték felismerni a jelenésben, az SS Bannockburnt.

A gőzöst 1893-ban építették az Egyesült Királyságban, és az amerikai Nagy-tavakon áruszállítóként használták egészen 1902-ig, amikor rejtélyes körülmények közt eltűnt. Utoljára egy ködös napon látták felbukkanni, azóta nyoma veszett. Máig nem derült ki, hogy mi történt vele. Zátonyra futott és elsüllyedt, vagy azóta is a vízen bolyong?

"Talán egy azonosítatlan úszó objektum volt?" - kérdezi Asselin. "Vagy esetleg délibáb?"

A délibáb olyan, mint egy káprázat, amely általában csak a horizont felett jelenik meg, és korábban boszorkányságnak tartották.

A kísérteties észlelést talán egy távoli világítótoronnyal is lehet magyarázni, véli a CBS Detroit. Körülbelül 15 kilométerre északra attól a helytől, ahol a felvételt készült található a Marquette Granite Island, ahol található egy világítótorony és egy torony, amelyek hasonló formájúak, mint ez a kísérteties alak.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése