UFO-roncs zuhant Szibériára?

Nem kis fejtörést okozott az orosz tudósoknak az a 200 kilós fém test, mely nemrég zuhant le egy eldugott szibériai faluban. Jelenleg ugyanis úgy fest, hogy az ezüstszínű objektum nem rakétadarab, nem is az űrkorszak korai szakaszából visszamaradt űrszemét, nem is köthető az űrprogramhoz. Egyesek földönkívüli civilizáció által készített űreszköz darabkájának vélik.

A furcsa fém objektumra a Moszkvától három időzónányira fekvő aprócska Otradnensky falu közelében bukkantak. A helyiek állítása szerint a közel két méter átmérőjű fémtest az égből hullt alá, a jelek szerint erős titániumból készült. Elmondták, még 2011 decemberében fura hangokat hallottak az erdőből, de az egyelőre megmagyarázhatatlan tárgyra csak néhány napja bukkantak - írta a Daily Mail hírportál. Jurij Bornyakov, a helyszínre érkező mentőszolgálat vezetője elmondta: az objektum körül és benne is megmérték a sugárzást, de a műszerek nem mutattak semmit.


Hogy mi is lehet a Szibériában feltűnt tárgy? Felmerült az a lehetőség, hogy egy balul sikerült kazahsztáni rakétaindítás vagy műhold maradványai zuhantak le, de ezt az illetékesek tagadják. Az orosz sajtó a fragmentumot úgy emlegeti, mint egy lehetséges idegen űrhajó darabkáját, de ez a feltételezés sem nyert bizonyítást eddig. A roncsdarabot, melyet a faluból ismeretlen helyre szállítottak, az orosz űrügynökség, a Roscosmos szakértői fogják vizsgálni.

/PécsiSTOP / Daily Mail/

Friss:

A NASA és az orosz űrügynökség egyelőre tagad.
A NASA előzetes megállapításai egybecsengenek az orosz kollégákéval, azonban ők is nagy felbontású képekre és anyagmintákra várnak, hogy részletes elemzésbe kezdjenek.

A helyiek elmondása szerint a kétszáz kilogrammos, titánból készült szerkezet március 18-án zuhant az erdőbe, s bár a lokális sajtó első körben egy műhold vagy egy rakéta maradványaira tippelt, az Orosz Szövetségi Űrügynökség azt nyilatkozta, hogy "a tárgy se nem rakéta, se nem űrhajó, de a végleges következtetéseket csak a vizsgálatok után lehet levonni". Magyarul ők sem tudják, mi lehet ez.

Az RT jelentése szerint a környéken nem ez az első rejtélyes eset, néhány éve egy egészen hasonló tárgyat találtak, szintúgy az erdőben - igaz, abban egy medve lakott.

Szerintünk két lehetséges magyarázat van: vagy egy titkos, mondjuk katonai kísérlet nem úgy sikerült, ahogy tervezték, vagy űrmedvék (LOL -a szerk.) mérik fel a szibériai terepet.

/Hír24/

1 megjegyzés :

  1. Remélem ezt senki nem gondolja komolyan, hogy ez valami féle idegen szerkezet lenne :) :) Biztos azért jóféle földi csavarokkal fogták össze az élienek ezt a teknőt, hogy szét ne essen a féreglyukon átutazás közben :)

    VálaszTörlés