Találtak valamit a Hold túloldalán

A közelmúltban szenzációs hírt közöltek a hírügynökségek szerte a világon: a Google Moon térkép segítségével egy furcsa, háromszög alakú tárgyat találtak, amelynek szélén izzó pontokat lehetett látni. Mi lehet ez – optikai csalódás, vagy más bolygóról származó objektum?

International Space Station (ISS) orbiting the Earth seen from Gyoerugfalu, HungaryEzen kívül, immár több napja a titokzatos dolgok hívei a világ minden táján vitatkoznak azon, hogy mit fedezett fel a YouTube Wowforreeel nevű felhasználója, miközben tanulmányozta a Hold felszínét. A Hold hátsó oldalán levő egyik kráterben szabályos háromszög alakú objektumot vett észre hét fényes ponttal, amelyek 90 fokos szöget alkottak. A “háromszög” hozzávetőleges átmérője 180-200 méter lehet.

Az objektum felfedezője bevallja, hogy nem tudja elképzelni, mi lehet az:

Hosszú ideig nézegettem az objektumot a Google térképen, és állíthatom, hogy az valóban létezik, hogy az nem hamis. Más holdi kráterekben semmi hasonlót nem találtam meg. Nézzék meg maguk, és mondják meg, mit gondolnak róla. Ez minden bizonnyal az egyik legkülönösebb lelet a Google Moon térképen.

Szkeptikusok számára a Wowforreeel felhasználó közli a talált objektum koodinátáit a Hold térképén: 22°42’38.46″N és 142°34’44.52″E.


Ezen kívül, a Wowforreeel azt mondja, hogy korábban egy hasonló tárgyat talált az Antarktisz interaktív térképein is. Az is háromszög alakú volt, egyik szöge 90 fokos, és annak is lenyűgöző mérete volt: 125 × 90 méter.

Az emberek a világ minden táján azonnal feltételezték: lehet, hogy ez egy titkos kozmikus bázis. Egyesek azt állították, hogy ez amerikai bázis, mások szerint orosz, de a vitatkozók többsége úgy véli, hogy az objektum földönkívüli eredetű.

Azonban vannak olyanok is, akik egyértelműen próbálják bebizonyítani, hogy semmilyen titokzatos objektum nincs a Hold hátsó oldalán, ez csak vizuális illúzió. A YouTube Astronomy Live névű felhasználója úgy döntött, hogy megcáfolja a szenzációs leletet, és a videó segítségével részletesen mutatja be, hogyan érhetünk el hasonló hatást különböző grafikus maszkokkal.


Tény, hogy a Hold-térképek létrehozása során a Google nem saját képeit használta, hanem azokat, amelyeket a Kaguya japán műhold segítségével kaptak, amit a Selene néven is ismernek. Ezek a képek jobb minőségben láthatók a Kaguya műhold archívumában. Ott bárki részletesen tanulmányozhatja a “furcsa Holdbeli tárgyat”.

hungarian.ruvr.ru

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése