UFO a Popocatepetl felett

A mexikói Popocatepetl tűzhányót figyelő webkamerán tűnt fel szeptember végén két azonosítatlan repülő tárgy. Nem az első eset, hogy ilyen jelenséget kapnak kameravégre.

Szeptember harmincadikán tűnt fel a két UFO-nak nézhető tárgy a vulkán felett, nem lehet tudni, hogy mi lehet az, de ez nem az első különös jelenség a tűzhányó felett. Még február 8-án számolt be egy különös esetről egy mexikói tv-csatorna: a vulkán felett láttak rendkívül különös, gyorsan mozgó fényeket. Akkor nem derült ki, hogy mi volt az.

A Popocatepetl – vagy ahogy a helyiek becézik: El Popo, illetve Don Goyo a Transz-mexikói vulkanikus öv keleti felén helyezkedik el, északon pedig a Paso de Cortés nevű hegygerinccel az Iztaccíhuatl tűzhányóhoz csatlakozik. Mexikó egyik legaktívabb tűzhányója, több mint 20 alkalommal tört ki, mióta a spanyolok 1519-ben ide érkeztek. Ezek az erupciók többnyire kicsi vagy mérsékelt intenzitásúak voltak, de korábban ezeknél lényesen nagyobbakat is durrant: 14 ezer évvel ezelőtt például durván három köbkilométer magma jutott belőle a felszínre. Május 10-én egy erőteljes robbanásos kitörést produkált a hegy, melynek következtében hét kilométeres hamufelhőt lövellt az atmoszférába. Júniusban szintén bekövetkezett egy erupció.

Sokan a bolygó egyik legveszélyesebb vulkánjának tartják, mivel csupán 55-70 kilométerre található légvonalban Mexikóvárostól, 45 kilométerre pedig egy másik sűrűn lakott terület, Puebla fekszik. Egy erősebb kitörés komolyan veszélyeztetné az ott élőket.


Az élő webkameraképet ezen a linken megtekinthetitek:
Popocatepetl
paranormal.hu

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése