Egy eddig titkos katonai irat szerint tömeges UFO észlelés történt 1965 nyarán egy amerikai atomrakéta bázis mellett

Tisztázatlan forrásból került nyilvánosságra szerdán egy közel fél évszázaddal ezelőtt kelt, ám mostanáig kizárólag hivatalos személyek számára hozzáférhető (For Official Use Only) négy oldalas jelentés, melyet egy 19 éves katonai tapasztalattal rendelkező őrnagy, Elva D. Brown állított össze és Donald W. Johnson, az Amerikai Légierő (USAF) ezredese szignált. Ebben arra hívják fel feletteseik figyelmét, hogy a nagy hatótávolságú támadó atomfegyvereket rejtő Francis E. Warren Katonai Bázis körül három napon belül összesen 148-szor figyeltek meg azonosítatlan repülő objektumokat.

Az irat szerint a Légierő Wyomingban található 90. Stratégiai Rakéta Bázisa körül (90th Strategic Missile Wing) 1965. július 31. és augusztus 2. között közel másfél százszor láttak UFO-kat, ráadásul a szemtanúk döntő többségében a bázis őrzésével megbízott katonai személyzet tagjai voltak.

"A Francis E. Warren Légibázis éppen abban a körzetben fekszik, ahol az utóbbi időben figyelemre méltó számú bejelentés érkezett azonosítatlan repülő tárgyak feltűnéséről. 1965. július 31-én néhány Cheyenne-beli civil szemtanú jelezte a helyi rádióknak, hogy több különböző repülő tárgyat látott az égen, melyeknek piros és zöld villogó fényük volt. Azonnal a legmagasabb készültségi fokba helyeztük a bázis személyzetét, különös tekintettel az itt tárolt nukleáris fegyverarzenálra."
Ezekkel a mondatokkal kezdődik a feljegyzés, amely az alábbiak szerint összegezte az UFO észlelések számát:

  • 1965. július 31.: 75 azonosítatlan objektum - 70 szemtanú

  • 1965. augusztus 1.: 29 azonosítatlan objektum - 27 szemtanú

  • 1965. augusztus 2.: 44 azonosítatlan objektum - 46 szemtanú

(Eredeti mérethez kattints a képekre)

Az objektumok leírása

A jelentett objektumok főként korong alakúak voltak, bár egyes szemtanúk szivar-, vagy ceruza formájú repülő járművekről számoltak be. A méretüket a szemtanúk szabad szemmel a tűhegynyitől, egy ötcentes méretéig, távcsővel pedig a borsószemtől, a féldolláros nagyságáig saccolták. Ahol egynél több tárgy tűnt fel, ott azok általában V-alakban, kereszt-, vagy lépcsőzetes formációban repültek.

A szemtanúk szinte minden esetben elmondták, hogy a színes fények olykor néhány másodperces intervallumokban mintegy ki-be kapcsolódva villogtak, máskor pedig csupán elhalványultak, majd felerősödtek. Az összes azonosítatlan objektum a megfigyelőkhöz képest észak-nyugati, északi, vagy észak-keleti irányban volt látható - olvasható a dokumentumban.

Az észlelések időpontja

Egyetlen kivétellel az összes észlelés éjszaka, vagy alkonyatkor történt. Augusztus 1-én a délelőtti órákban tűnt fel egy téglalap alakú repülő tárgy, melyet egy civil szemtanú vett észre - írja a jelentés, amely az észlelő beszámolójára hivatkozva úgy folytatja, hogy az nagy távolságba érve kettévált, majd a két egység két különböző irányba eltűnt.

Az észlelők tartózkodási helye

A legtöbb észlelő a bázis őrzési feladatait ellátó személyzet tagjai közül került ki. Volt, aki járőri feladatait ellátva, vezetés közben vette észre a jelenséget, de a legtöbben a posztjukon, épületek tetején állva látták meg az objektumokat. A rakétakilövők irányítóállomásai általában jól elszeparált, az óvatlan szemektől ugyancsak elrejtett területeken találhatók, ahonnan ezért minden irányba nagyon gyér a kilátás, így ezeket a komplexumok tetején állva is őrzik.

(Eredeti mérethez kattints a képekre)

A megfigyelők összetétele

A legtöbb megfigyelő 18 és 21 év közötti. Ők főként katonai rendészek, de a támaszpont karbantartói közül is látták néhányan a jelenségeket. Valamennyien beszámíthatók és kellőképpen intelligensek. Csak néhányuknak van tapasztalata a katonai repülés területén, és közülük is csak keveseknek volt korábban a légkör, vagy a világűr szokatlan jelenségeire vonatkozó megfigyelési tapasztalata. A szemtanúk között van Williams ezredes is, de rajta kívül több elöljáró tiszt is saját szemével látta az azonosítatlan repülő tárgyakat.

Időjárási körülmények

A megfigyelők általánosságban száraz, hűvös időről számoltak be, abban a három napban sehol nem volt viharos idő a körzetben és a felhők száma is elhanyagolható volt.

Általános megjegyzések

A jelentés készítői fontosnak tartották még közölni feletteseikkel, hogy az észlelők nagy számára tekintettel az egyes beszámolókat külön-külön nem csatolták, de valamennyit megőrizték. Megemlítik, hogy néhány esetben az észlelést megerősítették más megfigyelők is a szomszédos irányítóközpontokból és hogy szinte mindenkinél volt távcső is.

Leírták azt is, hogy tekintettel a járőrök útvonalának hosszára, számos jelentést vázlatosan először telefonon tettek meg a szemtanúk. Ugyanakkor visszatérésüket követően a személyes interjúk sáron még részletesebb információkat szolgáltattak, rajzokkal, diagramokkal, repülési magasság becsléssel és egyéb ilyen jellegű megfigyelésekkel kiegészítve.

Végül hozzátették, hogy érkeztek jelentések olyan hullócsillagokról is, amelyek felfelé repültek, de a bejelentők úgy tűnt képesek megkülönböztetni az ilyen jelenségeket egy szokatlan repülő tárgytól. A járőrök pedig már hozzászoktak az éjszakai őrséghez, ezért aligha elképzelhető, hogy ezek a szokatlan objektumok korábban is ott voltak, de eddig nem vették volna észre őket.

/ittvannak.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése