Valami van odakint - UFO, vagy bolygó?

2013. November 28.-tól vagyis az ISON üstökös megérkeztétől kezdve egyre több megmagyarázhatatlan anomália bukkan fel a napfigyelő műholdak képein. Egy gigantikus objektum azonban visszatérő elem, amiről jelenleg nem lehet tudni, hogy egy bolygó, vagy egy gömb alakú űrhajó.
Egyesek szerint Jupiter vagy Nap méretű, de ha ilyen közel van, néha szabad szemmel is látni kellene az égbolton. Figyelembe kell venni a kamerától való távolságát is, lehet csak pár ezer méter átmérőjű, de közel van a kamerához ezért tűnik nagyobbnak.

Nem tudni mi lehet az, de valami egyértelműen van odakint, nézzétek képeket:

Az első képeket a SECCHI HI-A kamerája készítette, ahol az objektum több képen is jól kivehető:




A Következő képeket az SOHO kamerái készítették 2013. Dec. 2-án:

Ez utóbbi nem egyedi eset, korábban is előfordult szinte ugyanez a jelenség pontosan 2013. Március 11-én:

http://helioviewer.org/?date=2013-03-11T12:17:32.000Z&imageScale=4.8408818&centerX=0.00014773198852539063&centerY=0&imageLayers=%5BSDO,AIA,AIA,171,1,91%5D&eventLayers=&eventLabels=true
Oké, oké, most gondolhatjátok biztos egy bolygó haladt el előtte, de most kezd érdekes lenni, ugyanis le kell szögezni pár fontos tényt:
A SOHO pályájának ábrája
(Nagyobb méretért katt a képre)
  1.  Túl közel halad a műholdhoz (csillagászati mértékekben mérve)
  2.  Túl messze halad el, a naphoz képest
  3.  A mérete ha egy bolygó akkor igen nagy méretű
  4.  Ha egy UFO... akkor sem egy kis példány, bár ha mégis csak pár ezer méteres, akkor sem lehetne ilyen szabályos gömb alakú.
  5.  Ha mégis bolygó akkor a SOHO-t magával kellett volna ragadnia a gravitációjának, ez nem történt meg.
  6.  A műhold úgy van be állítva ne zavarja semmilyen ismert bolygó a megfigyelést, így nem haladhat el előtte se a VÉNUS, se a MERKÚR, a Hold pedig végképp nem (csak azért írom ezt is ide, mert láttam már olyat aki a Holdra fogta), mert a műhold egy Legrange ponton van elhelyezve, mely messze kívül esik a még a hold pályáján is
    Legrange pont: http://hu.wikipedia.org/wiki/Lagrange-pont
Egy frissebb érdekesség pedig Dec. 4-hez köthető, ugyancsak a SECCHI HI-A kameráján látszódott:

Valami láthatóan kitakarja a kép felét,. és az alábbi képen látható, hogy egy szilárd objektum (a háttérben pedig egy másik, amit az árnyékolásból láthatóan megvilágít a nap.)



7 megjegyzés :

  1. Miért nincs a Vénusz a Föld és a Merkúr között? Ennyire nincs közel a Föld és a Merkúr egymáshoz szerintem! Szóval hibás a jelölés, vagy csak valami kitalált dolog ez? Ilyen kérdések merültek föl bennem...

    VálaszTörlés
  2. Tudod a bolygók keringeni szoktak a Nap körül...mármint jobb esetben. Azért nincs ott a Vénusz mert mikor a kép készült épp a kamera látószögén kívül esett. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És az első felvételen, ahol a nap jobbra van, a különös óriási objektum meg balra? Ott miért a Föld van a belső íven, a Naphoz közelebb és nem a Merkúr? Jól elkeringhetett...

      Törlés
  3. Kérem a szerzőt, hogy adja már meg a képek forrását, videót, mert nem találni. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://secchi.nrl.navy.mil/sccimages/
      http://sdo.gsfc.nasa.gov/data

      Törlés
  4. A videó készítője még arra sem vette a fáradtságot, hogy a megfelelő képet hamisítsa. Tessék összehasonlítani az aznapi, meg a megelőző pár napi felvételek napfoltjainak elhelyezkedését! Nem értem, hogy mi ebben a jó!

    VálaszTörlés
  5. Lehet hogy valakik éppen azzal vannak elfoglalva, hogy videókat hamisítanak (akár lehet az NSA is) hogy ezzel állandóan félelemben tartsák az embereket. Mindig kell valami feszültség. Viszont az is lehet hogy egy valós anomáliáról van szó, ami lehet akár egy paranormális jelenség is, vagy egy idegen űrhajó. Kevés információ áll rendelkezésünkre ahhoz hogy túl komoly következtetéseket tudjunk levonni, tekintve hogy még a videó eredetisége sem bizonyított. A fejeseket kéne kérdezni, de ők miért válaszolnának? Mindenesetre nem árt tudni ezekről.

    VálaszTörlés