Halálosan megfenyegették Armstrongot, hogy ne árulja el, mit látott a Holdon?

Az egész világ gyászolja egykori hősét, az augusztus 25-én, 82 esztendős korában, a szívműtétjét követő komplikáció következtében elhunyt Neil Armstrongot, az embert, aki elsőként lépett a Hold felszínére. Az Apollo 11 egykori parancsnokának nyilvános temetési szertartását szeptember 13-án tartják Washingtonban, majd azt követően, hamvait szűk családi és baráti körben a tengerbe szórják.

Ahogy arról néhány napja már mi is írtunk, az első Holdra szállás körül a mai napig rengeteg a kérdőjel. Attól a pillanattól kezdve, hogy 1969. július 16–án Cape Canaveralről felemelkedett az Apollo 11, egészen addig, hogy négy nappal később Armstrong kilépett a Hold poros felszínére, számtalan különös dolgot tapasztaltak maguk és űrhajójuk körül az asztronauták. Ezekről több, egymástól független forrás is beszámolt az elmúlt 43 évben.

Mind közül azonban, máig talán a leghitelesebbek, a háromfős legénység egyik tagjának, Buzz Aldrinnak szavai, aki később többször is arról beszélt, hogy az odaút során végig UFO-k követték őket, az Apollo 11 leszállását pedig több nagyméretű ismeretlen űrhajó figyelte egy közeli kráter széléről. Az események másik szemtanúja, Neil Armstrong viszont úgy tűnik magával vitte ennek titkát a sírba. Vagy talán mégse?

Dr. Steven Greer, az úgynevezett Disclosure Project (Beismerés Projekt) nevű, a Földet látogató földönkívüliekkel kapcsolatos kormányzati titkok nyilvánosságra hozataláért küzdő non-profit szervezet igazgatója, ugyanis érdekes dolgokat osztott meg a nyilvánossággal a minap.

Greer azt állítja, hogy korábban magánbeszélgetéseken Armstrong és Aldrin családtagjai is megerősítették neki, hogy az Apollo 11 leszállását, majd az első ember Holdra lépését hatalmas UFO-k figyelték. Armstrong egyik személyes jóbarátja pedig váltig állította Greernek, hogy Armstrong később több halálos fenyegetést is kapott, hogy ne merjen beszélni ezekről az élményeiről.


Ami bizonyos, Neil Armstrong élete során nyilvánosan soha nem is beszélt erről, ő mindvégig kizárólag az események hivatalosan publikált verzióját hangoztatta. Ami viszont a nem nyilvános szerepléseit illeti, úgy tűnik mégsem bírta magában tartani, a Hold küldetése során átélteket. Bár, 1994. július 20-án, az Apollo 11 missziójának huszonötödik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, amelyet a Fehér Házban tartottak, egy igencsak sokat sejtető beszédet tartott. A könnyeivel küszködő Armstrong, néhány meghívott vendég, az Apollo 11 többi tagja és Bill Clinton, amerikai elnök előtt a következőket mondta:

- Ma itt van köztünk és együtt ünnepel velünk Amerika legtöbbre hivatott diákjainak egy csoportja is. Nektek annyit mondhatunk, hogy mi csak a kezdő lépéseket tettük meg, a feladat java része viszont rátok vár. Hatalmas felfedezetlen titkaink vannak, olyan áttörések, melyek azoké lehetnek, akik az igazságot védő falak egyikét le tudják majd bontani. Minden képzeletet felülmúló dolgok várnak még felfedezésre.

Vajon mire célozhatott Armstrong? Mit érthetett az alatt, hogy "az igazságot védő falak"? Ez év augusztus 27-én kelt írásában, Dr. Stephen Greer azt írja, hogy Armstrong és Aldrin rokonai is elárulták neki az igazságot, az 1969-es Holdra szállással kapcsolatban:

"Neil Armstrong és Buzz Aldrin közeli hozzátartozói és személyes jóbarátai külön-külön, egymástól függetlenül megerősítették nekem, hogy az űrhajósok számos, nagyméretű UFO-t láttak ott, a kráter körül, ahol a Holdra szálló egység landolt. Ezeket mind Aldrin, mind pedig Armstrong a saját szemével látta. Beszéltem katonai vezetőkkel is, akik viszont látták az ezekről készült fényképeket, melyeket a mai napig nem mutattak be a nagyközönségnek. Buzz Aldrin egyik közeli családtagia még hozzátette: - Nem az én tisztem, hogy erről beszéljek, egy szép nap, mikor majd megteheti, elmeséli ő maga..."

Greer elmondta továbbá, hogy Armstrong egyik közeli barátja négyszemközt megosztotta vele azt is, hogy Armstrongot többször is halálosan megfenyegették, hogy ne merjen beszélni a Holdon történtekről:

"Amikor évekkel ezelőtt elkezdtük szervezni a The Disclosure Projectet, 1997-ben megkértem Neil Armstrong egy barátját, hogy jó lenne, ha maga Armstrong is eljönne Washingtonba és az általunk szervezett kongresszusi tájékoztatón személyesen beszélne a Kongresszus tagjai előtt. Erre Armstrong barátja azt felelte, hogy Armstrong nagyon szeretne eljönni, de ha elmondaná, mi is történt valójában a Holdra szállás közben, akkor őt magát, a feleségét és a gyermekeit is megölnék."

/ittvannak.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése