A belső föld (Hollow Earth) 01.

Úgy nőttünk fel, abban a biztos tudatban, hogy a Föld egy tömör gömb a közepén izzó vas maggal. Ezt tanítják mindenkinek mindenhol és ezt az elméletet tudományos tényként aposztrofálják. Aki mást mond vagy állít, az hülye. De mégis miért? Mi a  bizonyíték erre a tudományos tényre, amikor a jelenlegi legmodernebb technikával is "mindössze" 12 kilométer mélyre tudnak lefúrni? Honnan tudják akkor, hogy a Föld milyen belül, amikor még senki sem járt olyan mélyen, hogy azt bizonyítani is tudja?


Nem áll szándékomban vitatkozni a témáról senkivel, mindössze a gondolataimat szeretném a témával kapcsolatban összegyűjteni ebben a blogban. Szóval akik le akarnak hülyézni, meg jól megmondani ekem, hogy hű, de buta vagyok stb., azok kíméljenek a lekicsinylő és bíráló kommentjeikkel. Érdekes, ha valahol felhozom ezt a témát, rögtön habzószájú okosok kezdenek el becsmérelni, hogy hogy lehetek ilyen műveletlen, tájékozatlan, meg hogy miért nem olvasok Wikipédiát stb.,. Nem értem, miért, hiszen nekik is csak mondták, hogy a Föld tömör és nem üreges, ők is csak egy elméleten nőttek fel, amire NINCS SEMMILYEN KÉZZELFOGHATÓ BIZONYÍTÉK. Na és ha csak a  józan logikát vesszük alapul, több érv lesz az üreges mint a tömör Föld-elmélet mellett. A mai bejegyzésem célja, hogy ezeket az érveket leírjam.


Sok magát igen okosnak és tájékozottnak gondoló ember sorakoztat fel érveket a hivatalos elmélet mellett, de az érveik szintén csak elméletek, nincsenek mögöttük valós, mérhető TÉNYEK, adatok. Valójában IGEN KEVESET tudunk a bennünket körülvevő világról, a Föld bolygóról. Tudjuk azt, amit tanítottak nekünk róla. Én is olvastam ezeket a dolgokat, szóval nem kell nekem ezeket bemutatni. A baj ezekkel a tanított dolgokkal az, hogy pusztán elméletek, azzal a különbséggel, hogy hivatalosan tényként tanítják őket.


Itt van például az első: a nagy szuperkontinens - Pangea -, ami "szétrepedezett" és kialakultak belőle a kontinensek.  Erről, és hogy miért gondolom azt, hogy ez az elmélet - nem tény! - nem állja meg a helyét és gyakorlatilag ellentmond a táguló Világegyetem (és a benne táguló részek) TÉNYÉNEK, amit viszont mérések, kísérletek és adatok támasztanak alá. Tehát a Világegyetem tágul. És a Föld is tágul.


Fogjunk egy lufit, fújjuk fel. Papírból vágjuk ki a kontinenseket és úgy ragasszuk rá, ahogy valójában is a földgömbön vannak, de ne túl szorosan, jobb, ha a ragasztóanyag valami zselészerűség, ami tud mozogni a papírkivágások és a lufi között. Az így elkészített "földgömbünk" legyen méretarányos. Kezdjük el szép lassan leereszteni a lufit. Érdekes dolgot fogunk tapasztalni, amint a "földgömb" kicsire zsugorodott. A kontinensek ugyanis körbe mindenhol öszepasszolnak többé-kevésbé. Vajon miért?





Ez a kísérlet és a számítógépes modell az iskolákban tanított "Pangea" elméletet teszi hiteltelenné. Mellesleg a szuperkontinens elmélet több ponton is sántít. Mi a fenének kezdtek volna el a kontintensek csak úgy szétvándorolni, ráadásul pont így? Értelmetlen. Több ráció van abban, hogy a Föld kontinensei akkor repedeztek szét és váltak el, amikor a Föld tágulni kezdett. Jelenleg is tágul, és a kontintensek jelenleg is távolodnak egymástól. Mint ha a "lufit" szép lassan fújnánk fel... Vizsgáljuk meg a kontintensek közötti óceánok árkait: mind ezt támasztják alá. Miért van az mégis, hogy az iskolákban és mindenhol egy merőben más, logikátlanabb elméletet tanítanak, sőt tárnak tényként az emberek elé?
 Egy dolog következik ebből: ha a Föld valóban tágul, akkor valószínűleg üreges. És ha az arányokat kiszámoljuk, a táguló gömb héjazata kb. 1200 km vastag lehet.

Csak elgondolkoztatásul:
  • A legmélyebb fúrások is csak 12 km mélyek maximum. Ennél mélyebbre még a legmodernebb tachnikával sem tudtunk lefúrni.
  • A szeizmikus mérések, amik állítólag igazolnák a Föld tömörségét, éppenséggel  az ellenkezőjét is igazolhatják, ugyanis a "holttér", amit a rezgések jeleznek, kb. megfelene a Föld belső felszínétől kezdődő térnek. Több szeizmikus diagram és tanulmány is található az Interneten, amelyek egyáltalán nem cáfolják a Föld üregességét, sőt! Minden igaz, ami hivatalos? Gondolkodjunk el csak a környezetünkben, a társadalmunkban jelenlévő apróbb dolgokon is: bizony ezekben a dolgokban sem igaz minden hivatalos verzió, többről ki is derül, hogy nem az. Talán egy ekkora "átverés" túl nagy lenne?  Ne legyünk naivak.
  • A Google Earth-ön gyakorlatilag bármire rá tudunk nagyítani, a legeldugottabb kínai falvak kunyhóit is megnézhetjük akár. Az egész Földet végigpásztázhatjuk, két helyet kivéve: az Északi- és a Déli-sarkot. Ezeken a pontokon ugyanis ha ránagyítunk, csak eltorzított, számítógéppel összehúzott "semmit" találunk. Kicsit odébb rá tudunk nagyítani az óceánokra, vagy a hómezőkre, sziklákra, de ezeken a pontokon semmit sem láthatunk. Lehet, hogy azért, mert nem is léteznek? A helyükön több száz kilométeres nyílások tátonghatnak esetleg?

 Jelenlegi hivatalos tudományunk igen sok része pusztán elméletekre támaszkodik. Elméletekre, amiket semmiféle kísérletek vagy dokumentált tények nem igazolnak, ennek ellenére mégis tényekként nevelik belénk. Miért?

Sok kérdés és sok érdekesség van még ezzel a témával kapcsolatban. Igyekszem mindegyiket leírni ebben a blogban. Valószínűleg nagyon sokan - a blogot elolvasók döntő többsége - hülyének és őrültnek fog gondolni engem, hogy egyáltalán foglalkozom ilyesmivel. Így működik ez a Világ. Körbe vagyunk hálózva "tudományos tényekkel" - többségüknek nincs szilárd alapja - , mely "tények" egyfajta szent tehenekként vannak jelen a társadalomban. Aki ellene mond vagy neadjisten tesz, az hülye. Akár India szent tehenei. A józan gondolkodású ember tudja, hogy nem normális dolog, de az ott lakók, a helyiek képesek akár magának az ördögnek is hinni azt, aki szólna ellene. Sok minden működik így a Világban. Véleményem szerint maga az Üreges Föld témája is ilyen.


 "És mi van a repülőjáratokkal, amik a távolságok lerövidítése érdekében átrepülnek az Északi-Sarok felett?"  A valóság kissé kiábrándítóbb: gyakorlatilag egyetlen repülő sem megy el Sarkok felett, csak a sarkkörön vagy annak közelében. Na, ez pl. tény. Igen kockázatos lenne ugyanis, ha egy tengerentúli járat véletlenül beszállna "belülre", követve a sarki nyílás görbületének ívét. De ne szaladjunk ennyire előre! Hagyjunk a következő bejegyzésre is. 

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése