UFO követte a Chicago felé tartó repülőt Amerikában

A karácsony, illetve az azt követő napok legnagyobb eseményévé lett a nemzetközi UFO kutatás terepén az amerikai utasszállító gépet követő azonosítatlan repülő tárgy, amelyről az egyik utas egy szokatlanul látványos felvételt készített. Az eset 2012. december 23-án történt és a Houstonból Chicagoba tartó menetrendszerinti repülő utasai közül többen is látták a fénylő, ismeretlen eredetű repülő szerkezetet, melyet egyiküknek, egy Mauricio Ruiz nevű férfinak sikerült videóra is vennie.

Az észlelésről már több tudományos portál is beszámolt, amelyek kivétel nélkül valamiféle közönséges magyarázattal próbálnak szolgálni a furcsa jelenségre. A Discovery.com azt valószínűsíti, hogy a felvételen minden bizonnyal csak egy utastérből visszaverődő tárgy látható:

"A repülőgépek ablakai a hagyományos ablaküvegekkel ellentétben nem teljesen sík alakúak, hanem enyhén homorúak, amely torzítja az általa visszavert, illetve a rajta keresztül látott képet. Ráadásul nem is egy ilyen üvege van a repülők ablakainak, hanem legalább kettő, ami tovább deformálhatja a látványt, ezzel könnyen létrehozhat olyan furcsa formát, mint ami a videón látszik."

Azt ugyanakkor elismeri, hogy a férfi láthatóan a belső fények kiszűrése miatt a tenyerével eltakarja az utastér felől érkező fényeket, de ehhez a cikk írója szerint nem elégséges egy felnőtt ember tenyere.

A belső visszaverődést támasztja alá a Discovery.com szerint továbbá, hogy az ablakon át látható tárgy teljesen mozdulatlan a repülőgéphez képest. Pontosan ugyanolyan sebességgel halad és ugyanolyan magasságban repül, mint az utasszállító gép, ráadásul a kettejük közti távolság is végig változatlan, ami szerinte nagyon nehezen kivitelezhető.

Végül a belső fényvisszaverődés legnyilvánvalóbb indokaként azt említi, hogy az éjszakai égbolton a pilótáknak észre kellett volna venniük a tárgyat, már csak azért is, mert annak közelsége miatt a gép műszereinek is jelezniük kellett a vészhelyzetet, az ütközésveszélyt.

A Discovery.com szerint tehát, csupán egy azonosítatlan visszaverődő objektumot örökített meg a jól sikerült videó, de a többi tudományos oldal is hasonló magyarázatokat valószínűsít: a földfelszínen lévő világító tárgyra, netán a repülőgépen kívül lévő közönséges fényre, vagy éppen számítógépes csalásra gyanakodnak.

A szemtanú azonban kizártnak tartja, hogy a jelenség csak egy kabinból visszatükröződő fényforrás lett volna és a következőket fűzte hozzá észleléséhez:

"Korábban egy hosszabb felvételt tettem fel, amelyen látszott a többi utas és néhány légi utaskísérő is, de mivel tőlük nem kértem engedélyt a közzétételre, azt a felvételt inkább letöröltem és feltöltöttem helyette ezt, amelyen csak a lényeg látható. Ezt a rövid kis videót elküldtem az amerikai Légügyi Hatóság szakembereinek is (Federal Aviation Administration - FAA), hogy állapítsák meg, mi követte perceken át a gépünket. Rengetegen kérték már tőlem az eredeti felvételt, ahogy sokan szerettek volna velem interjút is készíteni az esetről. Arra kérek mindenkit, hogy előbb hadd várjam meg a hatóság hivatalos véleményét, utána készséggel állok mindenki rendelkezésére."


/ittvannak.hu/

1 megjegyzés :

  1. Lol annyira titkoljak ezeket a dolgokat, hogy eleve igazat adnak azoknak, akik szerint valodi targyrol van szo. Ha a hatosagok azt mondjak igen az azt jelenti h. nem, es forditva. Ha valamit tagadnak tuti az az igazsag...minimum 90% ban biztos. A hatosagok bohocot csinalnak magukbol a hazudozasaikkal, csalasaikkal. Es nem csak.
    Mar barhol talalkozni olyan emberrel, aki tudja az igazat, vagy inkabb azt ami nem igaz?!

    VálaszTörlés