Változik a Nap és a Hold helyzete

Óriási a médiacsend a Föld és a Hold keringésének változásával kapcsolatban, amit többen is szóvá tettetek már. Itt főleg a vidéken, a természethez közelebb élőkre gondolok, akik évtizedek óta tudják, hol kel és hol nyugszik általában a két fő égitest. Mostanában viszont sokan jelezték, hogy valami nem stimmel....

Bárkinek saját tapasztalata, észlelése van a Hold és Nap furcsaságaival, helyzetével kapcsolatban, legyetek szívesek jelezzétek, hogy összesíteni lehessen a Pro és Kontra érveket az igazság megtalálásához.... !!!

Manapság a Föld nagy változásokon megy keresztül. Los Angeles egy rekord hideg nyarat élt át és néhány nappal a  nyár vége után rekord meleg következett (45 °C). Brazília és Bolívia egyes részeit rekord alacsony hőmérséklet rázkódtatta meg, hidegebb, mint az Antarktiszon volt július legnagyobb részében. Halak milliói, rengeteg aligátor és édesvízi delfin pusztult el. Az időjárás megbolondult az egész Földön de a fő médiumok legfeljebb éghajlatváltozásról vagy "globális felmelegedésről" beszélnek. Nem szólnak azonban az Igazi Okról, mert az szerintük túl ijesztő.


A világ minden részén egyre több ember lesz tanúja a nyári és téli napkelte és napnyugta helyének megváltozásának. Ennek a nyilvánvaló oka, hogy a Föld nyáron a korábbi ekliptika síkja alá, télen pedig fölé
kerül. A Hold szintén össze-vissza "rodeózik" az égen.

A fenn, messze északon élő Inuit nép viszont számos történetet hozott nyilvánosságra a nap helyzetének változásáról az ő vidékükön, melyre egy meteorológus azt mondta, hogy az "egy optikai csalódás, amit az szokatlanul magas látóhatár okoz". Ezek a változások azonban az egész világon láthatóak.

Hétköznapi emberek a világ minden részéről arról számolnak be, hogy a Nap és a Hold helyzete megváltozik az égen. És itt nem csak centiméterekről van szó. A változások enyhén szólva is elképesztőek.

Egy, az USA-ban élő imerős beszámolója szerint:
"A Nap évezredek óta legfeljebb a Ráktérítőig ment északra, ami Mexico középső részén húzódik. Manapság viszont a nyár elején Maine (északi állam az Egyesült Államok keleti partján) irányában kel és Seattle (nagyváros az Egyesült Államok nyugati partjának északi részén) irányában nyugszik."

A hivatalos tudomány szerint a legmagasabb pont, amit a Hold elér 28,5°, ehelyett, legalábbis az elmúlt pár évben jelentősen túllépte ezt a határt. "Bárki megfigyelheti, hogy a Hold lent dél-keleten kel és délnyugaton nyugszik, legalábbis onnan nézve, ahol én lakom, az északi szélesség 41 fokán az Egyesült Államok középnyugati részén. Aztán két hét múlva meg észak-keleten kel és észak-nyugaton nyugszik."

A WIRED magazin és más lapok szerint a tudósokat teljesen zavarba ejtik a megmagyarázhatatlanul magas dagályok és a "szemtelenül óriási hullámokról" szóló beszámolók, melyek csak úgy a nagy kékségből jönnek. A szökőárak és földrengések is egyre gyakoribbak a világ sűrűn lakott területein. A Nap és a Föld mágneses mezejének erőssége is szintén szédítő iramban változik manapság.

Bárki könnyen megfigyelheti, hogy a Nap túlságosan északon kel nyáron és túlságosan délen télen és ezek a változások maguk is folyamatosan változnak."

DAVID ICKE érdekes és a hagyományostól teljesen eltérő értelmezései a Holdról...:


világhelyzete.blogspot.hu / Edward's blog

5 megjegyzés :

  1. Írtad, hogy szeretnél pro és kontra érveket hallani.
    Pro:
    semmi
    Kontra:
    Igazából 3napon keresztül próbáltam magam nyugtatni, hogy ezt valaki csak poénból találta ki, de nem így van. Napi szinten találkozom az égen (és azon túl) végbemenő eseményekkel, és semmi különöset nem tapasztaltam az elmúlt évek során a Nap vagy a Hold járásában, sőt erről az egészről most hallok először.
    Az időjárási szélsőségek pedig, ahogy a "tudósok" is megmondták a globális felmelegedésnek köszönhető. Persze a felmelegedés és a szélsőségesen hideg időjárási helyzetképek látszólag ütik egymást, de ez ennél sokkal bonyolultabb téma, amire itt nem is akarok kitérni.
    Az első videót úgy gondolom csak az hiszi el, aki nem néz eleget az égre...
    A téli és nyári napnyugta helyének változása résznél azt olvastam, hogy az ekliptika fölé kerülünk. Az évszakok változása, a föld tengelyferdeségével magyarázható, ugyanis a tengely 23,5fokos szöget zár be a keringési síkkal, vagyis az ekliptikával. Az, hogy az ekliptika fölé kerülünk értelmetlen abból a szempontból, hogy a keringési sík változatlan, a nappalok hosszát (és a Nap, Hold, kelésének, nyugvásának pontos helyét) az befolyásolja, hány fokos szögben érkeznek a napsugarak a kérdéses szélességi körre.
    "A Nap évezredek óta legfeljebb a Ráktérítőig ment északra, ami Mexico középső részén húzódik. Manapság viszont a nyár elején Maine (északi állam az Egyesült Államok keleti partján) irányában kel és Seattle (nagyváros az Egyesült Államok nyugati partjának északi részén) irányában nyugszik."
    Ez abszolút helytelen, "a Nap legfeljebb a Ráktéritőig ment északra" a Nap sehova nem megy, látszólag változik a delelés magassága, amikor úgymond "elér" a Ráktérítőig, nyári napfordulóról beszélünk. A szöveg további része értelmezhetetlen...
    "Bárki könnyen megfigyelheti, hogy a Nap túlságosan északon kel nyáron és túlságosan délen télen és ezek a változások maguk is folyamatosan változnak."
    Mihez képest túlságosan? Nem hiszem, hogy szabad szemmel ennyire pontosan tud bárki szöget mérni...
    Végezetül David Icke... Nem akarom leszólni, de mégis le fogom. Alapvetően nem baj, ha valaki nem figyelt földrajz órán, azt sem baj, ha nem érdekli a dolog, de akkor ne akarja megmondani a tutit. Az elmélete több sebből vérzik.
    "Egy tudós mondta, hogy a Föld mérete és mágneses tere nem indokolja a Hold jelenlétét".
    Ez a "tudós" biztos nem szakértő volt. Pont a Hold jelenlétének köszönhetjük, hogy komolyabb élet fejlődött ki a Földön. Ha nem lenne Holdunk, éves szinten változna a Föld tengelyfedesége. Továbbá a nappalok hosszának változása sem lenne ennyire stabil. Nagyon röviden és tömören ennyi.
    Senki ne értsen félre, nem kötekedni akartam, csak gondoltam öntsünk tiszta vizet a pohárba. Célszerű az égre nézni mielőtt kitaláljuk mi nem stimmel vele. Aki nem hiszi, amit leírtam bármikor rendelkezésére állok...

    VálaszTörlés
  2. ha hiszel a globális felmelegedésben,és minden szutykot elhiszel amit az iskolában "tanítanak", vagy a "tudósok" állítanak, sőt feltétel nélkül hiszel a médiának, akkor nem hiszem, hogy lenne értelme beszállnom ebbe az "értelmes" vitába. nem foglak győzködni.
    mellesleg ne nekem pattogj, hanem annak aki írta. azért tettem ki, mert magam is megfigyeltem már h valami nem stimmel.

    VálaszTörlés
  3. Ezekben nem hinni kell, a tudomány tényeken alapul, mérési, illetve modellezési eredményeken... Ezt a feltétel nélkül hiszek a média dolognak nem tudom honnan vetted, nem RTL klubon szocializálódott egyén vagyok.
    Egyébként nem pattogok, normálisan szóltam, mert az írásaidból úgy véltem többre vagy kíváncsi mint feltétel nélkül elhinni minden konspirációelmélettel kapcsolatos "okosságot" (ebben van persze a legnagyobb üzlet, elbutítani a társadalmat), lehet tévedtem, lényegében mindegy.

    VálaszTörlés
  4. Kedves Babi néni!
    Modellezzünk ahogyan azt favorizáltad a bejegyzésedben.
    Az ekliptika síkja ugyebár a Föld és a Nap középponja közé feszített húrok által lefedett felület. (Azért húrok, mert elméletileg a teljes keringési cilus minden pilanatában feszítünk egy húrt, nehogy lemaradjunk valamiről...) E sík kettéosztja a Földet, s mindjárt megad 2 irányt. Legyen ez most a "fenn" és a "lenn". (Térgeometria x tengelye.)
    Az Általad említett 23,5 fok tengelydőlés a keringés központjából mért dőlés. Ez ad újabb két irányt: amerre a "felső" pólus mutat, az észak, amerre az alsó pólus néz, az pedig dél. (Térgeometria y tengelye.)
    E tengelyferdülés valóban meghatározza, adott földrajzi helyen és adott naptári időben a nappalok hosszát, illetve az évszakok váltakozását.
    De! Hol van a hiányzó két irány a térbeli mozgásból? Hol van a térgeometria z tengelye? Hol van kelet és nyugat?
    Az Általad ismert modell azt feltételezi, hogy a Föld e dőléstől eltekintve "stabilan" kering a pályáján - tehát a harmadik tengelyirány - a forgástengelyhez illeszthető sík - állandó szöget zár az ekliptika síkjával.
    Nem csodálkoztál még el azon, hogy soha, senki nem beszélt a keringési irányhoz képest alkotott tengely-szögről?
    Ez azért van, mert a "keringési sík" miatt mindenki 2D-ben képzeli ezt a keringés-mutatvány. (A távolságok és méretek miatt lehet így.)
    De mégiscsak 3D-ben történik mindez, és roppant fontos eleme az egész történetnek, hogy ez a bizonyos másik szög állandó-e, vagy változik.
    Ugyanis, ha a Föld "behajol" a keringés irányába, mint futó a célszalgba, vagy éppenséggel "hanyatt dől", - megtartva az Általad ismert 23,5 fokos y-tengely szöget, akkor érdekes dolgok történnek velünk.
    A nappalok hosszában nem tapasztalunk változásokat - de a Nap, a Hold és egyéb égitestek látszólagos helyzetében és mozgásában viszont igen. Ennek okából az Egyenlítő és a térítők valós pozíciója is megváltozik, tehát a be- és kisugárzás intenzitásának változása miatt már rövid távon komoly időjárás-változások állhatnak be. Bizony, évszakok zavarodásához, teljesen felborult meteorológiához vezethet pusztán ez a tény.
    Ugye, milyen egyszerű oka lehet azoknak a megfigyeléseknek, amiket
    Te élből elvetsz?
    Aztán beszélnünk kellene még arról is, milyen következményekkel járhat, ha a mágneses északi pólus jelentősen eltér a csillagászati északtól.
    Át kellene gondolnunk, hogy a bolygó közepét kitevő magma "mit szól" egy ilyen csillagászati mechanikai változáshoz.
    Arról még nem is beszéltem, hogy a tengely ilyen irányú változása nem is feltétlenül fixált változás. Akár ciklikus is lehet, mint a lassuló pörgettyű tengelyének remegése az elesés előt.
    Jut eszembe: az Általad favorizált tudomány álláspontja szerint 4,57 milliárd éves az anyabolygónk. Ez azt jelenit, hogy már ennyiszer kerölte meg a Napot. Jó közelítésben 365-ször ennyiszer fordult meg a saját tengelye körül.
    Aki megpörgette, alaposan megpörgette ám!
    De mondd, kap-e többlet-energiát ennek a mozgásnak a fenntartásához?
    Én azt gondolom, nem. Legalábbis, bizonyítékot, erre nézve, még nem láttam.
    Így viszont előállhat a lassuló pörgettyű esete...
    Segítettem valamit, hogy megértsd a maja számításokat?

    Üdv.

    De ne féljetek! A Teremtő akarata nélkül hajunk szála sem görbülhet.

    VálaszTörlés
  5. Mivel Temudzsin irására nem reagált senki ,biztos neki van igaza,de még kutakodom.

    VálaszTörlés