Nagy közös UFO-vadászat - Fogadja elsőként E.T. telefonhívását!

A TED (Technology, Entertainment and Design) Los Angeles-i konferenciáján tett bejelentése szerint az oldal a Seti (Search for Extra-Terrestrial Intelligence, azaz a földön kívüli intelligencia keresése) Allen Telescope Arrey-je által közvetített rádiófrekvenciákat sugározza majd.
A résztvevőket arra kérik, hogy figyeljenek oda a szokatlan aktivitásokra. Azt remélik: az emberi agy képes lesz olyasmiket felfedezni, ami felett az automata rendszer figyelme átsiklik. A weboldal a legújabb kezdeményezés abban a küldetésben, ami megpróbálja rávenni a földlakókat, hogy vegyenek részt a földönkívüli létformák felkutatásában.

A projekt weboldala: http://www.setilive.org/

A projektet Dr. Jillian Tarter, a Seti 2009-es TED Díjas igazgatója vezeti, aki egész életét a földönkívüliek felkutatására tette fel. Reményei szerint a Seti Live segíti majd a tudósok és technikusok közösségét, akik jelenleg is részt vesznek a kutatásban. “Vannak frekvenciák, amiket az automata rendszer figyelmen kívül hagy, mivel túl sok jel érkezik rajtuk. Ezen jelek többségét a földi kommunikációs és szórakoztató technológiák keltik, de megbújhatnak közöttük idegen technológia jelei is” - mondta el Tarter.

“Remélem, hogy az önkéntesek seregének segítségével megbirkózhatunk ezekkel a túlzsúfolt frekvenciákkal, amik összezavarják a gépeinket. Mivel élőben történik, lehetőségünk van azonnal reagálni az önkéntesek felfedezésére” - tette hozzá a tudósnő.

A Seti Institute az utóbbi években anyagi nehézségekkel küzdött, komolyan rászorulva a közösség támogatására. Több nagy név is felsorakozott már az intézet mögé, például Bill Anders ex-űrhajós, Larry Niven sci-fi szerző és Jodie Foster színésznő.

A Seti projektjével az internet legnagyobb és legsikeresebb lakossági tudományos projektjeit tömörítő Zooniverse is együttműködik. Véleményük szerint az elmúlt években kiderült, többszázezer ember szeretne részt venni a tudományos kutatásokban, és a Zooniverse-t használják arra, hogy kielégítsék ez irányú vágyaikat. “A Setilive.org remek lehetőség hogy meghívják ezeket az embereket a kalandok legnagyobbikára,” mondta el Chris Lintott a Zooniverstől.

forrás:/ma.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése