Az idő, időutazás, és párhuzamos valóságok logikája

Először is leszögezném, hogy az idő nem lineáris. 
Olyan mint egy nagy elképzelhetetlenül nagy halmaz sok milliárdnyi időponttal amiben minden pont összekapcsolódik egymással egy nagy gömb formában, középen a világ kezdetével. Ezek a pontok az időnek -mondhatni- a részecskéi.


Úgy tudnám kifejezni hogy nem lineáris, hogy nem egy időszálon futnak sorban az események, hanem a végtelenül sok időpont egymás mellett van, kapcsolatban. ezekhez a pontokhoz mindhez hozzátartozik az abban a pillanatban bekövetkező vagy bekövetkezhető összes esemény. a legvalószínűbben bekövetkező esemény megtörténte után jön a következő időpont, ahol újabb esemény megtörténte után jön a következő időpont. azt hiszem  a One Piece-szel tudnám legjobban szemléltetni, de sokan nem ismerik ezt az animét, így nem értenék. Akkor máshogy: Kiragadok a világmindenségből egy szeletet (talán kicsit merész kijelentés, de ez a másik legjobb módja a szemléltetésnek) :

Itt egy pontból csak 5 szál indul ki, minden szálon 5-5 időpont van, ez időpontok mindegyikéhez 5 lehetséges esemény kapcsolódik.

Ha elindulok az 1. ponthoz ott döntenem kell hogy jégkrémet eszek, vagy tejet iszok. ha jégkrémet eszek, elindulok a 2. pontba ahol megfájdul a fejem a hidegtől, és beveszek egy aszpirint,továbbmegyek a 3. pontba az aszpirin miatt le kell feküdnöm az ágyba. a 4 pontban az ágyban fekvés miatt nem tudok elmenni a csajomhoz. az 5. pontban a csajom bejelenti, h mással randizik. ->szakítás!!

Ha az 1. pontnál tejet iszok, nem fájdul meg a fejem, nem veszek be aszpirint, nem fekszek le pihenni, elmegyek a csajomhoz, és este jól meg@&*Đ.
Csak ám a 2. ban kiderül hogy a tej romlott(az 1. pont nem változik), és megy a hasam. a 3.ban lefekszek pihenni, közben járom a wc-t. a 4.ben nem tok elmenni a csajomhoz, de itt is 2 esélyes, mert ha megérti, akkor nem szakít. hogyha nem érti meg akkor vége.

Azért tűnik ilyen folyamatosnak az idő mert túl sok a változó, szubatomi szinten a változók száma szinte végtelen. valójában az idő ha le lenne lassítva sok 100 milliárdnyival lassabbra, teljesen szaggatott (akár a filmen a képkockák ha lassan játsza az ember szaggatott, de minél gyorsabban pörgetjük a képkockákat egymás után, annál folytonosabb a mozgás)

Ezek a pontok milliárdszor kisebbek a másodpercnél. Az órában gondolkodni elég amatőr dolog, csak az ember találta fel, hogy mérje a föld saját tengelye körüli forgás és a nap körüli keringés idejét, ennek nincs köze a normál időhöz, az óramutató is járhat visszafelé, attól még az idő látszólag egy irányba folyik, de a halmazban a világegyetem születése, lefolyása és összes végkifejlete, az összes bekövetkezhető és bekövetkező esemény minden döntés és cselekvés következménye jelen van.

Olyan, mint egy gigantikus roulette kerék, felfoghatatlanul sok végkifejlettel, csak épp a mi döntéseink határozzák el, hogy hová fog esni a golyó.

Az időutazás is elég egyszerű, nem kell olyan nagyban gondolkodni.  Minden időpont  1 "ágon" kapcsolódik a „mostani” jelenhez. 
A párhuzamos világoknak is ez az alapja. 1 ponton egyidejűleg lefolyik az összes lehetséges esemény, például ebben a pillanatban itthon vagyok, de ugyanúgy ebben a pillanatban akár egy másik városban is lehetnék, ha egy külső tényező nem akadályozott volna.

Ilyen alapokon akár
·         a saját valóságunk jelen ideje beli, de teljesen más lefolyásába, azaz egy párhuzamos valóságba,
·         a saját valóságunk jelenlegi állás szerint legvalószínűbb jövőjébe,
·         a már megtörtént, vagy egy másik időponton éppen megtörténő múltunkba is utazhatunk.

A megmagyarázhatatlannak tűnő időtorzulásokra vagy időviharokra, időanomáliákra ha úgy tetszik, is van egy elméletem. Elég érdekes téma ez is, de azzal amit korábban leírtam itt, azzal tökéletesen megmagyarázható ha az idő 2 pontjára kis buborékként tekintünk.

Mikor 2 buborék ütközik, az esetek többségében részben egybeolvadnak, azaz a 2 időpont között egy kis alagút keletkezik, ami hatalmas energia leadással jár. Nem nevezném féreglyuknak, mivel nem a tér 2 különböző pontját köti össze, hanem egy adott tér 2 különböző idejét.

Még én sem értem hogyan, de ezek idővel eltűnnek, nevezhetném úgy is, hogy a világegyetem megjavítja önmagát, de a múltban történt változásokat és paradoxonokat már nem tudja korrigálni, csak úgy hogy újabb párhuzamos valóságot teremt, ezzel ki lehet játszani a
nagyapa paradoxont:
Visszamegyek az időben, megölöm a nagyapámat mielőtt az apám megszületik, így a paradoxon szerint nem születnék meg, nem mehetnék vissza megölni, de akkor ki ölte meg?

 A világegyetem ezt azzal javítja ki, h teremt egy új valóságot, amiben én élek úgy hogy a nagyapám és az apám meg sem született, vagyis gyakorlatilag jómagam is egyfajta rendellenesség leszek.

 Az ember már több alkalommal hozott létre ilyen téridő anomáliákat, a legismertebb a Philadelphia kísérlet vagy a Montauk projekt. Azonban az időviharok létrejöhetnek maguktól is, egy nagymennyiségű „energiatöltetet” kap. Ez a természetes időutazás de elég bonyolult lenne megtalálni az ilyen anomáliákat. Viszonylag sok rejtélyes eltűnést jelentenek be amik teljesen megmagyarázhatatlanok, némelyik köthető az ilyen időtorzulásokhoz.

Ha véletlenszerű az elrendeződésük, akkor rengeteg olyan lehet ami úgy bukkan fel és tűnik el hogy észre sem veszi senki. Talán több 1000 db évente.

Talán úgy tűnhet, hogy két különböző jelenséget (az időutazást és a párhuzamos világok közti utazást) teljesen összemostam. bár nem figyeltem, hogy a külső szemlélőnek hogy tűnhet. Igazából csak keresem az összefüggést közöttük.

De azért gondoljátok végig logikusan!
Az idő számunkra folyamatosnak lineárisnak látszik, de ha így van akkor minden amit teszünk előre elrendeltetett, de a szabad akaratot és a saját döntéseinket nem vesszük számításba.
Sok milliárd lehetséges "út" van, minden döntésünk más-más következményekkel jár.
Tegyük fel, hogy minden világban máshogy döntünk: Így létrejön a majdnem végtelen számú párhuzamos valóságok sorozata, más és más végkimenetellel. talán olyan is van ahol nem fejlődött ki az emberi faj, vagy egy másik faj uralja a bolygót. Talán valahol máshol épp Hitler volt a jófiú, de talán nálunk volt a jófiú és épp máshol ő volt a gonosz(ebben még nem tudok dönteni :/).
A jövőt is a mi döntéseink alakítják, így végighaladunk a lehetséges valóságokon.
A múlt mivel már a mi szemszögünkből megtörtént, egy másik idősíkon ami a mienkkel párhuzamos épp most történik, így az is kialakít egy csomó másik valóságot.

Remélem tudjátok követni. 

Tehát ha a múltba utazunk vissza és valamit megváltoztatunk azzal visszatérve a jelenbe egy másik valóságba érkezünk. A sajátunkkal párhuzamosba.
Az időutazás együtt jár dimenzióutazással, de csak akkor ha beavatkozunk a történésekbe. Végülis ha már ott vagyunk a múltban az is egyfajta változtatás atomi szinten ami hatalmas láncreakciót indíthat el.

A jövőbe való utazás megint más dolog.
Ott nem a már megtörtént eseményekbe utazunk, hanem a jelen helyzet szerint a legvalószínűbben bekövetkező jövőbe.

A legtöbb helyen egy egyenes vonalként ábrázolják az időt, a vonal mellett futó szinte végtelen másik vonal pedig a párhuzamos világok.
Szerintem ez alapjaiban helytelen, csak sokan még mindig ebben gondolkodnak.

Talán már valaki visszautazott a régmúltba, de olyasmit változtatott meg, ami ezt a jelent eredményezte, amit most igaznak hiszünk. A több millió éves megkövült cipő- vagy bakancsnyom amit találtak, talán olyasvalakié volt aki már visszament.  Ez az ún. Tiltott Archeológia, már írtam róla korábban.


De ha jobban belegondolok, kb az 1900-as évek óta használnak olyan hegyes orrú cipőt vagy bakancsot.  
Nem ismerjük sem az időanomáliák helyét, sem pedig a kormányok legrejtettebb technológiáját.
Az sem kizárt, hogy már küldtek vissza embereket a múltba, vagy akik az időviharokban eltűntek, épp akkorra kerülte vissza. Talán övéké a 100 millió éves emberi lábnyom, cipő-/bakancsnyom, és sok hasonló, hivatalosan tagadott régészeti lelet.


Nekünk már csak a megfelelő kaput kell megnyitnunk.
Utána már rajtunk múlik, hogy mit teszünk.


Ez mind az én leglogikusabbnak ítélt elméletem. Mindenkinek a maga dolga, hogy komolyan veszi-e vagy sem. Az esetleges mellékhatásokért felelősséget nem vállalok.

12 megjegyzés :

  1. Szia! Ez megint csak egy igen érdekes,de számomra elég kesze-kusza téma! itt mosolygok magamba,sajna valószínüleg kevés vagyok ennek a teljes megértéséhez,néhol vágom,hogy mi a helyzet,és bele tudom képzelni magam,de aztán mégis elvesztem a fonalat! Mivel új vagyok még itt nálad, még nem olvastam ezt a lábnyomos sztorit,de legközelebb sort kerítek rá.Köszönettel pepe

    VálaszTörlés
  2. próbáltam a legérthetőbben, és legegyszerűbb példákkal megfogalmazni. hogy bárki megérthesse a lényegét, hát..."majnemmegvót" XD
    eleinte nekem is okozott egy kis fejtörést átlátni
    a lényeget. imádom a krimiket, a bonyodalmat, sokszor rá is jövök ki a tettes, de ez az időtéma elég sokszor zavarba ejt még mindig. próbáltam a leglogikusabban összehozni

    VálaszTörlés
  3. Biztosítalak,a hiba nem benned van! (hehe)Azt hiszem,ez kicsit mindig próbára teszi a képzelőerőmet,bárhol is találkoztam vele (magazinokban,könyvekben,dokumentumfilmekben) és minél inkább így van ez,persze annál jobban érdekel!Kemény dolog ez,egy magamfajta átlag embernek,és azért is imádtam a cikked!

    VálaszTörlés
  4. :D
    kösz hogy imádtad xD
    ez a téma igencsak bonyolult tud lenni, de Einstein azt mondta: "Amit nem tudsz egyszerűen elmagyarázni, azt nem is érted egészen."
    Én elmagyaráztam egyszerűen, de sokféleképpen.
    Az már csak az olvasón múlik mit fog fel belőle.

    (Mellesleg ha látod az értékelésnél a 2 db "unalmas" szavazatot,
    az a 2 emberke nem fogta fel a lényeget. Az
    ilyet nevezném álintelligensnek. Úgy tesz mintha értené, leminősíti, közben a felszínét is alig kaparta meg a témának.
    Szerintem és még biztosan sokan vannak így vele, mint te is, hogy ez minden csak nem unalmas! :D )

    VálaszTörlés
  5. Persze,hogy imádtam,hisz tényleg izgalmas téma ,hisz ebben élünk,ez vesz körül minket,és mit sem tudunk róla,legalábbis a magam részéről,és minden tiszteletem a kivételeké,akiktől tanulhatok/unk!Ja, és hát dupla köszönet Neked,hogy veszed a fáradságot, és az éleslátásod átadod,ezen írásokon keresztül az egyszeri embernek!Szívből hálás vagyok érte! Azokat pedig, akik ezt unalmasnak értékelik, nagyon tudom sajnálni!Köszönettel pepe

    VálaszTörlés
  6. :D
    Az a kellemetlen hogy még a földünket sem ismerjük teljes egészében. Elméletek sorra születnek és buknak el, vagy a lefizetett tudósok vagy a háttérkormány buktatja meg. Ez hátráltatja a fejlődést. Mindig van aki hátráltatni akarja az emberek öntudatát, ezelőtt pár 100 évvel az egyház tette ugyanezt. Még ha bizonyíték is van egy elméletre, azt is elsuvasztják egy raktárba, aztán ember legyen a talpán aki hozzá tud férni.
    Nem szükséges hálálkodni, megosztom amit tudok, vagy amit gondolok, csak mert Én ilyen ember vagyok. :)

    VálaszTörlés
  7. és miért? indokold meg, bizonyítsd az igazad. nem megy mi? ráadásul "névtelen"-ként írsz. nem mered felvállalni magad? szánalmas gyökér vagy.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon sok mindenben egyetértek az idővel kapcsolatban leírtakkal. Viszont szerintem nem lehetséges utazni a párhuzamos világokba. Egy példa: Ha egy piros és egy kék színű autó megvásárlásnál valaki úgy dönt, hogy a piros autót veszi meg, akkor a kék színű autó megvásárlása egy olyan párhuzamos világot jelent, amely fizikai szinten már soha nem fog megvalósulni, ezért nem is lehet abba a valóságba utazni, ahol a vásárló a kék színű autót vásárolta meg. Tehát a sok-sok lehetséges valóság közül mindig csak 1 valósul meg az adott időpontban, a többi lehetséges valóság pedig "elhal", nem valósul meg, megmaradnak a "mi történt volna ha..." nem fizikai világának szintjén. Ezekbe az "elhalt" meg nem valósult valóságokba fizikai test nem utazhat, hiszen nem fizikai világok. Gondolatban persze lehet utazni bennük, és egyes különös képességű emberek még azt is képesek látni, hogy mi lett volna akkor, ha ezen meg nem valósult világok valamelyike megvalósult volna.

    VálaszTörlés
  9. "kicsit" elkésvel sikerült rátalálnom erre az oldalra, blogra. Nem is birom elhinni hogy bárki is ezt unalmasnak mondja, az meg h "Ez kacsa" már már felháborító. ez a baj a mai világgal ha vki vmit nemért az rögtön kamu meg szar... örülök h van értelmes érdekes téma is a neten és nem csak a sok műceleb röl irogatnak.

    VálaszTörlés
  10. teljesen egy rugóra jár az agyunk Bejglee :D
    Szinte fel akar robbanni a vérem mikor egy érdekes és IGAZ videónál, vagy cikknél valaki odaírja, pl angolul: "fake and gay" vagy "kamu" meg ilyenek. de semmi magyarázat, hogy miért gondolja így. szart se tud a világról, nem keres utána semminek. agymosott degenerált barmok, akik már csak azért dolgoznak, hogy hétvégén a "partyba" eligyák, aztán félholtra beb@szva menjenek -jobb esetben- haza, néha a parkban vagy egy buszmegállóban fetrengenek. láttam már ilyet. a médiapropagandaák meg az "oktatás" tehet erről.

    VálaszTörlés
  11. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés