Egyre több híve van a Lapos Föld elméletnek

A Bibliára és különböző mérésekre hivatkozva egyre többen hiszik, hogy a Föld márpedig lapos, és aki pedig nem így gondolja, az világszintű átverés áldozata.

De miként is gondolkodik egy lapos-Föld-hívő? Miért nem működne ez az elmélet a magyar összeesküvés-hívők körében? Mit mond a pszichológus? És miért gonosz a NASA?

Phillips Stallings napi 8 órát tölt azzal, hogy bebizonyítsa: a Föld lapos. Ő az egyike azon fő lapos-Föld-szószólóknak, akik külön weboldalt és népes Facebook-csoportot szenteltek a saját maguk által menedzselt, magától és egyre gyorsabban bővülő körüknek.

A legtöbbek számára fanatikus őrült, ám az elméletet támogatók számára igazi szakértő, aki a vallás és matematika erejével döbbenti rá az embereket az igazságra.

Phillips Stallings
A férfi kezdetben leginkább olyan katolikus írók műveit nézte át, akik korábban foglalkoztak a lapos Föld elméletével, ma pedig már az interneten folytatja kutatását: más hívők publikációit dolgozza fel és azokat alapul véve készít újakat, kiegészítve számításaival és elméleteivel. A szakirodalom így egyre nő – ahogy a hívek száma is.

Stallings mindezt az igazságért teszi:
„A leginkább felkavaró aspektusa ennek a hazugságnak az, hogy a Földünket miként redukálják le egy formára, a létrejöttét pedig egy véletlenre. Az is felháborító, hogy mekkora hangsúlyt fektetnek más bolygókra és idegen életformák felkutatására, miközben itt a Földön gyermekeket gyilkolunk.”
A gyermekgyilkoláson Stallings az abortuszt érti, a katolikus gyülekezetek ádáz ellenségét. A lapos-Föld-hívők számára a katolicizmus fontos alap – ezt Stallings weboldalán is láthatjuk, több posztjában is felszólal a melegjogok vagy a zsidók ellen – és sokszor tapadnak tudományos magyarázataik különböző Bibliai idézetekhez, melyek – jónéhány ferdítéssel és logikai csavarral – azt bizonyítják, hogy a Föld bizony lapos.
„Ha az emberek szemét az égre szögezed, könnyen irányíthatod őket”
És a Szentírás legyőzi a tudományt – főleg, hogy a tudomány sokszor csak a levegőbe beszél, bizonyíték nélkül:
„Az az érdekes, hogy mit nem látunk. Nem látjuk az élő közvetítését annak, hogy a Föld 1000 m/h-val forog, nem látjuk az űrszemetet és nem látunk valós képeket a Földről.”
De vajon miért lenne jó ez a NASA-nak vagy a hatalomnak (az egyházat beleértve, de Stallings szerint egy jó katolikus nem az egyházban, hanem a Szentírásban keresi az igazat), hogy hazudjon a Föld formájáról?
„Ha az emberek szemét az égre szögezed, könnyen irányíthatod őket, sőt ki is irthatod őket gyógyszerekkel vagy rövid idő alatt háborúkkal, végig elterelve a figyelmüket.”
Stallings számára nem sértő, ha butának titulálják, ő inkább a többi ember miatt aggódik:
„A lapos Föld azon alapszik, amit meg tudunk mérni, nem pedig különböző képeken. Az, hogy valaki hülyének nevez, mikor rávilágítok arra, hogy a víz nem görbülhet, inkább aggódással tölt el, mint sérelemmel. A gravitáció az egyetlen magyarázata a heliocentrikus világképnek, ami alapvetően elméletekből és nem megfigyelhető adatokból épül fel.”
„Az egész egy sátáni ügylet”

De mik is ezek a megfigyelhető adatok? Bár alapvetően megfigyelhető adat lehet a gömbölyű Föld hívei számára az, hogy miképpen mozog a Nap, a Hold vagy csillagok, sőt manapság elég ránézni bármilyen űrügynökség által késztett képre, vagy akár a Nemzetközi Űrállomás élő közvetítésére, ezek a képek Stalllings szerint egyszerű átverések, manipulációk, a mozgó csillagok és Nap pedig sima kivetítés. Kivéve a Holdat, mely sok lapos-Föld-hívő szerint valóban létező szilárd objektum a Föld feletti kupolában – de ez már vitásabb kérdés.


A lapos-Föld-hívők azt állítják, az egyszerű matematikának hisznek, sőt nemes egyszerűséggel a szemüknek. Repülőkből ülve filmeznek és fotóznak, mutogatva rajtuk, hogy bármilyen magasan vannak, a felszín még mindig nem görbül.

Különböző weboldalakon (téves) matematikai számításokkal próbálják igazolni, hogy a Föld görbülésének különböző helyzetekben már észlelhetőnek kéne lennie, mégsem az. Sok hívő állítja, hogy kezdetben azt akarta számításaival bebizonyítani, hogy a Föld igenis gömbölyű, azok viszont csak azt bizonyították be, hogy igazából lapos.

De mi a cél? Miért gyárt az emberiség évezredek óta hazugságokat? A kérdés Istenben keresendő:
„Az egész egy sátáni ügylet, a hazugságot terjesztik az igazság helyett, csak azért, hogy eltévejítsék az embereket Istentől és teremtésének gyümölcseitől, és helyette gonosz elméleteknek adjanak talajt. Sokak szerint minden egy pogány napkultusz irányába vezet vissza.”
Hogy mindez mire és kinek jó, nincs igazán válasz. Stallings az egész mögötti okot egyszerűen azzal zárja le, hogy „mivel a Sátánt szolgálják”

1 megjegyzés :

  1. Nem tudom ki írta ezt a cikket, de pont hogy a Biblia írja már több ezer éve hogy a Föld gömb alakú, szóval legalább elolvasta volna a Bibliát mielőtt hivatkozik rá mert így ez csak egy hoax hazugság

    VálaszTörlés