Elátkozott filmek

Vannak filmek, amelyek vagy nehezen jönnek össze, és milliókat érő felszerelések pusztulnak el, vagy emberi kapcsolatok mennek tönkre a forgatás ideje alatt. Más filmek egyszerűen és megmagyarázhatatlanul pusztán balszerencsét hoznak a színészekre vagy a stáb többi tagjára.
Az alábbi három mű viszonylag simán elkészült, de nem mindenki úszta meg ép bőrrel az alkotók közül. Sőt. Elhalálozás szempontjából ez a három legbalszerencsésebb film.


Poltergeist (1982-1988)
Szembeszökő, milyen sokan haltak tragikus halált a Poltergeist trilógia színészei közül. A legenda szerint a halálesetek akkor kezdődtek, amikor Tobe Hooper rendező igazi hullákat filmezett le az első részben. (Ez persze csak legenda.)

Dominique Dunne-t, aki az idősebbik nővért játszotta az első részben, 1982-ben megfojtotta az élettársa.

Julian Beck, akik mellékszereplő volt a második részben, gyomorrákban halt meg 1985-ben, Will Sampson pedig (szintén mellékszereplő ugyanott) egy veseműtét következtében bekövetkező komplikációk miatt vesztette életét.

Heather O’Rourke, a trilógia mindhárom részében játszó gyerekszínész, egy hónappal a harmadik darab bemutatója előtt hunyt el orvosi műhiba következtében (félrekezelték).

Az ördögűző (1973)
A problémamentes horrorfilm-készítés első szabálya: ne b***akodj a Sátánnal. Ezt minden épeszű horror-rendező tudja, csak mondjuk elég kevés van belőlük.

A Chris MacNeilt játszó Ellen Burstyn is tudhatott valamit, amikor csak úgy volt hajlandó elvállalni a szerepet, ha kihúzzák azt a sorát, hogy „Hiszek a Sátánban.” Kihúzták, de ez nem mentette meg a bajtól: csigolyatörést szenvedett, amikor az egyik jelenetben félrelökték az ágy mellől, és leesett a földre.

A főszereplő Linda Blairnek szintén megsérült a háta, amikor rádobták az ágyra.

Jack MacGowran és Vasiliki Maliaros színészek nem érték meg a film bemutatóját, és további kilenc stábtag halt meg az egyéves forgatási idő alatt.

Bónusz: 1974-ben egy néző elájult a moziban a film alatt, és eltörte az állkapcsát. Be is perelte a Warner Bros-t, mivel a félelmetes jeleneteket okolta az ájulásért, és sikerült peren kívül megegyezniük.

Haragban a világgal (1955)
A film, amely legendássá tette James Dean alakját. A film, amelynek mindhárom főszereplője tragikus véget ért.

James Dean egy hónappal a bemutató előtt szenvedett halálos autóbalesetet, amikor Porsche 550 Spyderével száguldva frontálisan ütközött az országúton. (Egyébként halála előtt két órával megbüntették gyorshajtásért.)

Sal Mineo 1976-ban halálos késszúrást kapott saját lakása előtt, Natalie Wood pedig 1981-ben vízbe fúlt, miután yachtjáról a tengerbe esett.

Dean autójának épségben maradt alkatrészeit állítólag két másik autóba szerelték bele, és később mindkettő frontális ütközést szenvedett. Lehet, hogy mégsem a film volt elátkozva, hanem Dean kocsija? Egyszer majd megkérdezzük Stephen Kinget, mit gondol erről.

/screenjunkies.com / manna.ro/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése