A perui sivatagban talált érdekes koponya lelet további vizsgálatra vár

Nemrég mutatták be és vizsgálták ezt a különös leletet, melyet állítólag sok más tárggyal együtt Peru déli sivatagának egyik barlangjában találtak, melynek pontos helye remélhetőleg a jövőben napvilágra kerülhet.

Az alábbi képen a koponya alsó része látszik, ami egyértelműen mutatja, hogy mintegy 3-5 milliméter vastag csontból áll, és egy merev, szürke, bőrszerű anyaggal van bevonva. Érdemes megfigyelni a nagyon szűk öreglyuk (foramen magnum) nyílást, ahol feltételezhetően egy nagyon vékony csigolya rendszer lépett be egyszer a koponyába.


A koponya mérete jól látható a mellé helyezett felnőtt emberi kézhez képest, és fontos megjegyezni a kétoldali szimmetriáját, és hogy a koponya mennyire megnyúlt. Bár egyszerű kijelenteni, hogy ez egy jól kidolgozott hamisítvány, a lelet gondnoka és aszerint, aki feltehetően megtalálta, a koponyához valamint más leletekhez nincs hozzáférése kézműveseknek vagy preparátoroknak, akik ilyet készíthettek volna.


A tárgy gondnoka eltávolított néhány darab csontot a koponya alsó részéről, és így feltehetően láthatóvá vált a csontvelő. Ebből, valamint a csontból és a bőrből vett mintákat DNS és radiokarbon vizsgálatra küldték neves laboratóriumokba Észak-Amerikába, melyeket már elkezdtek tanulmányozni.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése