A város, ahonnan rendszeresen tűnnek el emberek


Az amerikai egyesült államokbeli Vermontban található Bennington ma csendes városkának számít, melyet történelmi látnivalói és bámulatos természeti kincsei miatt előszeretettel keresnek fel vadászok, kirándulók, hegymászók vagy épp történészek.- sokak szerint szörnyű titkokat őriz, nem véletlen, hogy környékét Bennington-háromszögnek is nevezik.

Rejtélyes eltünések

A Bennington-háromszög kifejezést az író, Joseph A. Citro használta először egy rádióadásban, 1992-ben, utalva ezzel a várossal és környékével összefüggő, rejtélyes eltűnésekre. A témában több könyv is született, a kutatások alapján pedig az is kiderült, hogy nem csupán a 20. században tűntek el rendszeresen emberek Benningtonból, de már jóval korábban is.

Bár máskor is történtek furcsaságok, a leghíresebbeltűnéseket 1920 és 1950 között regisztrálták. Ezek közé tartozott az exkatona, Mr. Tetford eltűnése, aki buszon utazott Benningtonba 14 másik utassal együtt, mire azonban odaértek, eltűnt, miközben minden holmija a járművön maradt.

1946-ban egy 18 éves diáklány, Paula Welden tűnt el, miközben a Glastenbury-hegy egyik túraútvonalán sétált. Egy középkorú pár is a közelben volt, sokáig a lány mögött haladtak, utóbbinak azonban egyik pillanatról a másikra nyoma veszett és többé nem is került elő.

1950-ben a nyolcéves Paul Jepson tűnt el egy állatfarmról - őt sem találták meg, pedig nagyméretű területet kutattak át -, emellett hírhedt még két vadász, Middie Rivers és Frieda Langer eltűnése is.
Az indiánok szerint elátkozott hely

A rejtélyes esetekre máig nincs magyarázat, de több furcsa elmélet is napvilágra került, beszéltek többek között Nagylábhoz hasonló szörnyekről, földönkívüliekről, illetve más dimenziókba tartó átjárókról is.

Érdekes adalék a történethez, hogy már a korai európai telepesek is beszámoltak aGlastenbury-hegy tetején látható, furcsa fényjelenségekről, az őslakos indiánok pedig úgy tartják, a hely elátkozott, vadember él a környéken, a hegy tetején pedig a négy nagy szél találkozik.

Nem is lakták soha Bennington területét, a hegyet pedig csupán temetkezések során közelítették meg. Bár sokan úgy vélik, érdemes hinni az indián legendáknak, a turistákat ez sem rettenti vissza attól, hogy már csak rejtélyei miatt is felkeressék a várost.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése