Katonai UFO aktákat tett közzé Új-Zélandon egy nemrég megjelent könyv

A "Titkok és kincsek" (Secrets and Treasures) címmel kiadott mű arra vállalkozott, hogy a déli szigetország Nemzeti Archívumának olyan ritka történelmi gyöngyszemeit gyűjtse egy csokorba, amelyek ugyan az irattárakban eddig is elérhetők és kutathatók voltak, ám mostanáig senki nem vállalkozott arra, hogy a hatalmas polcokról leemelje és fellapozza őket.

"A Nemzeti Archívumban közel száz kilométernyi polc van roskadásig tele érdekesnél érdekesebb anyagokkal és a könyv megírásával az volt a célom, hogy az ott őrzött anyagok közül kiemeljem a legérdekesebbeket" - mondta Ray Waru, a könyv szerzője az AFP hírügynökségnek.

"Amikor először beléptem és megláttam a végeláthatatlan hosszúságú iratkötegeket, szörnyen nyomasztó érzés fogott el. Néhány alapvető konkrétumtól eltekintve, mint Új-Zéland alapítási dokumentuma, vagy a függetlenségi nyilatkozat, nem is igazán tudtam, mit keresek, csak úgy belevetettem magam. Ahogy aztán egyre jobban beleástam magam, az egyik sztori hozta a másikat, nekem pedig csak mennem kellett az orrom után" - fogalmazott a szerző.

Az évek, évtizedek, vagy éppen évszázadok óta az irattár polcain porosodó dokumentumok egy jelentős része az ország katonasága által jegyzőkönyvezett több száz UFO észlelésről tanúskodik, melyek közül többet is beválogatott könyvébe Waru. Az új-zélandi hadsereg által készített akták főként helyi lakosok észlelésein alapulnak, de nem ritkák a katonai tisztek, vagy a kereskedelmi pilóták közeli találkozásai sem, melyek főként az égen megjelent különös fényekről tanúskodnak. 

Az egyik legfurcsább ilyen dokumentum azonban a repülő csészealj részletes leírása mellett, annak egyik földönkívüli utasát is megemlíti, aki „fáraó maszkot” viselt és valamiféle idegen írásjegyeket tartalmazó eszközt tartott a kezében. Új-Zéland leghíresebb UFO észlelésének adatait is őrzi az archívum. Az 1978. december 31-én, a déli sziget, Kaikoura nevű városában történt esetet, egy profi televíziós stábnak sikerült megörökítenie. 

Sokaknak okozott csalódást, amikor később a katonaság, saját vizsgálata után arra a hivatalos megállapításra jutott, hogy a jelenségnek minden bizonnyal természeti okai voltak, és a "furcsa fényjáték" vagy egy hajó fénye volt, amely visszaverődött egy felhőről, vagy pedig a Vénusz bolygó nyújtott szokatlan látványt, az adott légköri körülmények miatt.


/ittvannak.hu/

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése