Blue Beam - Valós idejű hologram




Bővebben...után a többi!



Végezetül még egy videó arról, hogy közönség előtt, valós időben 3D-s hologramokat mutatnak be, amik ráadásul reagálnak a valós környezetre, amibe vetítették őket (falnak ütköznek, követik a domborzatot, stb.). A videó angol, de a képek magukért beszélnek.


1 megjegyzés :

  1. hey.

    nem ketelkedem a project letezeseben, csak arra szeretnem felhivni a figyelmet, hogy az utolso video egy egy sima AR (agumented reality) eloadas. onnan tudom, hogy sokat tanyulmanyoztam ezt a technologiat. ezek elerhetoak akar mar android, vagy iPhone alkalmazasok segitsegevel is. de akar vr szemuveg es egy hozza csatolhato kameraval is. AR-re keressetek ra a youtubeon.

    az a lenyege, hogy az kamera kepet atvezetik szamitogepen, ami valos idoben raTrackolja (lekoveti (erre van tobb fele trakcolasi eljaras)) a targyat, a teret, a sikot, es erre utomunkaban (szinten valos idoban) valamilyen video grafikat (akar egy terbeli modellt) racomposital (erre nem tudom mi lehet a jo magyar szo... raretusal...)

    tehat itt szo sincs arrol, hogy ez szabad szemmel lathato lenne. csak a video kepen, a szamitogepen keresztul videon latszodik.
    tehat ha a mobil alkalmazoaskat nezzuk, ott a szamitogep a es a kepernyo is maga a mobil.

    amugy gratula a site-nak. nagyon erdekes es jo cikkek vannak fenn.

    VálaszTörlés