Újabb rejtély a Mars körül - Az élet nyomai egy elfeledett síkságon?

Ha az elmélet igaz, akkor minden feltétel adott volt az élet születéséhez!

A Mars egy lapos, sík vidékét, amit a tudósok Hesperia Planumként emlegetnek, egészen idáig a bolygó legjobban ismert és legkevésbé érdekes területének tartották. A lávafolyamok nyomaival barázdált területtel az utóbbi időkig nem sok tudós akart foglalkozni, most azonban egy geológus olyan elmélettel állt elő, ami megváltoztathatja a vörös bolygó történetét. Tracy Gregg, a Buffalói Egyetem és a New York-i Állami Egyetem elismert tudósa, valamint tanítványa, Carolyn Roberts a síkság tanulmányozása közben érdekes anomáliára bukkantak.

- Mindenki azt gondolta, hogy a Hesperia Planum területén 3,7-3,1 billió évvel ezelőtt láva folyt keresztül, és ez hagyta a különös nyomokat, így nem sok tudós mutatott érdeklődést a terület iránt - mondta el Gregg a Sciencedaily.com-nak. - Amikor modern eszközökkel kezdtük el megvizsgálni a Hesperia Planumban található apró vulkán környékét, megdöbbentő dolgot vettünk észre: nincsenek se barázdák, se csatornák, amiket a vulkán vájhatott volna.

Semmi olyan, ami a Hesperia elváltozásaihoz hasonlítana. Kérdés viszont, hogy ha nem a vulkán, akkor mi okozhatta a néhány száz méter széles és akár több ezer kilométer hosszan is elnyúló csatornákat. Kézenfekvő megoldás lehetne a víz is, de Gregg és Roberts szerint a Hold felszínén is hasonló nyomok találhatók, amelyekről biztosan tudható, hogy nem a víz okozta őket.Ha mégis kiderül, hogy a barázdák keletkezésének idején víz csordogált a Mars felszínén, az nemcsak a bolygó történetét változtatná meg, de Gregg szerint az érdeklődés középpontjába állíthatná az elfeledett síkságot is, hiszen a vulkán közelsége, a víz és az ásványi anyagok sok tudós szerint az élet kialakulásának alapfeltételei, így, ha az elmélet beigazolódik, a kutatóknak alapos indokuk lesz a Hesperia Planum területén keresni az élet jeleit.

Emellett mi a valóság?

A valóság az, hogy 1962. Május 25-én ember landolt a Marson. Amerikai, orosz és kínai asztronauták.Aki érdeklődik a téma iránt, biztos találkozott már azzal a felvétellel, amit a NASA-tól még régebben "lopott ki" egy ott dolgozó ügynök. Ezen látható a landolás, 20C fok körüli hőmérséklet, és a legmegdöbbentőbb, egy föld alatt lévő valamilyen élőlény ahogy elmenekül az érkezők miatt...



Azóta kiderült, hogy igazi a videó és nem tagadják a felvétel eredeti voltát. Egyszerűen csak nem csapnak neki túl nagy reklámot. Pont ahogy a Roswell-nél lezuhant tárgyról (mivel azóta feloldották a titkosságát) is elismerték, hogy földönkívüli űrhajó volt és 60éven át hazudniuk kellett.

Mik derültek ki azóta: van víz a Marson, vízjég és nem Co2 alapú, egyáltalán nem csak vörös színű a bolygó, mint ahogy a retusált képeken láttatni akarják. Persze ez nem meglepő, hiszen a Holdról is tudjuk, hogy az sem kifejezetten szürke és sötét, hanem élénk és gyönyörű kékes színek is vannak rajta). A NASA szándékosan közöl mindent fekete-fehérben...A Marson kékes és fehér az ég, erdők is vannak és folyók. A marsi jégsapka megolvadásakor tengernyi árvizek alakulnak ki....

Továbbá ősi civilizációink is eljutottak már oda, aminek számos nyomát találták meg a bolygón (legérdekesebb az egyiptomi Királyok völgyében lévő hatalmas szobrokhoz hasonlító építmények a Marson....) Ezen meg sem kell lepődnünk, hiszen származásunk is földönkívüli eredetű. Van tehát minek utánanéznünk.

/paranormal.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése