6 jel, hogy időben észlelhess egy zombijárványt

Egyesek azt gondolhatják, hogy ezzel a cikkel túlságosan elszakadtunk a valóság talajától, és csak legyintenek, hogy "ugyan már baromság", majd továbbgörgetnek, de ki kell, hogy ábrándítsam a kedves olvasót. Sajnos, igenis valós, ám sajnálatos módon túlságosan alulértékelt veszéllyel állunk szemben ha a mai világot figyeljük.
Eddig egyáltalán nem foglalkoztunk ezzel a jelenséggel, de a popkultúra olyannyira rászállt a témára mint légy a... kekszre~. Szóval értitek, Zotyó már úgy az arcunkba vicsorít, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Több élőhalott járvány típus van, de egy közös jellemzője mindnek van kategóriától függetlenül: Mindnek van egy kezdete. Hiába ismerünk mindenféle világvége forgatókönyvet ha a legvalószínűtlenebbnek tűnő következik be véletlenül és nem vagyunk rá felkészülve. Mindössze figyelnünk kell a jelekre, amelyek fölött a gyakorlatlan szemlélő tekintete elsiklana. Felsorolom a 6 legvalószínűbb jelet ami egy kitörésre utalhat. (Egyáltalán nem biztos, hogy nálunk következik be először, aki komolyan veszi ás ráfekszik a témára, annak érdemes főként külföldi híreket figyelni. annak megfelelően lettek megfogalmazva a pontok (fegyvertartás, a helyi média magatartása, stb))

1. Rejtélyes gyilkosságok

Esetek ahol az áldozattal fejlövés vagy lefejezés végzett. Bármikor megtörténhet: az emberek észlelik egy járvány kitörését, és a popkultúrából vett módszerek segítségével megpróbálják a saját kezükbe venni az ügyet, Hősök akarnak lenni, talán sikerül is, de a hatóságok szinte mindig gyilkosokként kezelik őket és ennek megfelelően ítélik is el őket.


2. Eltűnések

Eltűnt személyek, főleg vadonban vagy lakatlan területen. Legyünk óvatosak ha arról hallani, hogy a keresőalakulat egy vagy több tagjának is nyoma veszett. Ha a sztori a televízióba is bekerül vagy híroldalon mutatnak képet, figyeljük meg a keresőosztag tagjainál lévő fegyvereket. Ha puskával vannak felszerelve a keresők vagy csapatonként egynél több puskát visznek magukkal, akkor valószínűleg több puszta mentőakciónál.

3. Erőszakos viselkedés/elmebaj

Esetek, ahol valaki a barátaira vagy családjára támad fegyver nélkül. Igyekezzünk megtudni, hogy a támadó megharapta-e vagy próbálta-e megharapni az áldozatokat. Ha igen az áldozatok kórházban vannak-e még? Próbáljuk megtudni, hogy hunyt-e el valamelyik áldozat rejtélyes körülmények között a támadást követő napokban.

4. Zavargások, rendzavarások

Olyan esetek melyek provokáció vagy egyéb logikus indok nélkül törnek ki. A józan ész azt diktálja, hogy minden csoportosan elkövetett erőszakos cselekedetnek van valamilyen kiváltó oka, úgy mint faji feszültség, politikai események, vagy jogi döntések.
Még az úgynevezett tömeghisztéria is visszavezethető valamire. Ha ezek közül egy sem áll fenn akkor a válasz máshol keresendő.

5. Betegségből eredő halálesetek

Azokról van szó, melyek oka bizonytalan vagy felettébb gyanús. A fertőzések okozta halálesetek a száz évvel ezelőtti állapotokhoz képest ritkák a fejlődő országokban. Ezért egy új járvány kitörése mindig rendelkezik hírértékkel. Figyeljünk az olyan esetekre, mikor a betegség pontos jellemzőit nem magyarázzák meg! Szintén gyanúsak az olyan elnevezések mint nyugat-nílusi vírus, kergemarhakór, vagy a mostanában igencsak divatos ebola is. Könnyen lehet, hogy másvalamit igyekeznek leplezni vele.

6. Hírzárlat
Az itt felsoroltak közül bármelyik, ha arról hírzárlatot rendelnek el. Sok országban kemény cenzúra működik a fősodrású médiában, ott bármikor hírzárlatot rendelhetnek el egy kitörés előtt, de az internet és a közösségi kommunikáció korában az alternatív média már nem így működik.
Mikor valamit el akarnak tussolni rendszerint a fősodrású elkezdi lejáratni az alternatív médiát. Rosszabb esetben központilag törölnek bizonyos cikkeket, oldalakat, videókat, amiket nem akarnak, hogy a nyilvánosság tudtára jussanak. Ha ez megtörténik, tekintsük úgy, mintha megszólalt volna egy vészcsengő. Természetesen más oka is lehet, nem csak az élőholtak támadása, De egy olyan esemény ami ennyire elővigyázatossá teszi a kormányokat, mindenképpen érdemes a figyelmünkre. Bármiről is van szó, az aligha lehet jó.


- Ha egy esemény felkeltette a figyelmünket, kövessük a róla szóló híreket míg el nem tűnnek! Jegyezzük meg a helyszínt, és mérjük fel milyen távolságra van tőlünk. Figyeljünk a hasonló vagy más, a listában szereplő incidensekre a környéken! Ha néhány napon vagy héten belül újabb esetek fordulnak elő, vizsgáljuk meg őket alaposabban! A rendfenntartó erők és egyéb kormányszervek reakciója mindig árulkodó. Ha minden újabb esetre egyre erőszakosabban reagálnak, akkor nagy valószínűséggel járványról van szó.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése