Puerto Rico-i kormányzati dokumentumok bizonyítják az UFO-k létezését

Az iratok a kilencvenes évek elejéről származnak és a helyi Polgári Védelem fejlécével vannak ellátva. Egy UFO kutató szerint arra lehet következtetni belőlük, hogy nem a teljes, eredeti dokumentumokat hozták nyilvánosságra, hanem azoknak csak egy szerkesztett, "puhított" változatát.

Reinaldo Rios, ismert dél-amerikai para-kutató és ufológus mutatta be a minap azt az öt különböző dokumentumot, amelyek - egyebek mellett - katonai pilóták észleléseit, illetve ezek kapcsán tudományos szakemberek állásfoglalásait tartalmazzák és bizonyítékként támasztják alá, hogy Puerto Rico kormánya nagyon komolyan foglalkozik az UFO jelenségek vizsgálatával.


Az első most bemutatott dokumentum egy 1976. június 23-i esetet dolgoz fel, majd ennek kapcsán a Polgári Védelmet bízza meg azzal, hogy állapítsa meg, jelentenek-e fenyegetést az UFO-k a nemzetbiztonságra. Az iratból kitűnik, hogy az UFO jelenség tudományos alapon történő tanulmányozására egy tudományközi, interdiszciplináris csoportot hoztak létre, melyben több tudományág képviselői is helyet kaptak.

A második iratból kiderül, hogy Puerto Rico törvényhozása felkérte a kormányt, állítson fel egy saját ügynökséget, amelynek az lesz a feladata, hogy az UFO jelenségekről szóló bejelentéseket kivizsgálja, illetve, hogy dolgozzon ki egy olyan metódust, amellyel könnyen kiszűrhetők lesznek a hamis, vagy félrevezető észlelések.

A harmadik tanulmány az egyre növekvő számú UFO észlelésekre vonatkozó bejelentések fontosságára mutat rá, illetve megnevez több olyan körzetet az országban, ahol jelentősen megugrott az észlelések száma. Ilyen például a különféle paranormális jelenségekről már ismert Yunque Parkerdő.

Az utolsó két akta annak fontosságát hangsúlyozza és indokolja, hogy az UFO jelenségekkel kapcsolatos vizsgálatokat, illetve azok eredményeinek kiértékelését a közvélemény teljes kizárásával, úgymond zárt ajtók mögött kell lefolytatni.

A nagy jelentőségű kormányzati iratokból kiderül, hogy a karibi ország vezetői tisztában vannak a téma jelentőségével és komolyan kutatják is az UFO-król szóló beszámolókat, Rios mégsem teljesen elégedett: "Puerto Rico, mint "az USA gyarmata", közvetlenül együttműködik az Egyesült Államokkal és a dokumentumokat átnézve valószínűnek tartom, hogy az FBI a dokumentumokat a nyilvánosságra hozataluk előtt erősen manipulálhatta, megváltoztathatta és több fontos részt is kivehetett belőlük, ami több okból is mélységesen felháborít."

Forrás: ittvannak.hu és ufodigest.com

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése