Egy 63 éve kelt UFO-akta miatt magyarázkodik saját honlapján az FBI

  • A jelentést készítő különleges ügynök azt írja, három repülő csészealjat és annak utasait gyűjtötte be az amerikai Légierő.
  • Az FBI szerint az 1950-ben kelt írat nem bizonyít semmit.
Messze a legnépszerűbb digitalizált dokumentum az FBI honlapján az a hatvanhárom éves digitalizált irat, amelynek szerzője a Légierőtől szerzett információkra hivatkozva arról tájékoztatja felettesét a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatóját, hogy három UFO zuhant le, a fedélzetükön alacsony növésű, emberszerű lényekkel - olvasható az FBI honlapján tegnap megjelent írásban.

A memorandum egy Guy Hottel nevű különleges ügynöktől származik, aki saját állítása szerint az amerikai Légierő (Air Force) egyik nyomozójától szerezte azokat az információkat, amelyekről az alábbi dokumentumban tájékoztatta az FBI igazgatóját.

"A memorandum tárgya minden, csak nem hétköznapi" - olvasható az FBI weblapján, amely azonban gyorsan hozzáteszi, "a benne található adatok minden bizonnyal az FBI egy újabb információs zsákutcáját képezik."



Az 1950. március 22-én kelt és az FBI igazgatójának címzett feljegyzés szövege a következő:

"A Légierőnek végzett egyik vizsgálat azt állítja, hogy három, úgynevezett repülő csészealjat találtak Új-Mexikóban. Korong alakúnak írták le őket, amelyeknek az átmérője körülbelül tizenöt méter lehetett, a közepük pedig kiemelkedett. Mindegyik csészealjban három testet találtak, amelyek hasonlítottak az emberre, de a magasságuk alig haladta meg a kilencven centimétert és rendkívül aprólékosan kimunkált fémszerű overállt viseltek. Mindegyikük öltözéke teljesen zárt volt, hasonlóan a tesztpilóták ruházatához.

Mr. (…) adatközlő szerint a csészealjakat Új-Mexikóban találták, annak a nagy erejű radarnak köszönhetően, amelyet nemrég állítottak hadrendbe a körzetben és úgy gondolják, hogy ez a radar mérhette be a csészealjak irányító mechanikáját."


A memorandum digitalizált változatát egyébként még 2011 áprilisában jelentette meg honlapján az FBI, amely azonnal élénk médiafigyelmet kapott. Az iratot akkor több sajtóorgánum is úgy kommentálta, hogy az FBI bemutatta a Roswell mellett történt UFO katasztrófa, illetve a roncsok és az idegen holttestek begyűjtésének bizonyítékát.

"De mi a valódi történet?" - teszi fel a kérdést az FBI honlapja, majd ahelyett, hogy legkompetensebbként megválaszolná azt, inkább kioktat és magyarázkodik amikor úgy folytatja:"Néhány tényt érdemes észben tartani."

Ezeket a tényeket három pontban összegzi. Elsőként, arra hívja fel a figyelmet, hogy a Hottel-iratot már a hetvenes évek végén nyilvánosságra hozta az FBI a weblapján, tehát semmi új nincs benne.

Másodszor, a dokumentum a "hírhedt roswelli események" (1947 július) után három évvel keletkezett és "semmi okunk nincs azt hinni, hogy a '47-es incidens és a fenti dokumentum tartalma összefügg egymással".

Harmadszor pedig kiemelik, hogy az FBI-t csak alkalmanként vonták be az UFO jelenségek és a földönkívüliek utáni kutatásba. A roswelli események után néhány éven keresztül J. Edgar Hoover FBI igazgató utasítására - és a Légierő kérésére - az ügynököknek ugyan, meg kellett erősíteniük, vissza kellett igazolniuk minden UFO észlelést, ez a gyakorlat azonban 1950 júliusában, vagyis négy hónappal a Hottel-irat születése után végleg megszűnt, mivel "a washingtoni irodánk úgy gondolta, nem érdemes a továbbiakban a repülő csészealjakkal foglalkozni" - fogalmaz az FBI weblapja.

Mindezek után nemes egyszerűséggel kijelentik: "a Hottel-irat nem bizonyítja az UFO-k létezését. Ez csak egy másod-, harmadkézből származó állítás, amelyet később soha nem igazoltak."

"Elnézést kérünk, szó sincs arról, hogy megdönthetetlen bizonyítékunk lenne az UFO-k létezésére, vagyis a rejtély továbbra is rejtély..." zárja sorait az FBI honlapján megjelent írás szerzője.

/ittvannak.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése