Az áltudomány csodái

Ha tájékozódunk a világban és bizonyos dolgok működését akarjuk megérteni, egy idézetet ajánlatos megjegyezni, amitől -tudatosságtól függően- hirtelen vagy minden értelmet nyer, vagy pedig más megvilágításba kerül, nem csak az alábbi cikket illetően:


"A félelem a létező legértékesebb árucikk...A félelem a legalapvetőbb emberi érzés. Születésünktől fogva bennünk van. És jól eladható." /Max Brooks/

Az orvostudomány gőzerővel dolgozik azon, hogy mindenki szedjen gyógyszert és legyen beoltva nem létező betegségek ellen.


Kutatók hada tölti azzal az idejét, hogy bebizonyítsa, gyógyszerek nélkül nem lehet megszületni, élni, vagy megöregedni és vakcinák nélkül veszélyes az élet.

Eredményeik olyan formában jelennek meg a médiában, hogy a hozzá nem értő emberek rettegjenek a gyógyszerek “nemszedésétől”.

Igen jellemző példa, hogy egy tucat egéren vagy lombikban sejttenyészeten végzett vizsgálat publikációja azzal a szalagcímmel kerül a napi hírekbe, hogy “brit kutatók megtalálták az xy betegség ellenszerét”.

Két gyöngyszemet szeretnék kiemelni a minap megjelent áltudományos felfedezések közül.

  • Pszichiátria
Magyar pszichiáterek, miután nem találták a lelket (psziché), az agyat kezdték el antidepresszánsokkal kezelni. Mivel a munkát patkányokkal végezték, talán nem is furcsa, hogy a pszichoterápia nem jöhetett szóba. Elkezdték a depis patkányokat tömni antidepresszánssal és mivel idejük temérdek, megmérték egyéb testi paramétereiket is. Régi trükk ez. Ha veszünk kellően sok egyedet és elkezdjük vizsgálni valamely tulajdonságukat, ki fog derülni, hogy egyik-másik mérhetően eltér valamely csoportban. A legfurcsább esetek valami olyasmi módon értelmezhetők, mint: a piros színű autóval közlekedőknek mérhetően magasabb a vércukra. Nem számít, van e köze a két dolognak egymáshoz. Ez matematika.

Ebben az esetben például az agyi oxigénhiányos érkatasztrófa (sztrók) lehetőségét mérték és kiderült, hogy létezik az a mennyiségű antidepresszáns, aminél ez javulhat. Ezt meg sem kérdőjelezem. Biztosan nem a mérést hamisították meg. Nincs is arra szükség. Elég egy ilyet publikálni valahol Dél-Amerikában és idéztetni a Népszabadsággal, a Híradóval és a Népszavával. Másnap minden második ember keresi a patikában. A baj a következő:

"A korral nő a depresszióra való hajlam is, így amikor felírják a készítményt, egyúttal meggátolják ezeknek az agyi betegségeknek az előrehaladtát. A gyógyszerből évente tízmilliárd dolláros forgalmat bonyolítanak a világban, és az antidepresszáns készítménynek új terápiás indikációja is lehet a jövőben"
- fogalmazott Vizi E. Szilveszter akadémikus.

Érti mit jelent ez kevésbé akadémikus nyelven? Antidepresszánst kell felírni minden nyugdíjasnak!

A kutatás 2001-ben jelent meg. Érdekes módon 12 éven át a kutya sem volt kíváncsi rá. A múlt héten az összes magyar médiában leközölték kommentárokkal együtt. Nem adok egy évet és bekerül az orvosképzésbe.

  • Kész a cukorbetegség elleni vakcina
Ezzel a címmel jelent meg a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetségének (MACOSz) honlapján egy írás, ami lelkesen magyarázza, hogy finn kutatók 700 millió eurót elpacsálnának annak bizonyítására, hogy van egy olyan vírus, ami képes cukorbetegséget okozni és ők rendelkeznek a vakcinával, ami megvéd ez ellen.

A rádióban minden félórás blokkban szerepelt a remek hír, de ott már kimaradt az a lényeges információ, hogy száz cukorbetegből kilencven az életmódja és az étrendje miatt betegszik meg és a maradék tízből is 9,95 autoimmun betegség miatt veszti el az inzulintermelő sejtjeit, aminek okát még mindig csak találgatja a tudomány.

Ezek a finn fiúk viszont kipróbáltak vagy 100 vírust a cikk szerint és az egyik képes volt cukorbetegséget okozni az egereknek. Ez már igen nagy siker nem? A MACOSz legalábbis lelkes lett tőle.

Innentől semmi egyebet nem kell tenni, mint 700 millió Eurót elkölteni az ön és az én pénzemből, kifejleszteni a vakcinát, elterjeszteni a vírust és …. értjük a folyamatot?

Egy nem létező veszély ellen harcolnak, miközben a cukorbetegek 90%-a meggyógyul minden gyógyszer nélkül, pusztán életmód változtatással. A maradék 10% is töredékére csökkenthető megfelelő mennyiségű d-vitamin gyermekkori adagolásával. A cukorbetegséget nem vírusok terjesztik. Az ostobasággal terjed.

Forrás

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése