Szellemautót videóztak az oroszok

Mióta az oroszoknál divatba jött, hogy kamerát raknak a járgányukba, a netet ellepték a látványos videók az orosz utak mindennapjairól, ahol bármi megtörténhet – bár UFO még éppen nem szállt le az utcára. 

A most következő felvétel viszont felvet néhány kérdést, például azt, hogy vajon mitől is indult meg csak úgy a vezető nélküli teherautó (ráadásul fel a dombon!), és ha már így tett, miért is jött vissza, hogy letaroljon egy békésen parkoló járgányt…


5 megjegyzés :

  1. Erre egyszerű a magyarázat. Nem, vagy gyengén húzták be a kéziféket. Az tisztán látszik, hogy az út lejtős. A kocsi a lejtős úton vett akkora lendületet, hogy egy kicsit felguruljon a mögötte lévő dombra, majd onnan visszagurult, ennyi!

    VálaszTörlés
  2. Sceptic Alert! xD
    3 probléma is van a gondolatodban, de nem feltétlenül rossz amit mondasz.
    1. a kamera torzít. láthatod a videó elején míg halad az úton
    2. nem tudhatjuk, hogy nem-e a kamera van ferdén rögzítve.
    3. a kisteherautó túl hamar gyorsult fel. 3-4 méteren úgy hogy kiakadt a kézifék, nem gyorsulhat fel annyira, hogy az egész autó felguruljon egy olyan meredek emelkedőn. esetleg a hátsó kerék menne fel 40-50 centire.
    szinte tisztán látszik olyan mintha valami erő hirtelen meglökné.

    VálaszTörlés
  3. Igazad van a szellemekben nem hiszek :D. Az UFO-kban igen, rendszeresen olvasom a blogod egyébként :D De had vitatkozzak még egy kicsit :D
    Én nem vettem észre, hogy a kamera torzítana, de tegyük fel, hogy torzít. Ha a kamera horizontálisan ferdén lenne rögzítve akkor ferde lenne a kép, vertikálisan pedig úgy rögzíted ahogy akarod nem lesz eltorzítva a kép ha érted, hogy mire gondolok. De tekintsünk el a kamera rögzítésének módjától. Ha jól megnézed ez egy dombos terület. A videó elején is látszik jobb oldalon és aztán a fehér kocsi mögött is látszanak a dombok tehát ez simán lehet lejtős útszakasz.
    Aztán, ha jól megnézed a teherautó már lassan gurul hátra amikor a kamera látómezejébe ér és nem párhuzamosan áll az útpadkával amiből arra lehet következtetni, hogy a sofőr sietett csak gyorsan beugrott valahová ezért parkolt ilyen hanyagul és a nagy sietségbe elfelejtette behúzni a kéziféket :D
    Egy autó ilyen kis lejtőn is igen hamar fel tud gyorsulni én már láttam ilyet. ;)

    VálaszTörlés
  4. rendben. a kéziféket elfelejthette behúzni, az oké. ha még jobbra-előre srégan lejt is az út, én egyedül az emelkedőre való felgurulással nem vagyok kibékülve.

    VálaszTörlés
  5. A helyzet az, hogy az ehez hasonlo kisteherautok hatulja eleg konnyu, es amikor a vezetofulke is neki kellene indulnia az emelkedonek hirtelen megall, mert az mar sulyosabb...szerintem stevenek igaza van.

    VálaszTörlés