A Pofátlanság magas iskolája

Nemrégiben bukkantam egy elképesztően felháborító, ugyanakkor kegyetlenül átlátszó videóra.
A BBC csatorna hírműsorában beszéltek a líbiai harcokról, mikor is ÉLŐ képet kezdtek sugározni a helyszínen ünneplő emberekről, Tripoliból. A képeken elméletben! azt kéne látnunk, ahogy a líbiai emberek összegyűlnek és örülnek annak, hogy Khadafi hullani fog. Közben ha jól megfigyelitek, egyértelműen indiai zászlókat lengetnek, indiai fajtajelleggel bíró emberek.

Ilyenkor felvetődik pár kérdés, mint például: Miért nem mutatnak valóban ünneplő líbiai embereket? Vajon nincs aki örülne Khadafi halálának? Talán az egész líbiai "perpatvar" csak egy amerikai akció? Nem tudni,. De egyszerűen szánalmas, ha még bárki is beveszi ezeket a kamu híreket.

Ha a média egy hatalmas hazugságot talál ki, törvényileg sem támadható.
Igazából a "szólásszabadságra" hivatkozva meg van engedve a médiának, hogy azt közöljön amit akar (illetve amit a kormány enged megjelentetni.). Gyakorlatilag legálisan hazudozhatnak.




Tisztelt olvasóm! Ritkán mondom ezt, sőt azt hiszem most először jelentem így ki, még csak nem is igazán stílusom ilyet mondani, de rákényszerültem: ÉBRESZTŐ! 

Úgy hiszem, hogy ideje lenne végre megvédeni magunkat a média és a kormányok hazugságaitól.
Egyszerű ténynek tűnhet, de a tudás hatalom. Már akkor ha csak elkezdesz gondolkozni, fel vagy fegyverezve. Ha nézel tévét, és még mindig szkeptikus vagy, legalább ne üveges szemmel szippantsd magadba a szennyet!
Tudatosan és logikusan gondold végig, hogy mit is látsz, NE ÉLJ BIRKASZELLEMBEN!
Olvass minél többet, és tanuld meg amit az iskolában NEM tanítanak:
TANULJ MEG GONDOLKOZNI!

11 megjegyzés :

  1. Kedves Eddy, nagy érdeklődéssel követem a blogodat. Mivel az egyik tv-nél dolgozom, gondoltam hozzászólok ehhez a témához.
    Amit a képeken látunk, az valóban vélhetően nem Tripoli hanem egy akármilyen indiai helyszín. Viszont nem kell rögtön összeesküvésre vagy szándékos megtévesztésre gondolni. Ugyanis a hírolvasó az hírt olvas, nem gondolkozik. Le van írva a súgógépre mit mondjon, mondja - akkor is ha hülyeség vagy nem ért vele egyet, ez a dolga. A képet a rendező vágja ki a képvágó pulton és van olyan hogy mellényom... egy ilyen pulton lehet akár 40 gomb is közvetlenül egymás mellett. Csak abba gondolj bele, hogy a billentyűzeten hányszor nyomsz véletlen a mellette levő gombra. Ez nagy valószínűség szerint egy ilyen emberi hiba volt. Az, hogy senkinek nem tűnt fel a vezérlőben, hogy ez nem líbiai kép... az már leginkább a szerkesztő hibája. Szóval itt ketten biztosan hibáztak. Hozzáteszem, hogy ez óriási hiba! És azonnal utasítón (ami a fülükben van) szólni kellett volna a hírolvasónak hogy kérjen elnézést. Sokszor hiszik azt az emberek hogy a média a gonosz manipulatív birodalom, holott egy ilyen híradónál legalább 8-10 ember dolgozik a háttérben. Elég ha egy hibázik és már "megtévesztésnek" tűnhet, amit a néző lát - pedig csak egyszerű szakmai hiba történt amiről lapítanak, hátha senki nem vette észre. Hát most valaki észre vette.
    Üdv:
    G.

    VálaszTörlés
  2. Szárintém ebbe jó belésütté Edward!

    VálaszTörlés
  3. G! A legelső dolog amire egy ilyen eseménykor gondolok, hogy van-e valami a háttérben? valami apró mozgatórugó ami az egészet összeállítja.
    1. észre kellett volna venniük még aznap, hogy hibás a felvétel. Annyit tudok, hogy egy ilyen nagy csatornánál elég komoly rendszer, felszerelés és személyzet van.
    2. ha már ott tartunk, hogy észre vették, akkor már bocsánatot kellett volna kérniük érte(angolok ezek, mindenért bocsánatot kérnek). még aznap, vagy azon a héten.
    Valószínűleg ha mi közemberek észrevettük, valaki más mindenképpen ott a BBC-nél, vagy szóltak nekik róla.
    Az, hogy szándékosan nem kérnek bocsánatot, azt jelenti, hogy nincs miért, tehát vsz. szándékos volt. A hírolvasó nem számít. az is csak egy bábu, mint a teszkóban a pénztárosok(ott csak "droidoknak" hívják őket).
    A mai világban annyi félrevezetés van, az egész médium csak játszik az emberekkel, lebutítja, sokszor az számíta nap fő hírének, hogy a Mari néni macskája felmászott a fára. 10 percig közvetítik, fantasztikus képminőséggel, aztán jön még pár hír, és a legvégén a műsornak a legfontosabb, embereket is érintő hír a Fukushima-i erőmű szivárgása. a végén az embernek csak a "szegény cica" marad meg. akkor ne is beszéljünk a különböző reality műsorokról, amiknek szintén az "altatás" a célja, hogy a jóember még csak VÉLETLENÜL SE kezdjen gondolkodni a saját sorsán. Annyi minden van még, beleszámítva az oktatási rendszert, a közéletet, a mindennapi rabszolgamunkát, órákig tudnék erről beszélni.
    De csak egy kérdésem van feléd, hogy tudjam milyen beleszólásod is van a tv-be, mennyire tudod beleásni magad a háttér infokhoz:
    MILYEN POSZTON DOLGOZOL A TV-NEK?(az mind1 melyik csatorna)


    fogalmam sincs ki vagy te Elek de először tanulj meg írni, utána kritizálj. Szerintem ebbe pont te sültél bele. xD

    VálaszTörlés
  4. Eddy,az emberek rohadtul sunyítanak ha hibáznak. Pláne ezért nagy ejnye-bejnye jár. Szinte biztos vagyok benne, hogy véletlen volt.
    Figyelj meg egy híradót, a legfontosabb hírek mindig elől vannak. Más a helyzet a reklámokkal dúsított magazinokkal (aktív, fókusz stb). Ott az a lényeg, hogy minél többen végignézzék a műsort, ezért a legérdekesebb sztori lesz a legvégén.
    Én műszaki poszton dolgozom. Ezen kívül valamelyest IT terület is a munkám része - de nem informatikus vagyok. Közvetve (szívességet kérve kollégától) hozzá tudok jutni MTI-s infókhoz, közvetlenül Reutershez. Van ezen kívül még más forrás is, pl EBS, BBC, de ehhez szintén kell némi szívességet kérnem a külpolos kollégáktól - akikkel amúgy jóban vagyok.

    Egyébként a múltkor nagyon piszkálta a csőröm a déli sarki post... utána néztem a linknek, amin meg lehet nézni az állomásról készülő képeket. Valóban a német sarkkutató intézet tulajdonában van, tehát az nagy valószínűséggel hiteles.

    VálaszTörlés
  5. hát hallod G, szerintem a "véletlen" szó csak hiányos tudásunk elfedésére szolgál.
    Nem egyszer volt rá példa hogy a híradóban a legvégére rakták a legfontosabb információt, mert hát ott is a nézettség a legfontosabb. nem sokban különbözik a fókusztól.
    Szóval műszakis vagy. értem. akkor a fejesek dolgába a legnagyobb jóindulattal sem tekinthetsz be, akármilyen szívességet kérsz. elhiszem h sok mindent meg tudnak neked szerezni, bocs h ezt mondom, de akárhogy nézzük, még mindig csak egy kishal vagy annál a tv-nél.

    VálaszTörlés
  6. Jóval többet írtam összességében mint Te Eddy!
    Tanuljak meg helyesen írni?Nézd...úgy könnyű blogot összeállítani,hogy innen-onnan kimásolsz
    dolgokat!Írj a saját szavaiddal!

    VálaszTörlés
  7. hát ember ha visszaolvasol, láthatod h sok saját írásom van, és a legtöbbike a legjobbak közt van. am minek írjak vmiről a saját szavaimmal, ha máshol már jobban megfogalmazták? pl origo, vagy blikk, stb..
    és ha értelmesebbet nem tudsz hozzáfűzni a cikkhez, hogy -idézem: "Szárintém ebbe jó belésütté Edward!" (ebből mondjuk épp az jön ki, hogy nem igazán tudsz írni) akkor inkább ne is írj semmit te gyökér. én se fikázom a te blogodat/oldaladat(ha egyáltalán van mert eddig nem igazán láttam jelét.)

    VálaszTörlés
  8. szevasztok!!!:)) tegnap óta olvasgatom a blogodat Eddy,de nekem tetszik,jó hogy van ilyen személy aki innen onnan összeszedegeti a dolgokat,és felhivja rájuk az emberek figyelmét,szerintem akinek nem tetszik az egyszerüen ne olvassa,vagy ne is látogassa az oldalt,de szerintem aki már egyszer megnézte az visszajár!:))üdv srácok:)

    VálaszTörlés
  9. szeretné, hogy csatlakozzon a nagy illuminátusok és legyen gazdag és sikeres az életben? Ha igen, írjon nekünk ma illuminatiworld46@gmail.com vagy mi app +2348101333426

    VálaszTörlés
  10. ÚJÉVI itt kezdődik egy módja, hogy elérje, amit akar az élet Ez a YEAR REGISZTRÁCIÓ A NAGY ILLUMINATI és átveheti SZÍVED kívánják, és az álmaid valóra ma, REGISZTRÁCIÓ ma, és sucessful az életben, akkor nőt / férfit, BOY / LÁNY Itt egy módszer arra, amit nem értek TAVALY .....
    666 '' Mit kíván tagja lenni illuminatik és megszerezni az azonnali és automatikus le csatlakozik most és kap a szíve vágya a gazdagság, hírnév, hatalom, hogy amit minden szeretné tenni és ellenőrzési emberek szerte a világon, hívjon minket, vagy mi app , ezen a számon +2348101333426). nálunk mail (illuminatiworld46@gmail.com) csatlakozik most és lesz egy nagy ember / nő

    VálaszTörlés