Azonosítatlan izzó tárgy zuhant le Szibériában?

2012. április 15-én állítólag egy azonosítatlan izzó tárgy zuhant le az égből Oroszországban, Szibériában, majd felrobbant.
A rejtélyes tárgy keresése már folyamatban van, felmerültek találgatások, hogy valójában a Földről származik.
A tanúk egy égen átszáguldó fényes objektumról számoltak be, mely egy furcsa, zörgő hangot adott ki, és egy nagy erejű robbanás kíséretében eltűnt a távolban.
Az azonosítatlan tárgy állítólag az Irkutszk régió tajga erdejében zuhant le, 15 km-re a legközelebbi Vitim nevű falutól.
A helyi közigazgatás vezetője elmondta, hogy már kiküldtek egy tudóscsoportot megvizsgálni a területet és kikérdezni a tanúkat.

"Csak akkor fogjuk tudni, hogy mi is volt ez, ha minden tényezőt megvizsgálunk önmagában, és a helyszínt ahol lezuhant"-jelentette ki a térség vezetője, Alekszandr Szergej. Hozzátette: "A kutatók és a vadászok közösen járőröznek motoros szánokon a helyszínen."

Az incidenst kiváltó két legvalószínűbb okot még vizsgálják. Lehetséges, hogy a tárgy egy meteorit (ja...mint tunguzkában... a szerk.) vagy egy lezuhant műhold (ez valami új divat? a szerk.).


A feltevést, miszerint ez egy nem rég bevezetett, meghibásodott Észak-koreai hordozórakéta, elutasították.
Elmondásuk szerint repülőgép darabja sem lehet, mivel a térség fölött egyetlen légi járat sem közlekedik.

Az Irkutszki egyetem csillagvizsgálójának vezetője kijelentette, hogy ha ez egy meteorit volt, akkor a kutatók semmilyen nyomot nem fognak találni.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése