Shamballa és a Belső Föld az ősi buddhizmus szerint

"Shamballa földje egy völgyben fekszik. Csak havas csúcsok gyűrűjén keresztül közelíthető meg, mint a lótusz szirmai... A középpontjában egy kilenc emeletes kristály hegy található, ami egy szent tó felett áll, és egy lápisszal, korallal, drágakövekkel és gyöngyökkel díszített palota. Shamballa egy királyság, ahol az emberiség bölcsességét megkímélték az idő és a történelem pusztításától és romlottságától, készen arra, hogy megmentse a világot a szükség órájában..."

Ahogy az orosz filozófus Nicholas Roerich áthaladt Közép-Ázsia hegyein 1926-ban, őt és vezetőit lenyűgözte, amikor szemtanúi voltak egy hihetetlen, égen lebegő arany gömbnek.

"Magasan a felhőtlen égen tisztán láttak egy arany színű gömb alakú tárgyat, ahogy az Altáj-hegység felől mozgott észak felé hatalmas sebességgel. Majd élesen irány változtatva az arany gömb gyorsan eltűnt a Humboldt-hegységen túl." - Alan Baker - Láthatatlan Sas: A Náci Okkultizmus Története (1)
Tudtad, hogy Dr. Edmund Halley, a Halley-üstökös felfedezője és Anglia királyi csillagásza szintén úgy hitte, hogy a Föld belseje üreges és "három" szintje van?

Míg a modern időkben sokan álltak elő számos elmélettel azon lehetőséggel kapcsolatban, hogy a Föld üreges, az idők kezdete óta számtalan kultúrában hitték ugyanezt.

Az üreges Föld, Belső Föld leírásai, amely egy egész világról szólnak bolygónk belsejében, számos ősi kultúrában megtalálhatók szerte a világon. Mi van, ha Verne Gyula klasszikusa, az "Utazás a Föld középpontja felé" valójában igaz?

Mi van, ha valahol ott egy új világ vár felfedezésre, egy hely, ahol valamilyen módon hozzánk hasonló lények élnek mélyen bolygónk belsejében, melyről az ősi kultúrák és civilizációk tudták, hogy létezett, vagy még ma is létezik?


Mi van, ha ez valóban igaz?

Sokan meg lesznek lepődve, hogy milyen sok ősi kultúra és vallás tesz említést a bolygónk belsejében létező világról. Érdekes például, hogy a babiloni hős Gilgames ősét, Utnapistit a Föld gyomrában látogatta meg. A görög mitológiában Orfeusz megpróbálja megmenteni Euridikét a földalatti pokolból. Úgy hitték, hogy az egyiptomi fáraók az alvilággal kommunikálnak, amelyet a piramisok mélyén elrejtett titkos alagutakon keresztül lehet elérni.

A Macuxi indiánok szerint - egy bennszülött nép, akik az Amazonas térségében élnek olyan országokban, mint Brazília, Guayana és Venezuela - ők a Nap gyermekeinek, a tűz és a betegségek teremtőjének, illetve a "Belső Föld" védelmezőinek leszármazottai.

A Macuxik szerint azt a feladatot kapták, hogy figyeljenek a bejáratra, és tartsák távol az idegeneket attól, hogy belépjenek a belső Földre. A Macuxi legendák azt állítják, hogy azok, akik belépnek a titokzatos barlangba, három napig utaznak, miközben óriási lépcsőkön ereszkednek lefelé, melyek mindegyik lépcsőfoka körülbelül 80 centiméter. A harmadik nap után maguk mögött hagyva a fáklyáikat útjukat a Föld belsejébe fénnyel megvilágítva folytathatják, amely a barlangokban jelen van. Óriási lámpák világítanak, akkorák, mint egy görögdinnye, és úgy ragyognak, akár a Nap.

A buddhisták hitték (és hiszik), hogy több millió ember él Agarthában, egy föld alatti paradicsomban, ahol a világ királya uralkodik.


Mint látható, számos szóbeli legenda és ősi szöveg létezik, melyek nem csak az üreges Földről beszélnek, hanem mitikus földekről, melyek bolygónkon találhatók. Valójában sok ősi szöveg vezethető vissza több különböző hagyományhoz, melyek "másik" világból származó lények létezését említik, akik a mi világunkban tartózkodnak.

Egy ilyen világot említ a tibeti buddhizmus és az ősi hindu hagyományok, az úgynevezett Shamballát. Shambala egy szanszkrit szó, amely a "béke helyét" vagy a "csend helyét" jelenti, amit nem csupán a buddhizmus említ, de hivatkoznak rá olyan ősi szövegek, mint a kálacsakra tantra, és a Zhangzhung kultúra ősi írásai.

Shamballa az ezer név földje. Shamballáról azt mondják, hogy rejtett királyság, amely saját bolygónk belsejében létezik, egy varázslatos hely, amelyet talán nem tudunk megérteni, és rendkívül nehéz megtalálni.

Spirituális vagy fizikai hely?

1985-ben a dalai láma a következőket mondta:
"Bár azok, akik különleges belépéssel rendelkeznek, eljuthatnak oda karmikus kapcsolaton keresztül, mégsem egy fizikai hely, amit valójában megtalálhatunk. Csak azt mondhatjuk, hogy ez egy tiszta föld, egy tiszta föld az emberi birodalomban. És hacsak valaki nem rendelkezik az érdemmel és tényleges karmikus belépéssel, ténylegesen nem érkezhet meg oda." - Ezoterikus kódex: Teozófia I.
A modern teozófiai hagyomány kifejti továbbá, hogy bár Shamballát a nagy műveltségű keletkutatóknak még nem sikerült földrajzilag megtalálniuk, az egy tényleges föld vagy terület, a mai Föld szellemi beavatottainak és vezetőinek legnagyobb testvérisége. Shamballából a világ történelmének, pontosabban a mi ötödik gyökérfajunk bizonyos időpontjaiban eljönnek a hírvivők vagy a lelki és szellemi munka követei az emberek közé.

Sokan próbálták megtalálni Shamballát, évekig keresve szerte a világon.

Dr. Edwin Bernbaum tanár, író, valamint a vallástudomány és mitológia összehasonlító tudósa azt sugallja, hogy Shamballa valójában kerek, de egy nyolc szirmú lótuszvirágként szemléltetik, amely a szív csakra jelképe.

Az "Út Shamballába" című könyvében Bernbaum jelzi, hogy az odavezető út nem világos.

Tény, hogy Shamballa egy fizikai hely, amely az emberi birodalmon belül létezik, ugyanakkor egy spirituális hely, ami nem korlátozódik a fizikai világra. Egyesek szerint egy természetfeletti hely, amely egy másik dimenzióban létezik.

Shamballa földje egy királyság, vagy egy másik dimenzióban található?


Mi van, ha Shamballa valóban létezik? Mi van, ha nem a bolygónkon található, hanem egy másik dimenzióban, ahogy arra több szerző is utalt? Mi van, ha nem vagyunk képesek megtalálni olyan elveszettnek hitt helyeket, mint Shamballa vagy Atlantisz, mert egy másik dimenzióban léteznek, amely jelenleg ismeretlen a számunkra?

Érdekes módon sok kultúrában tesznek említést átjárókról és portálokról más dimenziókba.

Peruban található például az "Istenek kapuja" Hayu Marca-nál. Legendák szólnak arról, hogy a távoli múltban nagy hősök léptek át rajta az istenek földjére, élvezve a virágzó és dicsőséges örök életet.

A legenda szerint a spanyol hódítás idején egy Amaru Muru nevű inka pap, a hét sugár templomából az "istenek hét sugarának kulcsa" nevű szent arany lemezzel menekült el. A pap a Hayu Brand hegyei között bújt el attól tartva, hogy a spanyolok elvehetik tőle a kulcsot.

A pap később megérkezett az "Istenek kapujához" Hayu Marca-ba, ahol megmutatta a kulcsot több papnak és sámánnak. Miután elvégeztek egy rituálét, az ajtó kinyílt, és egy kék fény áradt ki belőle. A pap, Amaru Muru átadta az arany lemezt az egyik sámánnak, és belépett az ajtón, akit ezután soha többé nem láttak.

Lehetséges, hogy Shamballa valójában egy másik dimenzióban található? Elképzelhető, hogy az összes ősi kultúra, amelyek erről a "mitikus" földről tesznek említést, valójában ugyanarra a helyre hivatkoznak, amely egy másik dimenzióban van, amihez nem rendelkezünk hozzáféréssel.
"Shamballa mindig is őrködött az emberiség felett: látja a Föld összes eseményét a 'mágikus tükrében', és gondolatai eljutnak a távoli földekre. Megszámlálhatatlan lakója van Shamballának. Nagyszámú az a nagyszerű új erő és eredmény, amely az emberiség számára készül elő." - Nicholas Roerich, Shambhala: In search of the new era 


Új Világtudat 

Kapcsolódó cikkek (van egy pár, fel lehet zárkózni ha még nem ismernéd a témát) :

A belső föld (Hollow Earth) 01.

Úgy nőttünk fel, abban a biztos tudatban, hogy a Föld egy tömör gömb a közepén izzó vas maggal. Ezt tanítják mindenkinek mindenhol és ezt az elméletet tudományos tényként aposztrofálják. Aki mást mond vagy állít, az hülye. De mégis miért? Mi a bizonyíték erre a tudományos tényre, amikor a jelenlegi legmodernebb technikával is "mindössze" 12 kilométer mélyre tudnak lefúrni?

A belső föld (Hollow Earth) 02.

Előző bejegyzésemben már leírtam a főbb tényeket a témával kapcsolatban. Ezuttal néhány komolyabb bizonyítékot hoztam. Hogy a föld üreges, egy olyan geológiai tény, amely alapvetően megváltoztatja számunkra a földrengések keletkezésének a megértését. A legújabb kutatások kimutatták, hogy a föld kérge úgy rezeg akár egy harang, és nem úgy, mintha a föld belső szerkezetét homogén rétegek alkotnák.

A belső föld (Hollow Earth) 03. - Agartha

Forrás: www.siriusnetwork.worldpress.com Fordította: Borosnyay Gábor ( Összefoglalás ) „A Föld belül üreges!" Ezt lehetett hallani néhány évvel ezelőtt bennfentes körökben. Ezt még egy - a Déli-sarkról készült - műholdas NASA-fénykép is alátámasztotta, amely 1968-ban készült és amelyet a NASA titokban tart. Ezen azt lehet felismerni, hogy nincs mágneses pólus, hanem ahelyett a 83.

Amaru Muru titka - A csillagkapu

A dél-amerikai őslakosok szerint egy dimenzióugrásra használatos kapu bújik meg az Andokban. Lehet, hogy valóban léteznek csillagkapuk? Kik és mire használták (vagy használják ma is) ezeket? Vannak olyan helyek a bolygón, amiket legendák, misztikum és megmagyarázhatatlan jelenségek öveznek. A Peruban található állítólagos csillagkapuról évekkel ezelőtt lehetett már hallani, és számos furcsa jelenség történik ma is a környékén.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése