Befejezték a Fehér Ház melletti titokzatos építkezés első szakaszát.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a Fehér Ház a világ legismertebb elnöki lakosztálya, így érthető, hogy az egész világ kíváncsian figyelte, ahogy az elmúlt két évben elkerített, földalatti munkákat végeznek a nyugati szárny környékén.

A hivatalos tájékoztatás szerint az épület cső- és vezetékrendszerének régóta esedékes felújítása zajlik, bár ez nem épp a legjobb magyarázat egy többemeletes földalatti építményre és a tömegével érkező, betont és acélgerendákat szállító kamionokra.


Kideríteni bizony semmit sem könnyű, a munkákat végző alvállalkozókkal titoktartásra kötelező szerződést köttettek, sőt, még azt is előírták, hogy Fehér Házba tartó teherautókon le kell ragasztani a céginformációkat.

Arra a kérdésre, hogy négyévesre tervezett „felújítás” következő szakasza mikor és hol kezdődik, szintén nincs válasz, a magyarázat szerint azért, mert még ők sem tudják pontosan.

Az amerikai sajtó munkatársai nem adták fel könnyen, folyamatosan kérdezgették, hogy vajon az elnöki óvóhely újul-e meg, esetleg új irodák lesznek-e a föld alatt, de a válasz mindig az volt, vezetékeket és csatornacsöveket cserélnek. Az acélgerendákkal.


A múltban általában akkor derült fény a titkos bunkerek és létesítmények helyére miután azok már nem nyújtottak elegendő védelmet az új technológiákkal szemben, így könnyen lehet, hogy erről a titokról is lehull majd a lepel pár évtizeden belül. Addig is be kell érnünk az apró morzsákkal, hiszen a legkonkrétabb információ ami kiszivárgott az építkezéssel kapcsolatban az az, hogy összesen 376 millió dollárba (kb. 83 milliárd Ft) kerül.

Ahogy az a fentiekben is látható, készült pár fotó a titokzatos gödörről, de most már csak a parkot és a pázsitot egyengető kertészekkel lehet találkozni a területen, a föld alatt pedig nem tudni, mire készülnek.

/Huffington Post/Kultúrpart/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése