"Nappali világosság lett" - titokzatos fény jelent meg az égen - videó!

UFO, meteor, űrszemét vagy rakéta? Nem tudják, mit láttak, de a frász tört ki az orosz lakosságon már megint.

Még mindig értetlenül áll Kelet-Szibéria lakossága az előtt a villanás előtt, ami zöld fényével bevilágította az eget. A jelenséget az Irkutsz régió és Burjátföld területén látták.

Szemtanúk szerint az ég zöld fényűvé vált, mielőtt az üstökösre hasonlító objektum leesett az égből. Sokak szerint a Bajkál-tóba esett.

Nappali fényesség lett 5-6 másodpercen át - terjedt el a hír az orosz közösségi oldalakon. Van, aki szerint űrhajót láttak, egy másik elmélet úgy tartja, hogy a "titokzatos tárgy" valójában egy RS-18 ballisztikus rakéta volt, ugyanis hasonló villanást Nyugat-Oroszországból is jelentettek aznap.

Nincsenek az oroszoknak jó emlékeik a tűzgömbökkel kapcsolatban, miután az Urál hegységtől délre, Európa és Ázsia határánál elterülő Cseljabinszki régióban pár éve hatalmas becsapódásnak lehettek szemtanúi.


Mint ismeretes, a bolidának nevezett, rendkívül erős fényű, tűzgömbszerű meteor behatolt a légkörbe és felrobbant a Moszkvától 1500 kilométerre keletre fekvő Cseljabinszk felett. A 2013. február 15-én feltűnt égitest szétrobbanásáig körülbelül 17 méter átmérőjű és mintegy 10 ezer tonna tömegű volt. Óránkénti 64 ezer kilométeres sebességgel hatolt be a légkörbe, és 19-24 kilométeres magasságban hullott darabokra hatalmas robbanások kíséretében. A lökéshullámok miatt 4715 épületben törtek be az ablakok Cseljabinszkban.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése