Vatikáni papok is hisznek az ufókban

Több alkalommal szervezett konferenciát a Vatikán, ahol természettudományos szempontok alapján foglalkoztak a földön kívüli élettel. Sloszár József kutató szerint a Biblia is számos UFO-jelenségről számol be.

vatikn1.jpg
 Úgy tűnik, hogy a korábban elzárkózó katolikus egyház egyre nyitottabban áll a földönkívüliek kérdéséhez. A Vatikán többször adott helyet olyan találkozóknak, ahol számos szakértő szólalt fel a földön kívüli élet kapcsán. José Gabriel Funes jezsuita pap, a Vatikáni Csillagvizsgáló vezetője elgondolkodtató kijelentéseket tett.

– Ahogy a Földön számos teremtmény él, úgy nem zárható ki a földön kívül élet lehetősége sem. Isten teremtő hatalma nem ismer korlátokat. Ha Szent Ferenc bátyjának és húgának szólította bolygónk élőlényeit, miért ne mondhatnánk azt mi is, földönkívüli testvérem? – elmélkedett a L’Osservatore Romano című vatikáni lapnak adott interjújában. A portugál egyházi ember arra a kérdésre is meglepő választ adott, hogy ha léteznek UFO-k, akkor vajon Jézus őket is megváltotta?

– A bibliai jó pásztor 99 juhot hagy hátra, hogy megmentse azt az egy eltévedtet. Nem kizárt, hogy az univerzumban élő számtalan civilizáció közül az ember az egyetlen bűnös, akinek szüksége volt Jézus megváltó halálára – magyarázta, majd hozzátette: – II. János Pál pápa mondta, XVI. Benedek pedig megismételte, a hit és az értelem két szárny, amellyel az emberi szellem felemelkedik. Az egyház nem fél a tudománytól és annak felfedezéseitől.

A magyarországi katolikus berkekben úgy tartják: a láthatatlan világ - ahol az angyalok és a szellemek is élnek - valóban létezik és nincs kizárva, hogy az embereken kívül is találni fejlett civilizációt az univerzumban.

Ugyanakkor Jézus beszélt volna róluk, ha fontosak lennének a számunkra. Kriston Endre ufó-szakértő szerint az egyház legalább félszáz éve nagyon komolyan és joggal érdeklődik a földönkívüliek iránt.

– Úgy hírlik, hogy 1954-ben Eisenhower elnök összehozott egy földönkívüli-találkozót az Edwards légibázison, melyen James Francis MacIntyre, a Los Angeles-i katolikus egyház feje is részt, de azóta is számos hasonló konferencián teszik tiszteletüket magas rangú egyházi vezetők. Sőt, a szentatya személyesen találkozott és négyszemközt beszélgetett Stephen Hawkinggel, korunk egyik legismertebb kozmológia-kutató fizikusával. Érthető, hogy minden információra szüksége van a Vatikánnak az UFO-król, ha ugyanis bekövetkezik egy harmadik típusú találkozás, többek közt ideológiai kérdések is felmerülnek majd. Ha pedig az embernél jóval fejlettebb szinten álló földönkívüliek az általuk hirdetett Isten helyett valami másban hisznek, az alapjaiban rázná meg a világvallásokat – figyelmeztet Kriston.

Többen úgy vélekednek, már Isten könyve is számos UFO-jelenségről tanúskodik. Sloszár József két kötetet is szentelt a témának, A Biblia – ami a kulisszák mögött van Az „Izraelita” projekt és Egy másik világ alcímű könyvei meglepő dolgokról mesélnek. A szerző szerint például a frigyláda egy adóvevő készülék volt, melynek szárnyas kerubjai gramofonként működtek, Illés szekere űrhajó lehetett, a Vörös tengeren pedig úgy kelt át száraz lábbal a választott nép, hogy az idegenek erősen lehűtött gázsugárral fagyasztották meg a hullámzó vizet. Mózes kőtáblái kapcsán pedig megjegyzi, nem táblák voltak és nem kőből készültek, hanem nyomógombokkal ellátott műszaki szerkezetek lehettek, amik ütés- és törésálló speciális anyagból készültek, melyeket formájuk, súlyuk és színük alapján az akkori kor embere leginkább a kőtáblához tudott csak hasonlítani.

Veress Zoltán római katolikus pap merésznek tarja a fenti elmélkedéseket, s hangsúlyozza: nem ezek a Szentírás központi gondolatai. – A megfoghatatlanban segíthet a hitünk, melynek lényege a földön túli, örök élet. Kétségtelenül keveset tudunk a földönkívüliekről, ám ha léteznek, hiszem, hogy Jézus őket is megváltotta – fogalmazott.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése