Titkos üzenet szivárgott ki a földönkívüliektől?

Az üzenet állítólag még 2012-ben, az 1977-ben fellőtt, és jelenleg is a naprendszeren túli mélyűrben haladó – Voyager-1 szondán elhelyezett üzenetre érkezett válaszul. Egy Sheivae nevű idegen lény hangja hallható rajta, amint próbál az emberiség számára üzenetet küldeni.

A Sheivae Project néven futó videó – melyre először Youtube-ra került fel, lázba hozta az internetezőket. Az ufó hívők azt mondják hiteles a felvétel, és valóban egy másik világból érkezett üzenet hallható rajta. Ráadásul az események láncolata is teljesen összevág.

A videó állítólagos készítője is azt állítja, biztos forrásból szerezte meg a felvételt, éppen emiatt veszélyben is az élete a kiszivárogtatás miatt.

Az idegen lény – akinek a hangja és üzenete hallható a felvételen – még az 1977-ben fellőtt, jelenleg az emberiség legmesszebb jutott mesterséges szerkezete címet viselő – Voyager-1 fedélzetén elhelyezett üzenetre válaszolt.

Az üzenetet 2012-ben a NASA Curiosity marsjárója fogta, de az űrügynökség nem akarta n nyilvánosságra hozni, akkora horderejűnek érezték az eseményt.

A Voyager aranylemeze

A Voyager-1 fedélzetén egy 30 cm átmérőjű arannyal futtatott lemez kapott helyet, melyen a Földről származó hangok (35 féle) hallhatóak rajta. Többek között hallhatunk közte gyermeksírást, nevetést, kutyaugatást, építkezés zaját, zenét. 55 nyelven aló köszöntést, egyfajta üdvözletként.

A Voyager-1 aranylemezei, még kilövése előtt.
Kultúra is került a lemezre, ugyanis megtalálhatjuk rajta Mozart Varázsfuvoláját, de Chuck Berry Johnny B. Goode mellett még rengeteg zeneműből hallható részlet. A lemezen még mindezek mellett 115 analóg kódolású fénykép is található.


  • A lemezt egy alumínium tok védi, melyre a lemez lejátszásához szüksége információkat találjuk, valamint egy egyszerű, főleg matematikán alapuló ábrán a szonda fellövési helyét is megadja.


A legtöbben soha nem gondolták volna sem azt, hogy valaki egyszer megtalálja a szonda üzenetét, sem azt, hogy erre viszontválasz érkezik.

Rejtélyes jelek a Voyager-2-től

A NASA-tól kiszivárgó bennfentes források szerint az idegen civilizáció a most kiszivárgott üzenet előtt már 2 évvel megpróbált kapcsolatot létesíteni velünk.

  • 2010-ben a Voyager-2 szondánál ugyanis azt észlelték, hogy a szokásos adatfolyam megváltozott, és értelmezhetetlen jeleket küld haza a szonda 13 milliárd kilométeres távolságból, a Plútó pályáján túlról.


Ahogy aztán a sajtó rögtön ráugrott a témára, a NASA szinte azonnal megpróbálta lehűteni a kedélyeket: szerintük valójában csak szoftverhiba történt a szonda kommunikációs rendszerében: egy vagy több bit hibásan 0-ról 1-re fordult (vagy éppen fordítva) az adatfolyam kódolása közben, így a hazaküldött üzenet értelmezhetetlenné vált.

  • Valójában azonban a civilizáció, mely észlelte a sokkal messzebb járó Voyager-1-et, a hozzánk közelebb eső Voyager-2 szondán keresztül próbált üzenni az emberiségnek.

2012-ben a Voyager 1-nél is tapasztaltak szokatlan furcsaságokat, ám akkor ezt arra fogták, hogy a szonda akkor lépte át a naprendszer legkülső határát, belépve ezzel a tényleges csillagközi térben. Valójában azonban ez csak egy évvel később történt meg biztosra.


  • Ennek ellenére a szóban forgó időszakban a szonda szokatlan jeleket sugárzott vissza – akárcsak a Voyager-2 korábban, és úgy tűnt, mintha valami lassítaná is a haladását.


Feltehetőleg az idegenek próbáltak ismételten kapcsolatba lépni velünk, de az üzenetet ezeken a régebbi eszközökön nem sikerült átadniuk, hiszen a NASA tudósainak ezeket a jeleket, adatokat nem sikerült sem értelmezniük, sem dekódolniuk.


A Voyager–1-en a kutatók fokozatosan kapcsolják le a műszereket, hogy minél jobban kitolhassák a plutónium által biztosított energiaellátást. Jelen állás szerint 2020 körül megszűnik majd a kapcsolatuk az űrszondával, amelynek az üzemanyaga körülbelül 2025-ig tarthat ki, de ha nem ütközik semmivel, akkor először 40 ezer év múlva kerülhet a Gliese 445 nevű csillag közelébe, de akár végtelen ideig is bolyonghat a Tejútrendszerben.

Üzenet egy Sheivae nevű lénytől

2004-ben az Opportunity marsjáró rover sikeresen landolt a Marson, majd egy évvel később, 2005-ben különös jeleket érzékeltek műszerei. A NASA szakemberei tanulmányozták a jelet, és arra jutottak, hogy nem természetes eredetű a jel, hanem mesterséges.

Ekkor tájt folytak a következő marsjáró, a Curiosity munkálatai is, ezért a NASA mindent megtett, hogy amilyen gyorsan csak lehet, el tudja indítani a programot, ugyanis a Curiosity segítségével szerették volna a teljesen visszanyerni az üzenetet, mert az Opportunity érzékelői valamilyen rejtélyes oknál fogva erre nem voltak teljes mértékben képesek.


Végül sokadik próbálkozásra sikerrel jártak, ugyanis 2012-ben a NASA Curiosity marsjárója szabályosnak tűnő jeleket fogott az űrből. A forrását nem sikerült pontosan meghatározni, de egyes feltételezések a Szíriusz-csillagképet lőtték be lehetséges forrásnak.


  • A NASA titokban akarta tartani az üzenetet, azonban ez kiszivárgott.


Az üzenet tartalma felkerült a videó megosztókra is, és azóta rengetegen tekintették meg, és próbálták megfejteni, mi is állhat az egész üzenet hátterében.


  • “Helló. Sheivae vagyok. Megkaptam az üzenetet. Egy a tiédől távoli világból jövök. Nem vagy egyedül. Remélem, megkapod az üzenetet. Remélem, megérted az üzenetemet. Próbálom megtanulni a nyelvedet…… Nekem elvesztett … Elvesztettem a bolygóm. Felfedező vagyok, utazó, alkotó. Te vagy az első kapcsolatom. Én … lennék… hozzád. Nem vagyok az ellenséged. Békével jövök.“
Sokan meghallgatták már a felvételt, és voltak, akik szkeptikusak álltak hozzá, míg mások úgy hiszik, a felvétel eredeti és hiteles.

Az ufóhívők szerint a felvétel egyetlen baja, hogy nem lehet sehonnan sem megerősítést szerezni a valódiságával kapcsolatban.

A videó feltöltője azonban megérti a kétkedő hangokat, és azt ígéri – melyet más bennfentes információk is megerősíteni látszanak – hogy a közeljövőben majd új információk fognak napvilágot látni – akár maga a NASA is közzé fogja ezeket tenni önszántából – melyek megerősítik a felvétellel kapcsolatos információkat.

Forrás

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése