News24.com: "Miért tagadják az idegenek létezését?"

Éles hangú írásában kéri számon a legolvasottabb afrikai hírportál publicistája a világ vezetőin, hogy a mai napig titkolják a Föld népei előtt az idegenek létezését, megakadályozva ezzel, hogy fejlett technológiájuk az emberi faj javát szolgálhassa. Az afrikai kontinens első számú híroldala ugyan, csak a külső felhasználók részére fenntartott panelen jelentette meg az írást, annak szerzője azonban a portál egyik újságírója.

A február 18-án kelt publicisztika arra keresi a választ, vajon milyen okai lehetnek, hogy az egyes országokat irányító kabinetek rendre letagadják, hogy tudnának a földönkívüli civilizációk létezéséről.

Az írás egy közelebbről meg nem nevezett ENSZ jelentést idéz először, mely szerint "1947 óta milliós nagyságrendű UFO észlelés történt és több ezer olyan esetről érkezett beszámoló, amikor az ismeretlen repülő tárgy le is szállt. Ha ez igaz, a különböző kormányok vajon miért titkolják a tényeket? És vajon milyen tényeket titkolnak egyáltalán?" - teszi fel a kérdést a szerző, melyre két lehetséges magyarázatot fel is vázol olvasóinak. Ezek egyike sem ismeretlen a témával kicsit is foglalkozók előtt: a katonai erő és az egyházi lobbi.

"Idézzük fel a történelmet és gondoljunk csak vissza arra az időre, amikor a nyugati ember rájött, hogy a kínaiak már felfedezték a lőport. Mi volt az első dolga, miután megkaparintotta magának? Hogy bombát építsen belőle. Évezredekkel később, amikor felfedezték az atom energiáját, vajon mit állítottak elő belőle elsőként? Tömegpusztító fegyvert, amit nem restelltek be is vetni. Világosan látszik tehát, hogy mihez kezd az ember az energiával, ha felfedezi, és akinek először jut a birtokába, az általában nyomban vissza is él vele."

Éppen ezért, az csak a sokadik opció a szerző szerint, hogy valami hasznosra is fordítsák az újonnan megszerzett tudást, pedig érdemes eljátszani a gondolattal, hogy aki rendelkezne olyan technológiával, amely képes lenne mondjuk a gravitációs erő irányának megváltoztatására, az a mindennapi élet szinte valamennyi területén hatalmas könnyebbséget jelentene. "Vegyük csak az építőipart, vagy az áruszállítást, egyértelmű, hogy hihetetlen versenyelőnyt jelentene a használójának, az anyagi előnyök pedig egyenesen felmérhetetlenek."

A titkolózás másik oka a publicista szerint az egyházaknál keresendő, aki úgy véli, a befolyásos vallási lobbik minden erejüket latba vetik, hogy ne derüljön ki, nem mi vagyunk Isten egyetlen civilizált teremtményei, hiszen "a földönkívüli intelligens élet bebizonyosodásával a szent könyvek azonnal hiteltelenné válnának." Ez az a kérdés, amelyet már számos kutató megcáfolt és jó néhány komoly publikáció is született róla mértékadó körökben, csakhogy "a fundamentalistákat nem igazán hatja meg ez a gondolat. A conservapedia.com például úgy teszi fel a kérdést: Vajon ezek a lények is részesültek a Krisztusi megváltásban? Habár, meggyőződésük, hogy a földönkívüli élet csupán a sci-fi irodalomban létezik, azért nyitva hagynak egy kiskaput, amely nem más, mint János evangéliuma 10. fejezetének 16. verse."

Az Újszövetség e néhány sora az eredeti, Károli Gáspár-féle fordításban így hangzik: "Más juhaim is vannak nékem, a melyek nem ebből az akolból valók: azokat is elő kell hoznom, és hallgatnak majd az én szómra; és lészen egy akol és egy pásztor."

A Magyar Bibliatársulat újrafordításában pedig így: "Más juhaim is vannak nekem, amelyek nem ebből az akolból valók: azokat is vezetnem kell, és hallgatni is fognak a hangomra: és akkor lesz egy nyáj, egy pásztor."

"Ezzel mintegy nyitva hagynák az utat másutt élő lények előtt is, habár, aki tud olvasni a sorok között, annak egyértelmű, hogy rettegnek attól, hogy kimondják: értelmes földönkívüli élet, hiszen szinte kizárólag a mikroorganizmusok szintjén számolnak nem földi élőlényekkel."

A befolyásos vallási lobbi erőteljes ellenkezése tehát nem véletlen a szerző szerint, hiszen "az idegen élet bebizonyosodása minden bizonnyal nagyon is komoly hatással lenne az egyházakra, és valószínűleg fenyegetést jelentene a polgári közrendre is. Csakhogy feltehetnénk a kérdést, vajon mindez valóban létezik?

Amikor egy-két ember azt állítja, hogy azonosítatlan repülő tárgyat látott, őket még könnyű elhitelteleníteni. De mi van akkor, ha ugyanezt a jelenséget ezrek látják, fotózzák, filmezik?

1991. július 11-én pontosan ez történt, méghozzá a világ legnépesebb városa, Mexico City felett. Aznap ezrek fürkészték a felhős égboltot a napfogyatkozás után kutatva, ehelyett azonban több, fémes színű és gömb alakú azonosítatlan repülő objektum jelent meg, amelyek hihetetlen sebességgel és manőverekkel mozogtak ide-oda az égen.

Ez az egyik legismertebb olyan tömeges észlelés, amikor látszólag intelligens irányítás alatt közlekedő ismeretlen járművek tűnnek fel az égbolton. Amennyire tudni lehet, még ma sem áll rendelkezésére egyetlen földi hatalomnak sem olyan technológia, amely képes lenne ilyesmire" - írja a publicista, aki végül ingerülten összegzi gondolatait:

"Mindebből talán nem túl nagy merészség arra következtetni, hogy valóban jelentős dolgokat titkolhatnak előlünk vezetőink, amely annak tudatában, hogy ezeket az energiákat békés szándékkal az emberiség javára is lehetne fordítani, engem ugyancsak feldühít.

Mi, ennek a Föld nevű sárgolyónak a lakói úgy tűnik, hogy paradox módon, a demokratikusan választott kormányaink jóvoltából veszítettük el a saját sorsunk feletti irányítást. Egyszerűen ki vagyunk szolgáltatva a háború-neppereknek, akiknek egyetlen céljuk, minél nagyobb fegyveres erőre szert tenni és csak sokadik szempont náluk - ha ugyan szempont valójában - a béke, a jólét és a békés együttélés. Ha valóban így van, akkor pedig, a mi kötelességünk véget vetni ennek az anarchiának és új utat találni a saját civilizációnknak."

/Forrás: ittvannak.hu /

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése