Két világháború közötti szünet végéhez közeledünk-Orosz Hadtudományi Akadémia kutatói szerint - OBLIVION

Végéhez közeledik az a szünet, amelyet az emberiség kapott a harmadik és negyedik világháború között. Ezt a következtetést vonják le az Orosz Hadtudományi Akadémia kutatói, a Kondratyev-féle ciklus elméletből kiindulva. 
Hogy miért nem vettük észre, hogy a harmadik átrendeződés már megtörtént, ez kiderül cikkből. De elég ha megnézzük a világ geopolitikai térképét jelenleg és rájövünk magunktól is. Itt vagyunk egy változás és a világ újrafelosztásának küszöbén, egy gazdasági ciklus végórájában, szóval ezt mindenki érzi is.

Jelenleg és már jó ideje nagyon érdekes és ambivalens érzéseket kiváltó üzeneteket kapunk az Illuminati irányította filmipar alkotóitól is, és a kellő figyelemfelhívást és felkészítést arra, amire valójában nem is lehet felkészülni.
Vannak kis gagyi, de mégis hatékony (Teaser-sokkolóhoz, TSA-röntgenezéshez hozzászoktató) rajzfilmek is, mint a kis aranyos GRU2 az Illumination Entertainment (!!!) -től a kis egyszemű bigyókkal. De ennél sokkal nagyszabásúbb alkotások is.

Ha kicsit ironikus akarnék lenni, meg vagyok elégedve velük, igazán kitesznek magukért mostanában, mióta folyik a felkészítés és "szükség lesz hamarosan Noe bárkájára" .....After Earth, World War Z, Oblivion és ELYSIUM.... Monumentális alkotások és tudjuk persze, nem csak a szórakoztatásunkra.... Még ha annak is tűnik, mindez 3D-ben....


Az OBLIVION (Feledés) sem okozott csalódást, rengeteg mögöttes tartalommal és átvitt értelmű üzenetekkel rendelkezik. A legdurvább altató és dezinformáló külső központ, ami mindenkivel egy másfajta valóságot és célt hitet el...de nem akarok spoilerezni....

Ez teljesen szubjektív tudom, de Tom Cruise mint színész szerintem nagyon jó és mivel felső körökkel is kapcsolata van és ugye volt a szcientológiával is (ami minden sallangot és eredetét vizsgálva tartogat meglepetéseket, ha valaki kutatgat...) , ígytudtam, hogy valami lesz a filmben, amit üzenni akarnak.
Hasonlóan Tom Hanks-hez, aki ugyanilyen vagy ennél is "nagyobb jel" még. Ha ő ott van, mint pl. a Felhőatlaszban vagy a Da Vinci Kód és társai, akkor tudom, hogy "jön az üzenet", csak át kell venni....



(Ez a kép is a "Feledés" c. filmből van...2017 az összeomlás éve, de ugyan ez az év szerepel a "Menekülő ember"c. filmben is, amikor is bedől a rendszer....szerintem nem véletlenül választották a dátumot /- Aranykor Hajnalán/)


Jöjjön akkor az Orosz Hadtudományi Akadémia következtetése és előrejelzése:

Az elméletet (amelyet még a „hosszú hullámok” elméletének is neveznek) Nyikolaj Kondratyev szovjet közgazdász dolgozta ki. E szerint a soron következő, újabb világháború a következő évtizedben törhet ki - mondja Szergej Malkov, a Hadtudományi Akadémia tagja. Rádiótársaságunk kérésére felvázolta a helyzettel kapcsolatos elképzeléseit.

Nagyon leegyszerűsített formában a Kondratyev-ciklusok a modern civilizáció gazdasági fejlődésének olyan időszakai, amelyek 40-60 évig tartanak.
Az előző III. világháború a negyedik és az ötödik Kondratyev-ciklus találkozásánál történt. Ez a háború a fegyverek széles körű használata nélkül zajlott le, de eredményei egyértelműek: átszabták a világ geopolitikai térképét, a világuralomra igényt tartó Szovjetunió és szövetségesei vereséget szenvedtek, és megszűntek létezni régi formájukban.

Nyikolaj Kondratyev összesen hat ciklust határoz meg, amelyek 1803-tól 2060-ig tartó történelmi időszakot foglalnak magukba. A negyedik ciklus körülbelül a második világháború végétől a nyolcvanas évek első feléig tartott.

Jelenleg az ötödik ciklusban élünk, amely Kondratyev elmélete szerint, 2018-ban fejeződik be. Ez az elmélet minden gazdasági ciklust szoros kapcsolatba hozza a rá jellemző technológia szinttel.
- A jelenlegi időszakra jellemző az IT, a távközlés és a robototechnika fejlesztése.
- A következő, hatodik ciklusban áttörés következik majd a nano-, a bio- és az információs technológiákban.

De minden ciklusban a technológiai fellendülést válságok és háborúk kísérik. A mostani ciklus fináléját és a következő technológiai rendszerhez való átérést erős politikai instabilitás, és – lehetséges – világháború is kíséri, állítja Szergej Malkov:

Válságos helyzetet élünk most át, amely depresszióvá alakul át, kétségbeesetten keresik kiutat ebből a depresszióból. Többek között új technológiák segítségével is, amelyek a növekedés mozgatórugói lesznek. Ez egy nagyon veszélyes időszak, mert a kiút nem látható, de az ellentmondások felhalmozódtak. Általában ilyenkor kezdődnek a kereskedelmi, pénzügyi, gazdasági és politikai világháborúk. A világ bizonyos újrafelosztása folyik.

Valóban, ha modellként ciklus elméletet vesszük, azt láthatjuk, hogy az elmúlt két évszázadban a világtörténelem legvéresebb eseményei éppen az úgynevezett Kondratyev-hullám visszaesési pontján zajlottak le. Most végzetes mérföldkőhöz közeledünk. A Kondratyev- elmélet híveinek előrejelzése szerint, a kritikus pillanat a tizenhatodik-tizenhetedik évre esik.

Persze, most még nehéz megmondani, kitör-e a hagyományos értelemben vett világháború. De Szergej Malkov nem kételkedik benne, hogy sor kerül az információs, pszichológiai, gazdasági és kereskedelmi háborúkra.

Forrás: Világ helyzete / Oroszország Hangja

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése