Egy monolitot találtak a Mars felszínén?

Az Arizonai egyetem rögzítette a bal oldali képet egy nagy teljesítményű kamerával, egy Mars körül keringő műholdról.
Ahogy az látható, olyan mintha a tárgy a Mars felszínéből állna ki. A felvétel megosztja a közvéleményt a monolit jellegét és eredetét illetően.


Az egyetem tudósai akik a képet készítették, ragaszkodnak (az általános mainstream magyarázathoz... a szerk.) ahhoz, hogy a struktúra egy általános, -kicsit feltűnő- természetes jelenség.

Egyes SciFi fanok párhuzamba vonták a rejtélyes monolitokkal amik arra hivatottak, hogy elősegítsék az emberi evolúciót, Stanley Kurbick klasszikus filmjében, a 2001-Űrodüsszeiában.

A legújabb képet az Arizonai egyetem HiRise (High Resolution Imaging Science Experiment) projekt részeként készítették.A Mars Reconnaissance Orbiter műhold fedélzetén található kamera képes nagy felbontású képeket készíteni a Mars felszínéről.(de persze az sem véletlen, hogy a nyilvánosság elé kikerült képek fekete-fehérek... a szerk.)

Buzz Aldrin veterán űrhajós -aki másodikként lépett a Holdra- tovább bonyolítva a történetet bejelentette, hogy hasonló monolitot találtak a Mars, Phobos nevű holdján(jobbra).

Hozzátette, hogy az űrkutatásnak nagyobb figyelmet kellene fordítania a Phobosra: "Egy monolit van ott, egy nagyon szokatlan struktúra van ezen a kis burgonya-alakú holdon, mely 7 óránként kerüli meg a Marsot."

A NASA és az Arizonai egyetem továbbra is tagad és elhallgat minden Marssal és Phobossal kapcsolatos felfedezést. Megy az altatás veszettül, de ideje, hogy felébredj! WAKE UP!





2 megjegyzés :