Megzavarták az ünnepi szentmisét, vagy szándékos kormányakció?

„Eljött az én országom, itt van a megváltó, én vagyok a ti Jézus Krisztusotok, nézzétek meg a honlapom” - ezt kiabálta egy megafonba az a férfi, aki megzavarta az augusztus 20-i ünnepi misét.




Egy Trianon előtti térképet ábrázoló mintájú fekete pólóba öltözött férfi rohant fel a Bazilika lépcsőjére Szombaton, miközben Erdő Péter bíboros az ünnepi szentmisét celebrálta.

A rendezvényt megzavaró férfit az V. kerületi rendőrkapitányságra vitték, a szentmise a későbbiekben zavartalanul folytatódott.

De ez az egész mégsem hagy engem nyugodni. 

Gondoljuk csak végig! A pódiumot és a miniszterelnököt komoly biztonsági őrség vette körbe, nem is beszélve a kordonról ahol megint csak egy őrségen kellet keresztülhaladni.

Állítólag azért engedték át a kordonon a megafont, mivel ”nem minősül fegyvernek”, eddig rendben is van.  Ugyanakkor elvileg el kellett volna venni tőle, mivel a rendezvény megzavarására alkalmas eszköznek minősül.

Ezután egy komolyan kiképzett biztonsági őrségen kellett átjutnia, fel a lépcsőre (ha ugyan tényleg annyira ki vannak képezve). Videót még sajnos nem találtam, amint megtalálom azt is beteszem, de az alábbi képeken tisztán látszik, hogy nem nagyon törik magukat az elfogásán. Szinte „kísérgetik jobbra-balra”. Az [origo] helyszínen tartózkodó fotóriportere arról számolt be, hogy a férfit csak egy perc után tudták leszedni a lépcsőről a biztonsági emberek.



Sőt! Ha még jobban átgondoljuk, a politikusok, az ország legnagyobb fejesei ott ültek 1-2 méterre előtte. Bármikor lelőhette volna őket ilyen „őrség” mellett.
Józan paraszti ésszel és logikusan végiggondolva is láthatjuk, hogy egy ilyen bonyolult akciót képtelenség így kivitelezni.

Felmerül hát egy rendkívül összetett és bonyolult kérdés:  Ki segítette/kik segítették az akció végrehajtásában, és mi lehetett ezzel a céljuk?

Persze az is lehet, hogy csupán a biztonsági őrség szervezetlensége miatt történt az egész incidens, nem állnak rendelkezésre komoly bizonyítékok, hogy helytálló következtetéseket lehessen levonni, így csak a találgatás marad. 

"Véletlenek nincsenek, csupán hiányos tudásunkat leplezzük ezzel a kifejezéssel."

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése