Az északi pólus anomáliája, melyet a tudomány elhallgat

Egy figyelemre méltó hír került napvilágra, amely beszámol arról, hogy az északi mágneses pólus nap mint nap egyre inkább Szibéria belsejébe, egyre délebb szélességi körök felé mozog, amely kihat az északi féltekének jelenlegi meleg téli időjárására is (és amiről persze a hivatalos tudomány hallgat). Ugyanakkor tudni kell azt is, hogy a mágneses pólus-eltolódást mindig követi (amelyről a hivatalos tudomány szintén hallgat, bár tisztában vannak vele) a fizikai tengely, a Föld forgástengelyének az eltolódása is. Amikor a mágneses pólusvándorlás délre tolódása elér egy kritikus pontot, valószínűleg most tavasszal, akkor fog bekövetkezni, szinte pillanatok alatt, néhány órán belül, a fizikai pólus változás is, megindítva a Földön a geológiai átrendező folyamatokat.

A mágneses póluseltolódás vagy a mágneses pólusváltozás (az északi és déli mágneses pólus felcserélődése) az előjáték elsődlegesen, mely kihat a fizikai forgástengelyre is.

Az elmúlt hetekben a mainstream média meglehetősen sokat beszélt az eddigi enyhe télről, amely az Egyesült Államokra is jellemző volt.

A műholdképek azonban sok mindent elárulnak. A GOES időjárásmegfigyelő műhold képei alapján kijelenthetjük, hogy  a jelek szerint a póluseltolódás Szibéria felé tart, méghozzá egyre gyorsabban, így levonhatjuk a következtetést, hogy az északi félteke forgáspontjává éppen a kérdéses terület, azaz Szibéria lesz lassacskán.(Ez azonban nem feltétlenül jelenti azt, hogy Szibériánál meg is áll a póluseltolódás, egyelőre csupán annyit tudunk, hogy abba az irányba tart. -Szerk.)
Fogalmazzunk egyszerűbben: A mágneses északi pólus Oroszország felé indult el – alapvetően eltolva északnyugatot egy meghatározott irányba.



Mindez azt jelenti, hogy a mágneses erővonalak dél-nyugati irányba tolódnak el. Ezért a melegebb szelek, áramlatok is délnyugati irányba tolódnak el az Északi Sark mentén Szibéria felé. Ennek az eredménye az, hogy a viharok és a mikroklimatikus időjárási viszonyok mint amilyen Mississippiben, Oklahomaban vagy Arkansasban is van, most délnyugat felé mozognak. Ennek következtében az Egyesült Államok hosszú távon mérsékeltebb időjárású hely lesz. Fogunk még tapasztalni fagypont alatti hőmérsékletet, de a jelek egy dolgot jelentenek, mégpedig hogy Szibéria lesz az új központja a sarkvidéknek és ehhez fog igazodni a bolygó többi része. Egyesek szerint a nyári időszakban többször trópusi időjárást fogunk tapasztalni.

Képek a College of Dupage global IR / GOES műholdról: 1/11/2012

A képen az új mágneses északi pólust láthatjuk nyilakkal, mutatva az új szélességi köröket, melyek abnormális meleget produkálnak az USA-ban:


Itt láthatjuk az Egyesült Államokat – az alacsony nyomású meleg délen elnyomja a Golf Áramlatot (hmpf...már ami megmaradt belőle. -Szerk.)
A hidegebb áramlatok az Észak Atlanti térségből jönnek, melyek az új északi áramlatból alakulnak ki:

Ez az új választóvonala a légáramlatnak, vagy nevezzük inkább új szélességi eltolódásnak, amely a forró, párás levegőt délről felfelé húzza, észak felé, melynek oka az új szibériai Északi Pólus:


A leírtak bárki számára ellenőrizhetőek:

http://www.intellicast.com/Local/WxMapFull.aspx
http://radar.weather.gov/Conus/full_loop.php
http://weather.cod.edu/satrad/index.php
http://www.intelliweather.com/Broadcast.htm
http://weather.unisys.com/radar/rcm_radar.php
http://www.eldoradocountyweather.com
http://squall.sfsu.edu/crws/archive/satimgs_month_arch.html
http://nmq.ou.edu/
http://wdssii.nssl.noaa.gov/web/wdss2/products/radar/
http://www.srh.noaa.gov/srh/tropicalwx/satpix/
http://www.inmet.gov.br/html/observacoes.php
http://weather.rap.ucar.edu/radar/
http://www.srh.noaa.gov/oun/enhanced.php?map=2
http://cirrus.sprl.umich.edu/wxnet/radsat.php
http://vortex.plymouth.edu/nids.html
http://www.accuweather.com
http://weather.utah.edu/
http://www.atmos.washington.edu/weather/radar.shtml
http://www.stormsurfing.com/cgi/display_alt.cgi?a=glob_250
http://www.weather.com/maps/activity/aviation/
http://weather.engin.umich.edu/wxnet/servers.php
http://www.woweather.com/
http://www.goes.noaa.gov/GSSLOOPS/ecwv.html
http://livewxradar.com/
http://socc.caps.ou.edu/
http://www.weather.gov
http://radar.srh.noaa.gov/
http://www.inmet.gov.br/html/observacoes.php
http://www.met.hu/omsz.php
http://www.meteoradar.ch/de/
http://www.metoffice.gov.uk/weather/uk/radar/index.html
http://www.t-online.de/wetter/info/niederschlagsradar.html
http://www.ndbc.noaa.gov/
http://www.baynews9.com/weather/klystron9?animate=florida
http://www.tornadoalleylive.com/subindex/weather/maps
http://www.nrlmry.navy.mil/nexsat-bin/nexsat.cgi?BASIN=CONUS&SUB_BASIN=fo...



/paranormal.hu/

4 megjegyzés :

  1. Nem ertem...sok helyen azt lehet latni, hogy a polusvaltas tobb ezer eves folyamat...mashol meg csak napok, vagy heteket ir(meg nehany orat is lattam)....Mi az igazsag, mert a ketto kozott azert van egy kis kulombseg?!

    VálaszTörlés
  2. ez a lényeg, az összezavarás. Hogy a végére már senki ne tudja, hogy mit higgyen el és mit ne. sokszor direkt mondanak különböző dolgokat, így a sötétben tartják az embereket. Valszeg ez a pár hónap alatt lezajló folyamat az igaz.

    VálaszTörlés
  3. Jah, nekem is van egy ilyen érzésem. ahogy Edi írta. -:-)
    valami történik ami nem oké. figyelni kel, keresni az újabb infókat :D

    VálaszTörlés
  4. Hat igen...amiben manapsag hinni lehet az a sajat jozan eszed...Amugy a normal magnesek valoban instabilak. Ha igy van ez a fold magneses terevel is, akkor valoban keves ido alatt lezajlhodhat elvilegez a folyamat.

    VálaszTörlés