Ufó miatt zártak le egy kínai repülőteret

A dél-kínai légikikötő nem fogadott gépeket, amíg a furcsa objektum fölötte lebegett. Kínában egyre gyakoribbak az ufóészlelések.

Elterelték a leszállni készülő gépeket a dél-kínai Csiangbej Nemzetközi Repülőtérről szerdán, miután a légtérben azonosítatlan objektumot észleltek. A Shanghai Daily napilap szerint a fehér korong csaknem egy órán át volt látható az égen, majd felszívódott.


A lap által megkérdezett repülőtéri dolgozók ballonra vagy lebegő lampionra gyanakodnak. Az ilyen tárgyak és a Kínában népszerű papírsárkányok számos ufóészlelésért felelősek, ahogy a kínai hadsereg lendületes fejlesztésével együtt járó katonai tesztrepülések és rakétás gyakorlatok is. Kína területén az utóbbi években megszaporodtak a csészealj-megfigyelések, bár harmadik típusú találkozásokról nem érkeztek hírek.

A szerdai eseménynek azonban valószínűleg meteorológiai oka van - írja a Livescience.com ismeretterjesztő portál. Az ufó nagyon hasonlít a tavaly Moszkva felett látott objektumhoz, amelyet meteorológusok egy ritka, de nem természetfeletti felhőképződési jelenséggel magyaráznak.

A lyukas, az amerikai fánkhoz hasonló felhők akkor alakulnak ki, amikor a pehely- vagy fátyolfelhőket a szél, vagy repülőterek fölött a gépek keltette légáramlás megzavarja. Ilyenkor a felhőt alkotó jégkristályok egy része elpárolog, majd újra megfagyva a felhő szélén jelenik meg. Az ilyen felhő a napfényben néha szilárd tárgynak látszik, amelyet alakja miatt a legtöbben repülő csészealjként azonosítanak.



0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése