The colors of Mars (A Mars színei)

Már régóta tervezek egy post-ot a Marsról, de eddig még nem igazán értem el idáig. Most végre választ kaptok az egyik legelgondolkodtatóbb kérdésre: Miért vörös a "vörös bolygó"?

Elgondolkodtatok már azon, hogy a Mars bolygóról megjelent képek nagy többsége miért annyira vörös?
Persze kaphatunk erre vonatkozóan különféle magyarázatokat a felszíni vasoxid rétegtől kezdve a légkör molekuláris tulajdonságaival bezáróan. De vajon igazak-e ezek az okfejtések. Pontosabban a Mars bolygóra igazak-e?

01. Valaki a NASA-nál direkt bevörösítette az "Inrepid" kráter képét ?
02. A korrekcióm meghozta eredményét, mintha egy egész más tájat látnánk.
(megj: Photoshop-ban a Színgörbéket (Curves) automatikusan be lehet állítani,
hogy (legtöbbször) a valós képet mutassa. (sajna 1-2 szer elég indokolatlan színeket kapunk.)

Ha még sosem gondolkodtatok el a felvetett kérdésen annak minden bizonnyal az az oka, hogy az információdömpinget a különböző újságok és televíziós csatornák olyan sikeresen zúdították rátok, hogy már-már tökéletesen el tudták terelni a figyelmeteket azokról a felvételekről és szakvéleményekről, melyek ennek éppenséggel az ellenkezőjéről szólnak.

Mi az oka a felvételek vörös színezetének, főleg a marsi eget ábrázolóknak?
Ha megkérdezünk egy meteorológust a földi ég kék színének eredetére vonatkozóan, minden valószínűség szerint a Rayleigh-szóródás mikéntjéről fog nekünk rövid felvilágosítást tartani.
Ha megkérdezzük a NASA egyik tudósát, vajon mi az oka a marsi égbolt vörös színének, biztosra vehetjük, hogy a marsi légkörben lebegő parányi porszemcsék keltette Rayleigh-szóródásra fog hivatkozni. Hasonló fényszóródási jelenséget valamennyien megfigyelhetünk a Földön is, napnyugta idején.

03. Íme egy FÖLDI napnyugta. A fényszóródás pontosan olyan színviszonyokat kelt, melyeket a NASA „jóvoltából” a Marsról is megszokhattunk.

 04. Valaki a NASA/JPL/Caltech csoportból szándékosan „kiigazította” a Mars Pathfinder által készített képet? 100%-al erősebbre véve a vörös és 50%- a zöld színt?
05. H. Isenberg korrekciója után egészen más kép tárul a szemünk elé, s valami különös, bumeráng-alakú tárgy is feltűnik a kép jobb felső sarka közelében.


 06. A Viking-1 űrszonda 12h016 jelű felvétele 1978. február 26-án.
07. Az előző felvétel nagyjából 50%-os kék, illetve 25%-os zöld színerősítéssel.

A Marson természetesen nincsenek egyfolytában homokviharok, melyek beszennyezik az atmoszférát, tehát lenni kell olyan napoknak, amikor az ég kék színben tündököl.
Sőt, még a NASA és a JPL tudósai is beszámoltak minderről egy közösen írt cikkben, mindössze három nappal a Mars Pathfinder leszállása előtt. A beszámoló eljutott a sajtóügynökségekhez is.

 „Nemrégiben hallgattam a RealAudio egyik interjúját a Laura Lee Show archívumából, melyet tavaly júliusban készítettek. A vendég Dr. Gil Levin (személyes felelőse a Viking-leszállóegységek által nyert tudományos eredmények publikálásának), valamint a fia, Ron, aki a MIT fizikusa. A nagyközönség ismerheti Dr. Gil Levin történetét, azonban a fia valami olyasmiről beszélt, amiről korábban soha sem hallottam.
Ron elmondta, hogy akkoriban húsz éves, frissen végzett diák volt és éppen a JPL központban tartózkodott, amikor az első felvételek megérkeztek a leszállóegységektől. Határozottan kijelentette, hogy ezek az eredeti felvételek kék eget és zöld foltokkal borított sziklákat ábrázoltak, és a Viking Képfeldolgozó Csoport volt az, mely nagy sietve „kiigazította” a képeket, minek következtében az ég és a sziklák elvesztették eredeti színüket, s megkapták a jól ismert vöröset. Levin egyértelművé tette, hogy semmiféle tudományos érv nem létezett a „kiigazítások” végrehajtására. Aztán azon töprengett, vajon a „kiigazítások” végrehajtásának oka nem az volt-e, hogy a bolygókutató tudósok ne fedezhessék fel a sziklákat borító zöldes foltokat, mely azt sugallhatná, hogy a bolygó felszínén valamiféle primitív élet szemmel látható nyomaira bukkantak.

Hm. Erősen elgondolkoztató…

Az említett cikk szerzője a MIT fizikusaként megpróbált utánajárni a dolgoknak, de erős falakba ütközött, Kongresszusi Albizottság akadályozta meg kutatásai folytatását. Azonban egyetlen rendszer sem működik tökéletesen, s mindig akadnak segítőkész barátok. Így sikerült behatárolni a hamisítások pontos mértékét. Ehhez segítséget nyújtott a NASA saját archívuma (www.hq.nasa.gov/office/pao/History/SP-4212/ch11-4.html) ahol a marskutatással kapcsolatos gazdag információk között a „színkorrekcióval” kapcsolatos képi illusztrációkat is találhatunk.

(Állítólag a képeket retusáló embert figyeli egy őr(1), és magát az őrt is figyeli egy másik őr(2). Ha az 1-es ránéz a monitorra, a 2-esnek felhatalmazása van , hogy az 1-est fejbe lője.)

08. A NASA képe korrekció előtt
09. A korrekcióm után
A fenti képeken látható, hogy nem sokban különböznek. A fényekből és árnyékokból én azt nézem ki, hogy épp egy porviharban készült. 
De egy nagyon lényeges különbség felmerül: Az alsón, korrekció után felfedeztem a távolban egy földből kiálló fémes tárgyat, ami láthatóan visszaveri a fényt. Az alsó ITT megtekinthető nagyobb méretben. Érdemes lementeni és rá zoom-olni, még nekem is több órába telt észrevenni a tárgyat.


És vajon mindez miért? Az űrhajózás titkos fejezeteibe belelapozgatva megtudhatjuk, hogy az emberiség követei közel 30 éve a Mars porában hagyták első lábnyomukat. És nagyon nem szeretnék, ha mindez teljes egészében kiderülne.

Végezetül egy kis videó az 1962-es MARSRASZÁLLÁSról:



/Aranyi László honlapja / Edward's blog/

1 megjegyzés :

  1. ÚJÉVI itt kezdődik egy módja, hogy elérje, amit akar az élet Ez a YEAR REGISZTRÁCIÓ A NAGY ILLUMINATI és átveheti SZÍVED kívánják, és az álmaid valóra ma, REGISZTRÁCIÓ ma, és sucessful az életben, akkor nőt / férfit, BOY / LÁNY Itt egy módszer arra, amit nem értek TAVALY .....
    666 '' Mit kíván tagja lenni illuminatik és megszerezni az azonnali és automatikus le csatlakozik most és kap a szíve vágya a gazdagság, hírnév, hatalom, hogy amit minden szeretné tenni és ellenőrzési emberek szerte a világon, hívjon minket, vagy mi app , ezen a számon +2348101333426). nálunk mail (illuminatiworld46@gmail.com) csatlakozik most és lesz egy nagy ember / nő

    VálaszTörlés