Katasztrófavédelmi gyakorlat x Szimbolika

Megszólal jövő hétfőn kétezerötszáz légvédelmi sziréna, s a katasztrófavédelmi gyakorlat keretében mozgósítanak tízezer egyenruhást és tizenötezer, polgári védelmi szolgálatra kötelezett civilt, a rádiók és televíziók pedig fiktív veszélyhelyzetre figyelmeztető közleményeket sugároznak.Országos katasztrófariasztási gyakorlat lesz jövő hétfőn – jelentette be Bakondi György, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, valamint Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke hétfői közös sajtótájékoztatóján.

November 21-én mozgósítják a hivatásos katasztrófavédelmi erőket és a tűzoltókat, a polgári védelmi kötelezettség alapján létrehozott gyorsreagálású szervezeteket, és megszólal az országban található mintegy kétezerötszáz légvédelmi sziréna is.

A közszolgálati, illetve a legnagyobb kereskedelmi televíziók és rádiók, valamint néhány más média ugyanakkor közleményben figyelmeztet egy fiktív katasztrófahelyzetre.


A közszolgálatiakat és a jelentős befolyással rendelkező – tehát a legnézettebb és  leghallgatottabb – médiumokat törvény kötelezi rá, hogy közzétegyék a katasztrófavédelem közérdekű közleményeit, öten pedig önként vesznek részt a gyakorlatban.

Az esetleges félreértések elkerülése érdekében a feltételezett veszélyhelyzet a Csillagok háborúja című film valamelyik helyszínén „következik be”, további részleteket azonban egyelőre Bakondi György nem árult el.

Így csupán annyit lehet tudni, hogy jövő hétfőn reggeltől az esti órákig öt különféle közlemény hangzik majd el, és azokat összesen tizenkét alkalommal teszik közzé a gyakorlatban közreműködő médiaszolgáltatók.

A próbariasztás mintegy tízezer egyenruhást és tizenötezer civilt közvetlenül is érint. Ez utóbbiaknak az értesítést követően egy megadott helyen – például a polgármesteri hivatalban, a katasztrófavédelmi kirendeltségen vagy valamelyik tűzoltólaktanyában – kell jelentkezniük, és utána hazamehetnek.

Több ilyen ponton a gyakorlatban közreműködő egészségügyiek az Országos Vérellátó Szolgálat közreműködésével önkéntes véradást szerveznek, ahová nemcsak a polgári védelmi szervezetek tagjait, hanem a helyi lakosokat is várják.

Szalai Annamária a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a katasztrófavédelemmel korábban kötött együttműködési megállapodás egyik legfontosabb eleme, hogy veszélyhelyzetben miként tudják a leggyorsabban a lakosságot tájékoztatni. A legnagyobb hatékonyággal a rádiók és a televíziók segítségével érhetik el az embereket, de más lehetőségeket is vizsgálnak.

Az egyik a mobiltelefonon küldött rövid szöveges üzenet, de ahhoz, hogy a szolgáltatókat kötelezzék a riasztás SMS-ben történő továbbítására, jogszabályt kell módosítani, s még további egyeztetésre van szükség.

Emellett felvetődött, hogy a rádiókon fogható szöveges információk körébe – ezek ma például a csatorna nevét, elérhetőségét, az éppen játszott zeneszám címét tartalmazzák – is kerüljön be a katasztrófariasztás. Akinek tehát az RDS-rendszer vételére alkalmas készüléke van – az autórádiók szinte kivétel nélkül ilyenek –, az a figyelmeztetésről az adás megszakítása nélkül is értesülhetne.

/Népszabadság online/


Az sem lehet mellékes, hogy az oldalukon a cikk mellé egy elég különös képet tettek ki:
Vajon mi célt szolgálhat egy kép, föld körül keringő fémes gömbökről
egy Magyar katasztrófavédelmi gyakorlatról szóló hír mellett?Ha már itt vagyok, kitérnék egy kicsit a Katasztrófavédelem logójára, és a vele kapcsolatban lévő szimbolizmusra.
Azért nem érdekes?
Nem tudom ki hogy van vele, de ez a narancsszínű kör, háromszöggel a közepén
sehogy sem illik a képbe.

Feltűnően sok logóban lehet megtalálni a körben lévő háromszög szimbólumot.A színek és az elrendezés pár helyen eltérőek, de az alapkoncepció ugyanaz.

A Dulce bázis logója

Piramis az amerikai 1 dolláron 

Hórusz szeme - Szeretik egy háromszögben ábrázolni,
amiből kör alakban sugarak törnek ki.

Az alkímiában is előszeretettel használták

És ki sem hagyhatnám a képből a gabonaköröket

Újabban inkább az Illuminati használja ezt a szimbólumot, de akkor is elgondolkodtató, hogy vajon mit keres egy ilyen jelkép a magyar katasztrófavédelem logójában, és mi köze lehet az USA-ban végrehajtott sorozatos gyakorlatoknak az elkövetkezendő itthonihoz? Ráadásul az a gyanús népszámlálás több országban is... Talán hülyeség, mindenki azt gondol ami számára a legmegnyugtatóbb, de valami nagy dolog határozottan készül.

4 megjegyzés :

 1. Ami elgondolkodtató az a kép ami a gyakorlattal kapcsolatban ki lett téve. Két fémes, bolygó szerű valami. : ) Érdekes.

  http://www.katasztrofavedelem.hu/index.php?lang=hun&fb_source=message

  ...G...

  VálaszTörlés
 2. ja azt én is észrevettem, de nem akartam kitenni, míg látványosan fel nem tűnik másoknak.

  VálaszTörlés
 3. Én a Galaktikus Föderáció érkezésével hozom az egészet összefüggésbe, akiknek a hajóik már itt állomásoznak felettünk. Kedves kormányoknak már illene bejelenteni, nemsokáig húzhatják tovább. Ehhez képest csinálnak nekünk elterelő hadműveletet, ingyen cirkuszt.

  VálaszTörlés