Újabb tömeges állatpusztulás: 20 tonnányi heringtetem a parton

Sokezernyi hering vetődött partra újévkor Norvégia északi partjainál Kvennes város közelében. A norvég tengerkutató intézet a jelenségre egyelőre nem talált magyarázatot. A mintegy húsz tonna elpusztult hering eltakarítása komoly fejtörést okoz a hatóságoknak.

Több teória is felmerült az észak-norvégiai halpusztulás hátterére, de bizonyítékok egyelőre egyikre sincsenek. Ole Kristian Berg, a Trondheimi Egyetem biológusa szerint lehetséges, hogy a heringeket más halak vagy tengeri emlősök kergették partra. Az is előfordulhat, hogy egy rendkívüli áramlat sodorta ki, vagy a szokatlanul magas édesvíztömeg irritálta és pusztította el őket, de nem lehet kizárni a szokatlanul viharos időjárás hatását sem, vagy valamilyen járvány is lehetett a háttérben.

A szakértő szerint a következő dagállyal a legtöbb hering visszakerül a tengerbe. A környéken lakók viszont attól tartanak, hogy ha nem takarítják el hamarosan a tetemeket, az oszlás bűze feltartóztathatatlanul elterjed a környéken. Nem ez az új év egyetlen tömeges állatpusztulása, az arizonai Beebe városában elsején több száz feketerigó tetemét találták meg, az ok itt a szakértők szerint a szilveszteri tűzijáték volt, ami megzavarta a madarak tájékozódási képességét, és azok pánikszerűen nekirepültek épületeknek és elektromos vezetékeknek.

paranormal.hu / Global Mysteries

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése