Vajon mit talál majd a Holdon Kína?

A Chang-e 3 kínai űrszonda sikeresen landolt a Hold felszínén, Kína első holdjárója, a Jáde nyúl kigördül a felszínre. A 140 kilogrammos, 1,5 méter hosszú, 1 méter széles és 1,1 méter magas hat kerekes rover mély keréknyomokat hagyott a holdi talajban.

Az UFO kutatók jól tudják, hogy a Hold nem olyan, mint amilyennek tűnik. Sokkal több titkot rejt, mint gondolnánk. Ha csak az évszázadok során keletkezkező felvillanásokat, a rejtélyes üvegtornyokat, épület-maradványokat említjük meg, akkor máris egy sor kérdés felvetődik a bolygó múltjával kapcsolatban. Amit egykor az űrhajósok láttak és ott és amiről nem szabad beszélniük, vajon látni fogja-e a kínai holdjáró?

Az, hogy napjainkban is folyik az űrverseny, kétségtelen. Kína is láthatóan eredményeket szeretne elérni, ez volt az egyik motiváló tényező, hogy kamerákat küldött a Holdra. De vajon mennyit tudnak a kínaiak mindazon holdbéli jelenségekről, melyek az UFO kutatók körében oly ismertek?



A leválasztás előtt a mérnökök még mindent leellenőriztek, megnézték a Nap beesési szögét, majd parancsot adtak a Jade nyúl és a Chang-e 3 szeparációjára. Ezután kinyít a holdjáró két napeleme, és lassan elindult.

Az egészet rögzíteték a landolóegység kamerái, a pekingi irányítóközpont szerint a képek visszaküldése a Földre még folyamatban van. A leválazstás után a rover és a leszállóegység is képeket készít egymásról, majd megkezdik saját tudományos küldetéseiket. A Jáde nyúl feladata ásványi anyagok felkutatása. A szondával olyan teleszkópot is vittek, amely egyszerre alkalmas a Föld magnetoszférájának és a Hold felszínének vizsgálatára.

A Chang-e 3 a Hold Sinus Iridum nevű tájegységén landolt még szombaton. Ezzel Kína a harmadik ország a világon az USA és a Szovjetunió után, amely sikeresen űrszondát küldött a Holdra.


Két dolog lehetséges. Az egyik, hogy Kína nem veszi komolyan és csupán összeesküvés-elméletnek könyveli el, amit az UFO kutatók már régóta feltételeznek a Holdról. A NASA retusált képei, a Clementine projekt eltitkolt képei mind komolytalan ügy lehet a kínai kormány számára, ezért egyszerű tudományos expedícióként kezeli az eseményt. De ha majd találnak valamit, az minden bizonnyal megváltoztatja a Holddal kapcsolatos szemléletüket.

A másik lehetőség, hogy Kína mindent, vagy csak majdnem mindent tud a Holdról, amit az amerikai kormány is. Ebben az esetben nyilvánvaló, hogy amit majd találnak, nem fogják a nyilvánosság elé tárni. De feltehetnénk a kérdést, hogy akkor miért jó Kínának, hogy a Holdra küldött egy eszközt?
Több okból. Az egyik, hogy hagyományos vizsgálatokat végezzen, úgy mind földtani, geológiai elemzések. A másik ok, pedig a már említett űrverseny, hogy megmutassa a világnak, hogy ők is képesek erre, ami valóban értékelendő. A harmadik ok pedig az, amit csak kevesen sejtenek…hogy ők is szerezzenek némi információt arról, ami valójában a Holdon folyik…


Alighanem többen fogják figyelni, egyesek akár nagyítóval is nézhetik majd a szonda által küldött képeket. A kérdés persze az, mennyi képet fog leközölni a Kínai Űrkutatási Hivatal. Ha feltűnően keveset, az okot adhat majd a gyanúra és erősítheti azt a tényt, hogy ott bizony van mit eltitkolni. Persze az is lehetséges, hogy retusált képeket kapunk, ami szintén gyanúra adhat majd okot, vagy pedig egy szemfüles UFO kutató fedez fel majd valamit egy képen, ami a kínai képmanipulátorok figyelmét elkerülte.

Ami máris érdekesség, hogy az első felvételek színesben készültek. Mert sokaknak feltűnt már, hogy miért csak fekete-fehér képeket látunk. Az a tény pedig, hogy színes képek jönnek, talán utalhat arra, hogy Kína valóban az emberiség érdekében teszi amit tesz. Esetleg megnyugtat minket azzal, hogy ilyet is tud, később pedig, a kockázatos képek elhallgatás alá kerülnek majd.

Vajon ők mit fognak megtudni, amit mi talán soha? Vagy még amit az amerikaiak sem…?

/paranormal.hu/

1 megjegyzés :

  1. Ez már a második kibocsátása a holdjárónak? Elképzelhető, hogy elsőre rossz helyen szálltak le és áttelepülni kényszerültek? Abból gondolom hogy a rampán már talaj maradványok vannak a legördülő holdjáró kerekei után :)

    VálaszTörlés