UFO jelenségekkel foglalkozó amerikai blogokat figyel az USA haditengerészete?

Egy különösen képzett szakemberekből álló katonai szerv végzi a megfigyeléseket - állítja egy érintett kutató.
Főként a kiszivárgott titkos információk és az állítólagos UFO szerencsétlenségekkel kapcsolatos anyagok érdeklik őket.

Hivatalosan alig ismert az az amerikai Haditengerészet által létrehozott ügynökség, amelynek védőszárnya alá gyűjtötték össze az Egyesült Államok legjobb információ-technológiai szakembereit, akiknek a feladatához tartozik, hogy rendszeresen monitorozzák az UFO jelenségekkel foglalkozó angol nyelvű honlapokat.


Ezt állítja az egyik legismertebb amerikai UFO kutató, Anthony Bragalia, akinek elmondása szerint a saját blogjait is többször felkeresték már a katonasághoz köthető látogatók. Bragalia szerint az elmúlt öt évben számos, a földönkívüliek állítólagos tevékenységével foglalkozó szerző, blog és fórum került az ügynökség látóterébe, amelyeket rendszeresen és visszatérően látogatnak a szervezet szervereiről.

A kutató ennek alátámasztására több esetet is felsorol, amikor az adott oldal naplója rögzítette a Haditengerészeti Információs Hálózati Központ (Navy Network Information Center - NNIC) nevű katonai szervezet jelenlétét:

Az UFO-Blogger.com honlap mögött futtatott speciális, a látogatókat és azok tevékenységének részleteit is rögzítő rendszer 2010. december 8-án észlelte az NNIC látogatását. Az adatok szerint az ügynökség szervereiről három oldalt töltöttek le és összesen 1 perc és 22 másodpercig voltak jelen. A kifejezések pedig, amelyekre rákerestek a következők voltak: "WikiLeaks UFO Disclosure" (WikiLeaks UFO nyilvánosságra hozatal) és "Claims Assange"(Assange állításai).

Mel Fabregas, a VeritasRadio.blogspot.com bloggere 2009. január 29-én észlelte az NNIC látogatását, amely másodpercekkel azután történt, hogy posztolták az "UFO észlelés Barack Obama elnök beiktatási ünnepségén" című írásukat.

2008. július 5-én pedig az OpenMinds említi az egyik írásában, hogy az állítólagos Reagan tájékoztatót és a hozzá kapcsolódó kozmikus csereprogramot a világ elé táró weblap elindulását követően az első látogatók egyike is az amerikai NNIC volt.

Az UFO témájú weblapokat megfigyelő Haditengerészeti Információs Hálózati Központról azonban meglehetősen kevés hivatalos információ áll rendelkezésre. Az amerikai ufológusnak annyit mégis sikerült kiderítenie, hogy szigorúan titkos hozzáférésekkel rendelkező személyeket alkalmaznak, akik az USA Haditengerészetéhez tartozó szerverrendszereket üzemeltetik.

A teljes IP adatbázis mellett ők felügyelik a közvetlen és titkos telekommunikációs hálózatokat is, de főszerepük van a komputeres védelemre és a számítógépes hadviselésre létrehozott projektekben is. Emellett más kormányzati ügynökségek hálózataihoz is hozzáférhetnek, így többek között a NASA egyes szervereihez is. Ezen kívül szorosan együttműködnek az amerikai Védelmi Minisztériummal és a nemzeti hírszerzéssel.

Az NNIC éves költségvetése állítólag meghaladja a 300 millió dollárt, a főhadiszállása pedig minden bizonnyal Norfolkban lehet. Erre konkrét IP címekből szerzett információk visszafejtéséből nyert adatok utalnak, de az USA szinte valamennyi részén vannak további alközpontjaik.

Bragalia elmondta még, hogy az NNIC mellett más amerikai kormányzati ügynökségek is gyakran látogatják az UFO jelenségekkel kapcsolatos civil oldalakat - ilyenek a NASA, vagy az Amerikai Külügyminisztérium - ám mindig van egy rendszeresen feltűnő látogató, amely szinte minden alkalommal megelőzi a többi kormányzathoz köthető szerv megjelenését, ez pedig az NNIC.

Bragalia végül hozzátette, természetesen nem lehet kizárni, hogy bizonyos esetekben csupán arról van szó, hogy egy-egy alkalmazott a pillanatnyi szabadidejét kihasználva, a munkahelyéről keresi fel az őt érdeklő témával foglalkozó internetes oldalakat, de a látogatások mennyiségéből, intenzitásából és módjából egyértelműen az látszik, hogy többségében tervszerű és meghatározott mintákat követő megfigyelésről van szó.

/ittvannak.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése