A titokzatos olajember ismét feltűnt

Ezúttal egy igazi X-aktába illő történetet hoztam:

Malajziában, az eldugott kis falvakban máig sok legenda tartja magát - egyebek közt az Olajember nevezetű mitikus lényé, aki éjszaka tűnik fel, és fiatal nőket rabol.

Bár a titokzatos lényt évtizedek óta látni vélik, még soha nem sikerült elkapni - a múlt hónapban ismét feltűnt, nem kis riadalmat okozva Melaka lakóinak körében.


Az újságok is megírták, a rendőrség is keresi

A The Star című helyi lap több szemtanút is megszólaltatott, akik látni vélték az Olajembert. Egy ottani lakos állítása szerint a fekete alak házakra kapaszkodott fel, majd egyik tetőről a másikra ugrott úgy, ahogy arra egy ember nem lenne képes.

"Lehet ezzel viccelődni, de ez nagyon is komoly dolog. Minden családnak vannak itt fiatal lányai" -mondta egy szemtanú.

A helyiek rémületét jól példázza, hogy nem elégednek meg a rendőrség védelmével, saját őrjáratokat is szerveznek, és macsétákkal felfegyverkezve keresik a szörnyet, ami egyesek szerint természetfeletti lény, mások szerint egy boszorkánymester, aki fekete öltözetet hord, hogy olyan sötét legyen, mint a saját lelke.

Malajziában együtt élnek a természetfelettivel


Malajziában a helyiek körében máig több különös lény legendája tartja magát, bár jelenleg az Olajember alakja a legismertebb és legrettegettebb.
Az Orang Bati-ról készült rajz

A helyiek Orang Minyak-nak nevezik az olajembert, de az Orang Ekor alakja is ismert - ez egy olyan ember, akinek farka nőtt. Az Orang Gadang egy körülbelül öt méter magas, szőrös lény, nevezhetjük "szumátrai Nagylábnak", amivel erősen összefügg az Orang Pendek legendája, mely egy több méter magas majomember, akit legtöbbször Szumátrán figyeltek meg (talán csak az észlelések közötti távolság miatt kapott egy azon lény két nevet -Szerk), az Orang Bati pedig egy bőrszárnyakkal repülő ember, aki a legendák szerint vulkánokban rak fészket magának.

Az Olajember jól illik ezeknek a mitikus lényeknek a sorába, ám a többiekkel ellentétben, akik egyesek szerint csak a mesékben szerepelnek (Ahol füst van, ott tűz is van. Ha él a legenda, akkor elvileg ezeknek a lényeknek létezniük kell, az embernek csak úgy nem pattannak ki a fejéből 5 méter magas majomemberek! xD -Szerk), őt rendszeresen látni vélik a helyiek, és míg néhányan kételkednek a létezésében, sokan nagyon is valós veszélyként tekintenek a sötét alakra, aki nőket rabol az éjszakában.

/femina.hu / Global Mysteries/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése