Morozov szerint az összeesküvés elméletek cenzúrázását a Google végezze

Soros György Open Society intézetének volt és a Stanford Egyetem jelenlegi munkatársa, Jevgenyij Morozov arra bíztat, hogy a Google és más keresőmotorok vállalják magukra a gondolatrendőrség szerepét és mostantól figyelmeztessék a felhasználókat az „összeesküvés elméleteket” tartalmazó oldalak meglátogatásának veszélyeire. Ilyen elméletnek minősíti például, hogy a globális felmelegedésnek nem elsősorban az emberiség az okozója, amit mellesleg ma már egyre több ember igaznak gondol.

Morozov, akinek önéletrajzából egyértelműen kirajzolódik, hogy jó kapcsolatokkal rendelkező bennfentesről van szó, leírja milyen remek eszköz az Internet a „globális felmelegedést tagadó” vagy például az „oltásellenes mozgalom követői” számára és felszólítja a Google-t, hogy biztosítson „társadalmilag felelős módszert” melynek segítségével, azaz a keresési találatok módosításával, ki lehetne szorítani az ilyen elméleteket az Internetről.

Szerinte „át lehetne alakítani a keresőmotorokat, hogy felelősebb módszerekkel állítsák össze indexeiket és nagyobb beleszólást engedjenek maguknak a találatok prezentálásakor a „globális felmelegedés” vagy „oltások” kifejezésekre történő kereséseknél. A Google már most is rendelkezik egy keresőszó (kifejezés) listával, amire rákeresve a felhasználók zömét áltudományokkal és összeesküvés elméletekkel foglalkozó oldalakra küldi, miért ne lehetne ezeket a kereséseket a normál keresésektől eltérő módon kezelni? Így az eddigi eljárás helyett a Google nem a szokásos találatokat adná ki, hanem mondjuk egy figyelmeztetést jelentetne meg a találatok felett, óva intve a felhasználót az érintett oldalaktól, felajánlva egy elismert oldalakból összeállított alternatív listát, hogy az illető felelős döntést hozhasson a kérdésben.”

Morozov belátja, hogy egy ilyen lépés esetén felmerülne a vád, hogy a Google a „gyógyszeripari óriásokat és Al Gore-t” támogatja, de szerinte „az intézkedés megéri ezt a kockázatot.”

A felvetés kísértetiesen emlékeztet Cass Sunstein „kognitív beépülés” elméletére, amellyel Obama elnök információs ügyekért felelős tanácsadója az ellentmondásos weboldalakat próbálja legyűrni (beleértve olyan oldalakat is például, amelyek azt hirdetik, hogy a napfény egészséges). Sokak által kigúnyolt értekezésében Sunstein „megoldásai” között felveti, hogy a politikai oldalakat kötelezni kellene rövid felugró üzenetek megjelenítésére, amelyek „az ellentétes véleményt prezentálnák egyszerű formában.” Azt is követeli, hogy a más véleményen levőkre különadót vessenek ki, vagy egyes elméleteket egyszerűen tiltsanak be.

Kifejezetten felhatalmazni a Google-t, ami mára tulajdonképpen az Internet kapuőrévé vált és sokszor már eleve a még el sem fogadott SOPA törvényhez hasonló módon cenzúráz, hogy eldöntse mely politikai vagy tudományos pozíciók számítanak elfogadhatónak és melyek tartoznak inkább az összeesküvés elméletek kategóriájába, a gondolatszabadság súlyos megsértése és egy kínai stílusú diktatórikus hatalom érzetét kelti.

A Morozov által felhozott két példa ráadásul, a globális felmelegedés emberi eredete és az oltások káros hatása, sok millió ember, köztük számos tudós szerint híven tükrözi a valóságot és tudományosan megalapozott.

A legújabb felmérések szerint az amerikaiak egynegyede úgy gondoja, az oltások nem biztonságosak és sok esetben autizmust okoznak.

Morozov kirohanása természetesen csak egy a sok támadás közül, melyek az Internetet a hatalmi propaganda egyszerű visszhangjává akarják változtatni, kirekesztve minden egyéb hangot, ami kizárólag a nagy gyógyszergyáraknak és a globális felmelegedés hisztériából élő testületeknek, egyszóval az elitnek kedvez.

Az információs háború újabb csatája ez, amelyben a hatalom vesztésre áll, ahogyan ezt Hillary Clinton is beismerte, és most már nemcsak egy „Igazság minisztériumot” akar az Internet számára, hanem azt is, hogy ennek kapuőre maga a Google legyen.

/Infowars.com / Idők jelei/

Továbbra is kitartok a véleményem mellett, miszerint ez a nagyfokú cenzúra, és az információk korlátozása valójában a már rég elfogadott SOPA hullám, és bizony valami olyasmi gigantikus dolog készül, amiről nem nem csak, hogy nem akarják, hogy tudjunk,(ilyenből elég sok van, de sosem kellett ilyen eszközökhöz nyúlni) de ezért mindent el is követnek, hogy az internetről se szerezzünk tudomást az eseményről, bármi is lesz. De hogy ha az amerikai hatóságokat, mentőket és tűzoltókat is készítik az Anunnakik érkezésére, akkor már lehet sejtésünk, hogy mi is készül.

És azért el is gondolkodtató, hogy hirtelen ekkora gondot fordítanak a -szerintük- "őrült összeesküvés teóriák" cenzúrázására. A gondolat-terror cenzúra ilyen szintjével a kommunizmus óta nem találkoztunk. Egy gyanútlan átlagemberben, vagy akár egy megrögzött szkeptikusban is fel kell merülnie a kérdésnek, hogy ha tényleg teljességgel alaptalanok azok az összeesküvés elméletek, akkor vajon miért akarják ennyire elrejteni az emberek elől? Miért cenzúráznak pár "buta képzelgést", ha az nem a valóság? Megmondjam miért? MERT A TÖBBSÉGE IGAZ. És aki aktívan és rendszeresen kutat, az tudja is, hogy igazak. Azért írtam, hogy "többsége", mert mindig van pár olyan, aki előhozakodik egy spagettiszörny szintű elmélettel, az ilyenek egyes esetekben lefizetett dezinformáló ügynökök akiket a magunkfajta intelligens kutatók lejáratására használnak.(Na jó ez az utolsó lehet, hogy kicsit erős volt. :| )

Kár, hogy az alvó közönség ezekről az információkról nem is tud, és a google cenzúrának "hála" talán utána se tud keresni. Én csak őket sajnálom, mert tőlünk a megszerzett tudást elvenni úgysem tudják.

1 megjegyzés :

  1. Hihetetlen...
    Világ diktatúra?
    ja furcsa is hogy az összeesküvéseket tiltják...
    nagyon fura.

    VálaszTörlés