Füldugót és álarcokat vesz a BKV - miért?

Több mint 15 ezer darab védőeszközt vásárol a BKV. A közlekedési társaságnak tűzálló nadrágokra és hegesztőkötényre is szüksége van.

Tizenötezer védőeszközt és védőruhát venne a BKV, a beszerzendő tételek között vannak álarcok, gumiöltönyök és tűzálló nadrágok is.

A közbeszerzési eljárásnak a BKV honlapján olvasható adatai szerint egy év alatt 15 223 védőeszközt és védőruhát szerezne be a közlekedési társaság; az előbbiből 10 ezret, az utóbbiból mintegy 5 ezret. A védőeszközök között van 165 füldugó, 248 homlokvédős arcvédő, több mint ezer álarc és szűrőbetét, továbbá hegesztőfüggönyök. Védőruhaként több mint száz gumiöltönyt, mellesnadrágot, sav ellen védő kabátot, tűzálló nadrágot és zubbonyt, valamint bőr hegesztőkötényt szereznének be. A nyílt közbeszerzési eljárásra augusztus 3-áig lehet jelentkezni, a BKV a legalacsonyabb ajánlatot tevővel köthet szerződést.Szokatlan egy tömegközlekedési szervezettől hogy ilyen jelentős mennyiségű védőeszközt vásároljon. Feltehetnénk a kérdést, hogy miért van erre szükségük? Mire készülnek? Mitől félnek ennyire?

/paranormal.hu/

1 megjegyzés :

  1. omg... micsoda összeesküvés... biztos világvégére készülnek :D

    Arra nem gondoltatok, hogy a közlekedési eszközök karbantartásához van szükség ezekre... hegesztésnél kellenek ezek.Azt aláírom, hogy nem kis tétel, de legalább nem kell ezeket havonta beszerezni.

    VálaszTörlés