Még mindig kísért a torontói világítótorony szelleme

Több mint 200 évvel a halála után, J. P. Radan Muller halálának színhelyét még mindig rejtély övezi.

A Torontóban található Giblaltar Point nevű világítótorony híres arról, hogy szellemek járnak benne és több kísértethistória is kötődik a helyhez. Mindezek mellett egy hírhedt gyilkosság is kötődik a toronyhoz immár két évszázada.

A legenda szerint 1815-ben J.P. Radan Mullert, aki a jövedelmét sörfőzésből fedezte egy csapat katona ölte meg, akik a közelben őrjáratoztak.

A történet szerint Muller egyezményt kötött a katonákkal (nem tudni, mi volt az egyezmény tárgya), hogy folyamatosan ellátja őket sörrel, azonban a férfi úgy döntött később, hogy megszakítja az egyezményt, amely rossz döntésnek bizonyult.

A katonák ennek hallatára csalódottá váltak és Mullert felüldözték a világítótorony tetejére, akit megfojtottak és kidobták élettelen testét a toronyból.

A rejtély a mai napig megoldatlan miközben néhányan azt állítják, hogy a jelenléte még most is érezhető a falakban, ahol élete nagy részét töltötte.

A későbbi épületfenntartók a különös jelenségek széles skáláját jelentették eddig, az ablakokban megjelenő fényjelenségektől kezdve vérfoltokig, melyek a lépcsőházban jelentek meg.

Vannak jelentések egy titokzatos alakról is, amely az épület árnyékaiban bolyong.

“Nem találkoztam soha a szellemmel, de meg tudom érteni, hogy a legenda még mindig kitart.” – mondta az egykori fenntartó Deedee Dodds. “Az ember reszket, ahogy a galambok turbékolnak, miközben a szél susog a torony körül.”



paranormal.hu

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése