UFO vagy űrszemét Maranhaoban?

Ismeretlen eredetű fémgömb ért földet a brazíliai Maranhaoban a közelmúltban. A durván egy méter átmérőjű objektumra február 22-én bukkantak a helyiek, voltak akik idegen űrhajónak, mások műholdnak gondolták, de olyanok is akadtak, akik a robaj hallatán apokalipszist sejtettek.

A rejtélyes, üreges tárgy ránézésre igencsak masszív, jószerivel alig sérült meg a becsapódásban. Az egyik környékbeli lakos, Jose Valdir Mendes elmondta: február 22-én helyi idő szerint reggel hat óra körül erős morajló hangot hallott, melyet néhány pillanat múlva egy közeli robbanás zaja követett - írta az eutimes.net. Mendes kiment a házból, hogy megnézze, mi is okozta a robajt, ekkor találta meg a kertjébe csapódott gömböt. A fura objektum nyomán méretes kráter keletkezett, de maga a tárgy nem szenvedett túl sok sérülést, mindössze egy kicsi lyuk lett rajta. A becsapódás helyén hamar összesereglettek a környékbeliek, mikor megemelték a gömböt, érezték, hogy valami van a belsejében.

A becsapódás zaját többen is hallották, volt, aki azt hitte, eljött a világvége, más idegen űrhajót sejtett, más egy műhold alkatrészének becsapódására gondol.

A lezuhant gömb:
A mostani esethez hasonló gömb még 2011 decemberében pottyant le a namíbiai Omanatunga faluban. A mintegy 35 centi átmérőjű, közel hat kilós tárgyról kiderült, hogy csupán egy hidrazintartály, melyet mesterséges holdak szállítására használt rakétáknál alkalmaznak. Paul Ludik kriminalisztikai szakértő elmondta: az objektumra körülbelül egy hónapja bukkantak rá, de csak a napokban lett publikus. A helyiek robbanást is véltek hallani a becsapódáskor, ez lehetett akár a becsapódás zaja, akár hangrobbanás. A vizsgálatok során kiderült, hogy a gömb nem jelentett fenyegetést a helyiekre nézve, nem volt fertőző, sem pedig robbanásveszélyes.

/PécsiSTOP/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése